Kondilomi u grlu?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Livija86
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 23, 2006 1:16 am

Kondilomi u grlu?

Post od Livija86 »

Posto su mi kolposkopsim pregledom otkriveni kondilomi, za koje neznam kako su tamo dospeli,u zadnje vreme intenzivno tragam po internetu za raznim informacijama.Usput sam procitala da se mogu pojaviti i u grlu?Sad me zanimam kako?Oralni seks nisam imala ali posto nisam imala ni odnose bez zastite pa sam dobila kondilome na drugom mestu, zanima me kako se manifestuju kondilomi u grlu?Dali i tu mogu biti nevidljivi,i kako se onda ustanovljavaju?I za svaki slucaj kako se lece?
corn
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 3:43 pm

kondilomi

Post od corn »

cuo sam da je prirodni med dobar pa mozes probati sigurno nece smetati :o
nickbgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 17, 2006 1:02 am

Post od nickbgd »

hm pa moguce je,jer se pretpostavlja da virus ostaje u organizmu onda,dolazi do diseminacije i latentno moze izazvati promene onda bilo gde drugde u telu.
a sto se tice terapije kad se jave u grlu,nisam bas siguran.al sto brines ako ih nemas u grlu :)
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

Kondilomi se u grlu /grkljanu, englezi i to zovu throat tako da si možda to pročitala/ javljaju samo kod dece (obično između 2-4 godine) čije majke su imale kondilome u trenutku porođaja. Novorođenče, u toku prvog udaha, povuče i malo sluzi koju pokupi usput u toku porođaja, pa tako i zaseju virus na sluzokožu larinksa, odnosno grkljana.
A ako si mislila na grlo u smislu usne šupljine i ždrela, tu se ne javljaju.
Dakle, u svakom slučaju, s obzirom na tvoje godine, u obzir dolazi samo genitalna lokalizacija.

HPV se lokalizuje samo u gornjim slojevima epitela tako da nema diseminacije putem krvi po organizmu i promena koje se naknadno javljaju bilo gde po telu.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
Odgovori