kompleks

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
skela
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 12, 2013 11:06 am

kompleks

Post od skela »

DOktore imam 15 godina u julu punim 16, imam 69 kg i visok sam 175,176, imam opasan kompleks da sam nizak i da cu ostati ovoliki a ja bih zeleo da sam ba 180 tokom petog 6,7 razreda rasto sam brzo i bio sam visi skoro od svih vrsnjaka a sada sam nizi skoro od svih,i zbog toga sam u bedaku,da li cu jos porasti? uzgred bavim se kik boksom da li to utice na vvisinu? hvala unapred :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: kompleks

Post od vasa »

Ma samo da znas koliko problema zbog visine imaju oni preko 190 cm ti bi se radovao da vise ne porastes ni cm, to je super-niti si mali niti veliki--idealno veruj mi. Ja sam visok 175 cm i imam 54 godine-nikad do sad nisam zazalio sto nisam visi-uvek sam mogao da se zavucem i prodjem gde visi nisu mogli a uvek mogao da dohvatim ono sto nizi nisu tako da smatram da je to najidealnija tezina--jos kilazu da drzis na oko 70 kg i SUPER.
Ne pravi problem tamo gde ga nema---moj ti je savet--samo se ti bavi sportom i bices zdraviji i sposobniji sigurno nego oni visoki.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: kompleks

Post od aa_aca »

Спортови који много јачају мишиће могу да направе проблем. Ако су мишићи превише јаки, кост отежано расте и чак може да дође до неправилног раста. Тако бар кажу, а мени је то веома логично. Спортови који могу превише да ојачају мишиће су рецимо билдовање. Не знам како је са кик боксом, али сам свакако против тог спорта за тако младе људе.

Ако си тако нагло стао са растом, лако ћеш моћи да закључиш шта је узрок. Можда неки велики стрес који ти се догодио у том времену или управо кик бокс.
Odgovori