Koncentrovana brusnica ili kapsule na bazi brusnice

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
suzana stojkovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 8:29 pm

Koncentrovana brusnica ili kapsule na bazi brusnice

Post od suzana stojkovic »

Imam ja tu velicanstvenu eserihiju koli i smucili su mi se cajevi koji nimalo nisu ljepi,uvin caj il brusnica bi bila poslastica za mene al ja pijem neke kombinacije trava koje su navodno ljekovite a pila sam i baktrim pa mi se opet pokazala kad sam isla na pregled,kod mene je eserihija 10 na 7.Zanima me koliko su efikasne ove kapsule na bazi brusnice ili ta koncentrovana brusnica koja se ukapa u bilo koji caj i pije.Jel probao neko to i pomaze li...
pavlina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 11, 2006 1:23 pm

Post od pavlina »

Ja sam pila kapsule brusnice natura wealth. Mogu da se kupe u svakoj apoteci. Ali mislim da mi je više pomogla sušena brusnica koja može da se kupi u biošpajzu na meru. 100 gr je oko 100 dinara. Bitno je da brusnica nije glazirana šećerom (takvu prodaju u biošpajzu "Maslina" u Katićevoj, da se ne pređete). Uzimala sam otprilike desetak zrna dnevno. Ukusna je.
Takođe, mislim da je bitno da izbacite slatkiše iz ishrane, jer oni hrane ovu bakteriju. Čula sam da je dobro za bakterije da se jede ljuto (ko može).
suzana stojkovic
Aktivan član
Aktivan član

"da se izbace slatkisi" :( :cry: :cry: o neeee,bas je nasla koga da napadne...hmm :)
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Slatkiši imaju veze sa kandidom a ne ešerihijom. Inače, džabe vam sve brusnice i uvenoli ovog sveta, kada je toliki titar! Kultura/antibiogram, pa antibiotsko lečenje maksimalnim dozama po kilogramu telesne težine + navedena brusnica - mogu dati rezultat.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Suzana, to je veoma jaka infekcija koju moras energicno leciti!
Antibiogram je neophodan pa ces prema njemu uzimatii prvo jedan, pa onda drugi antibiotik i moras ih piti dovoljno dugo da bi se toga oslobodila (obicno se popiju po 2 kutije ta dva leka, to je oko 20-tak dana intenzivnog lecenja - ali postoji mogucnost da dobijes glivicnu vaginalnu infekciju te treba znati da postoje kapsule koje se uzimaju oralno, neki od probiotika, ali je namenjen bas kao preventiva vaginaliih glivicnih infekcija kod uzimanja antibiotika, kupi to u apoteci).

Za vreme lecenja mozes uzimati cajeve koje zelis, kako hoces, ali unosenje tecnosti svakako moras povecati da bi sve to i fizicki prosto isprala (samo nemoj gazirano kao ni preterano slatko).

Po zavrsetku lecena, 2 nedelje uzimaj redovno neki od cajeva (dobar je i onaj iz one biljne apoteke kod zoo vrta, nije skup i nije ni neukusan, a strucnjaci su ga osmislili).

Zatim obavezno opet daj mokracu na kontrolu, uz napomenu da ispod 10.000 ne zahteva lecenje lekovima, vec cajevima i unosom velike kolicine tecnosti..

Brusnica je dobra da je uzimas kasnije ali kao preventivu (zrnca su vrlo ukusna), jer cak ni u kapsulama ona nikako ne moze da zameni antibiotike, narocito sto tu bakteriju imas u zaista velikom broju.
suzana stojkovic
Aktivan član
Aktivan član

Uradila sam po drugi put urinokulturu i povukla se sad je 10-3,koristila sam jednu terapiju baktrima sa dosta biljnih cajev,mada sam cula da se escrihija moze samo pritajiti i da se opet mora nesto iz preventive koristiti da se opet ne pojavi,pa mozda neki savjet..pocela sam sad piti neki sok od brusnice koji je na razredjivanje i kosta 8evra prilicno skup iz razloga sto je kvalitetan bar tako kazu u prodavnici.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Ne mogu da verujem da je Eserihija senzitivna samo na taj Bactrim :o :o :o Nema goreg leka...koji deluje na sve i svasta i iz gram pozitivnog i iz gram negativnog spektra a u stvari ni na sta ne deluje onako kako bi trebalo! Unistice vam saprofitnu floru, pa cete dobiti Candidu!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
suzana stojkovic
Aktivan član
Aktivan član

draganvma napisao:Ne mogu da verujem da je Eserihija senzitivna samo na taj Bactrim :o :o :o Nema goreg leka...koji deluje na sve i svasta i iz gram pozitivnog i iz gram negativnog spektra a u stvari ni na sta ne deluje onako kako bi trebalo! Unistice vam saprofitnu floru, pa cete dobiti Ca
ndidu!
Ja sam u soku,ako je to tako sta je meni onda to propisala doktorica,neznam vise ima li danas ista smisla svi govore idite doktoru a kad mu odes on ti tako nesto napravi,nemam ja pojma sta je baktrim mislila sam da bi to jedna doktorica trebala znati.Ta se bakterija povukla al sta se dalje u mom organizmu onda desava to sam bog zna,tacno me strah vise ici kod doktora.Jedan me je ginekolog i to u privatnoj klinici isto sredio sa kontraceptivnim pilulama koje mi je propisao tako sto uopste nije radio nalaze krvi da vidi koje mi tablete najvise odgovaraju a ja dosla kontam necu da budem budala pa da ih kupujem na svoju ruku valjda doktori bolje znaju.A ispostavilo se da su oba dali pogresne tablete to je toliko zalosno da meni samo izaziva smjeh.Hvala Dragane sto ste mi to rekli al sad sta je tu je.
Odgovori