St. post perymiokaditidem virosam susp.Prolapsus partialis cuspidis posterioris mitralis cumisuff gr.minoris.
Preporucen test na Ig G CMV ,EBV,adeno i Coxsackie.
Molim Objasnjenje i preporuku sta da radim?Prepisan Propranolol zbog kratke tahikardije.
komentar dijagnoze kardiologa
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: komentar dijagnoze kardiologa
Vaš kardiolog sumnja da ste imali virusni perikarditis i traži da se odradi test za utvrđivanje koji virus je u pitanju od ova 4: Citomegalovirus, Epštajn-Bar virus, Adenovirus i Koksaki virus.
Takođe, pronašao je neregularnost aortnog zalistka, koja može, ali i ne mora biti u vezi sa ovim perikarditisom, tj. zapaljenjem srčane kese.
Šta da radite?
Ponašajte se krajnje normalno, jedino izbegavajte preveliki fizički napor i stres, a poradite i na jačanju imuniteta. A za sve ostalo pitajte Vaseg lekara, kao i kardiologa, i poslušajte
Takođe, pronašao je neregularnost aortnog zalistka, koja može, ali i ne mora biti u vezi sa ovim perikarditisom, tj. zapaljenjem srčane kese.
Šta da radite?
Ponašajte se krajnje normalno, jedino izbegavajte preveliki fizički napor i stres, a poradite i na jačanju imuniteta. A za sve ostalo pitajte Vaseg lekara, kao i kardiologa, i poslušajte

Test na viruse jos nsam uradila jer smatram da ako su bili i prosli sta mi to moze pomoci za dalje?Vise me zanima da li se to ponavlja?Zanima me i koliko je opasan Perikaditis?(imam 46 godina).
Najintrigantnije su te moje tahikardije koje dolaze u skoro isto vreme a to je izmedju 9-11 pre podne.P uzimanju Bromazepama one prodju.Moze li biti govora o psihickom uzroku ili mozda nivo nekog hormona u to vreme koji izazove lupanje?
Izbegavai stres,pa to je prava umetnost!Stvarno ne znam ko to ume?Koliko sam shvatila moja ndijagnoza nije bas prolaps vec deformitet zaliska.Koja je razlika ,zaista ne znam.
Najintrigantnije su te moje tahikardije koje dolaze u skoro isto vreme a to je izmedju 9-11 pre podne.P uzimanju Bromazepama one prodju.Moze li biti govora o psihickom uzroku ili mozda nivo nekog hormona u to vreme koji izazove lupanje?
Izbegavai stres,pa to je prava umetnost!Stvarno ne znam ko to ume?Koliko sam shvatila moja ndijagnoza nije bas prolaps vec deformitet zaliska.Koja je razlika ,zaista ne znam.

Nemojte tako, molim Vas da imate više poverenja u lekare.
Naime, na osnovu dokaza antitela na određeni virus, Vaš kardiolog može doći do zaključaka u vezi sa eventualnom progresijom i tokom Vaše bolesti, a ako ih pak ne bude bilo, tražiće dalje etiološke činioce koji su doveli do bolesti.
I ja bih sad mogla da Vam objašnjavam "zašto i kako" u nedogled, jer, znate, interna medicina (u okviru koje je i kardiologija) se slušala 5 semestara, a to je 2,5 godine učenja
Poslušajte specijalistu i ne plašite se da mu postavite sva ova pitanja, jer Vi na to imate pravo. Tačno je da su obično prebukirani i namrgođeni, ali savetujem Vam da unapred ispišete pitanja, da ona budu jasna i koncizna i da budete odlučni u tome da dođete do odgovora.
Svako dobro
Naime, na osnovu dokaza antitela na određeni virus, Vaš kardiolog može doći do zaključaka u vezi sa eventualnom progresijom i tokom Vaše bolesti, a ako ih pak ne bude bilo, tražiće dalje etiološke činioce koji su doveli do bolesti.
I ja bih sad mogla da Vam objašnjavam "zašto i kako" u nedogled, jer, znate, interna medicina (u okviru koje je i kardiologija) se slušala 5 semestara, a to je 2,5 godine učenja

Poslušajte specijalistu i ne plašite se da mu postavite sva ova pitanja, jer Vi na to imate pravo. Tačno je da su obično prebukirani i namrgođeni, ali savetujem Vam da unapred ispišete pitanja, da ona budu jasna i koncizna i da budete odlučni u tome da dođete do odgovora.
Svako dobro

Hvala na savetima,probacu da to dovedem do kraja.
Ali,molim Vas pa se potrudite da mi potvredite ili negirate moje sumnje oko delovanja odredjenih hormona u odredjeno vreme.(hormone stitne zlezde sam radila i u granicama su normale s tim sto je T3 blizi donjoj granici).
Hvala puno.
Ne treba u nedogled vec samo kratko a ostalo ce moj lekar.
I nesto o imunitetu.
Ali,molim Vas pa se potrudite da mi potvredite ili negirate moje sumnje oko delovanja odredjenih hormona u odredjeno vreme.(hormone stitne zlezde sam radila i u granicama su normale s tim sto je T3 blizi donjoj granici).
Hvala puno.

I nesto o imunitetu.

I jos nesto.
Proverila sam cene analiza na VMA i u jednoj privatnoj kardioloskoj laboratotiji.
Koxsacki je na VMA 8000 dinara a u laboratoriji oko 1500dok su ovi ostali otprilike isto.
Nisam dobila odgovor jeli to na VMA nesto kompletniji izvestaj ili ne?
Imate li iskustava po tom pitanju?
Hvala.
Proverila sam cene analiza na VMA i u jednoj privatnoj kardioloskoj laboratotiji.
Koxsacki je na VMA 8000 dinara a u laboratoriji oko 1500dok su ovi ostali otprilike isto.
Nisam dobila odgovor jeli to na VMA nesto kompletniji izvestaj ili ne?
Imate li iskustava po tom pitanju?
Hvala.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Na VMA dobijes visinu svakog titra a kod privatnika samo da li je bio virus i da li je aktivan. Moje iskustvo sa VMA nije tako dobro kao sa Torlaka. Probaj da te komisija posalje na Torlak da tamo uradis sve.
Leci me privatnik i on predlaze svoju kliniku jer misli da virus nije aktivan ali zeli da vidi da li je bio aktivan s obzirom da se javljaju te krace tahikardije.Cak i da vidi da je bio virus ne znam sta dalje postizem time?
Drugo,procitala sam ovde da neka devojka prica kako njen otac dobije u vreme rucka neke "napade" slabosti i da mu to prodje a da su utvrdili virus Koxsackie i da ga leci neuro kardiolog.Zato se ja pitam,sta mogu te tahikardije u vreme izmedju 9-11 da znace?Na to pitanje jos mi karediolog nije odgovorio.
Drugo,procitala sam ovde da neka devojka prica kako njen otac dobije u vreme rucka neke "napade" slabosti i da mu to prodje a da su utvrdili virus Koxsackie i da ga leci neuro kardiolog.Zato se ja pitam,sta mogu te tahikardije u vreme izmedju 9-11 da znace?Na to pitanje jos mi karediolog nije odgovorio.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Nemas nista od toga da saznas da je infekcija bila, samo potvrda a mnogo para. Tahikardije u odredjenom vremenu su po meni psihosomatske ali mogu biti i od kafe i cigara.
Zaista ne mogu da Vam odgovorim na pitanje u vezi sa hormonima. Tačno je da nivoi raznih hormona normalno osciluju u toku dana, ali da postoji problem sa Vašom štitastom žlezdom bilo bi još nekih drugih simptoma, i to ne samo u određeno vreme, a i inače ne verujem da su hormoni u pitanju. Zaista mislim da Vam se to deševa na nervnoj bazi. Kao i svima nama uostalom u određenom periodu životagogi999 napisao:Hvala na savetima,probacu da to dovedem do kraja.
Hvala puno.![]()
I nesto o imunitetu.

Što se imuniteta tiče, smatram da svako od nas najbolje poznaje sebe i da izbor hrane, pića, ponašanja i farmaceutskih preparata treba da se napravi prema ličnim afinitetima. Tako npr. meni pomaže odmor u prirodi i 9 sati sna, supe, čorbe i druga kuvana, ali ukusna jela, mnogo svežeg voća i salata, med, ali i neki od domaćih (ne previše skupih) komplexa vitamina, npr. Oligogal Se, Oligovit, Propolis sa vit.C i sl. E sad, da li je ovo poslednje tzv. placebo efekat ili ne, ja to ne znam, znam samo da me podigne kad god "kljoknem"