Postovani!
Vec godinu dana imam bolove u peti. Ne znam ni sama kod koliko lekara sam bila, (ortoped, hirurg, plasticni hirurg, reumatolog, neurolog, ...) i svaki me od njih prosledi kod sledeceg jer navodno nisam slucaj za njih. Na moje insistiranje dobila sam uput za MR i juce su mi stigli rezultati, a sad opet ne znam kome da ih odnesem od gore navedenih, jer nisam dobila nikakav komentar lekara koji mi je radio MR, vec su mi rezultati poslati naknadno postom. Molim za objasnjenje i savet kome da se uputim, a da napomenem da su mi petu 3 puta operisali i nisu nista nasli, a bol ne prestaje. Unapred zahvalna Rada L.
lzvestaj lekara speciialiste
MR PREGLED DESNE PETE:
T1/PDFS sagitaln, STIR aksijalnii T1 koronalnni tomogrami.
Vidljiv srednje izralen izliv u oba recesusa TT zgloba Zone STIR hiperintenziteta u mekim tkivima odgovaraju edemu, izrazenije u nivou supkutisas stopala anteriorno (gazna povrsina) lateralno dok je u nivou pete kolicina edema diskretna. Ne detektuju se promene po tipu stranih tela niti tecne kolekcije u regiji mekih tkiva pete. Manji edem u nivou kalkanealnog pripoja plantarne fisije lateralno bez zadebljanja. U kalkaneusu se ne detektuju patoloske promene. detektuje se nekolikoosteohondralnih lezija plafona tibije dorzomedijalno dijametra 5 mm od kojih se u sastavu lezije, locirane vise medijalno nalazi i veća osteonekroticna zona epifize dimenzija 11 x 5mm. slicna osteonekroticna lezija epifize tibije bez osteohondralne komponente je locirana centralno i dimenzija je 21 x 6mm. Manje osteohondralne leziju nivoa zgloba II kuneiformne kosti i II MT kosti te na lateralnom aspektu i kuneiformne kosti. Izuzev manjeg izliva u ovojnicama, tetivni aparat je intaktan.
ZAKLJUCAK: NE DETEKTUJU SE PROMENE PO TIPU STRANOG TELA U REGIJI MEKIH TKIVA PETE. MINORNA LEZIJA PLANTARNE FASCIJE. OSTEOHONDRALNE LEZIJE HRONICNOG KARAKTERA NA PLAFONU TIBIJE DORZALNO A KOJE PRATE OSTEONEKROTICNA ZARISTA SUPHONDRALNKE KOSTI.
Komentar na izvestaj specijaliste
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: Komentar na izvestaj specijaliste
Obratite se hirurgu ortopedu.
Vidite kako da dobijete uput za Ortopedsku kliniku KCS, gde stvarno rade izvanredni stručnjaci (ima i "onih drugih", ali daleko ih je manje), a moja topla preporuka:ass. dr Tulić i prof. dr Marko Bumbaširević
Vidite kako da dobijete uput za Ortopedsku kliniku KCS, gde stvarno rade izvanredni stručnjaci (ima i "onih drugih", ali daleko ih je manje), a moja topla preporuka:ass. dr Tulić i prof. dr Marko Bumbaširević