KONDILOMI na grlicu materice, molim pomoc !

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Zaključana tema
eva
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 31, 2006 10:28 pm

KONDILOMI na grlicu materice, molim pomoc !

Post od eva »

Prekopiracu temu i pitanje koje sam vec postavila na podforumu "ginekologija" , ali mi niko nije odgovorio...

Zamolila bih za savet.

Imam 27 godina, nisam radjala do sada. Zivim u Beogradu.

Na kolposkopskom pregledu u domu zdravlja dr je primetila da imam kondilome na grlicu materice. Pre nekoliko godina imala sam spoljasnje kondilome, koji su odstranjeni laserom, i sada ih spolja vise nemam u vidljivoj formi, ali se, nazalost, dugo nisam kontrolisala i to je preslo na grlic materice. Doktorka me je uputila u Visegradsku da uradim biopsiju grlica, uz ponovljeni kolposkopski pregled kod drugog doktora, cime je dijagnoza definitivno potvrdjena, a ona glasi: condylomata plana acuminate cervicis uteri.

Doktorka koja mi je radila biopsiju kaze da MORA da se odstrani deo grlica, jer HPV virus koji je presao na grlic moze da dovede do karcinoma. Takodje mi je receno da je samo mali deo grlica u pitanju, i da se on regenerise u roku od par meseci, bez opasnosti po reproduktivne funkcije. To se radi u opstoj anesteziji, uz hospitalizaciju 3-4 dana. Bez obzira sto sve ovo ne zvuci mnogo strasno, ja sam jako uplasena i nemam mira od kada sam saznala da moram na operaciju.

Da li je neko imao ovaj problem, i gde bi bilo najbolje da obavim ovu intervenciju ? Da li su moguce neke komplikacije prilikom operacije ?

Hvala unapred na odgovorima
Pozdrav
Korisnikov avatar
admin
doktor.rs tim
Pridružio se: Uto Avg 14, 2001 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od admin »

Zaključana tema