komentar dijagnoze kardiologa

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
gogi999
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm

komentar dijagnoze kardiologa

Post od gogi999 »

St. post perymiokaditidem virosam susp.Prolapsus partialis cuspidis posterioris mitralis cumisuff gr.minoris.
Preporucen test na Ig G CMV ,EBV,adeno i Coxsackie.
Molim Objasnjenje i preporuku sta da radim?Prepisan Propranolol zbog kratke tahikardije.
Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 12:00 am

Re: komentar dijagnoze kardiologa

Post od sedefasta »

Vaš kardiolog sumnja da ste imali virusni perikarditis i traži da se odradi test za utvrđivanje koji virus je u pitanju od ova 4: Citomegalovirus, Epštajn-Bar virus, Adenovirus i Koksaki virus.

Takođe, pronašao je neregularnost aortnog zalistka, koja može, ali i ne mora biti u vezi sa ovim perikarditisom, tj. zapaljenjem srčane kese.

Šta da radite?
Ponašajte se krajnje normalno, jedino izbegavajte preveliki fizički napor i stres, a poradite i na jačanju imuniteta. A za sve ostalo pitajte Vaseg lekara, kao i kardiologa, i poslušajte :wink:
gogi999
Aktivan član
Aktivan član

Post od gogi999 »

Test na viruse jos nsam uradila jer smatram da ako su bili i prosli sta mi to moze pomoci za dalje?Vise me zanima da li se to ponavlja?Zanima me i koliko je opasan Perikaditis?(imam 46 godina).
Najintrigantnije su te moje tahikardije koje dolaze u skoro isto vreme a to je izmedju 9-11 pre podne.P uzimanju Bromazepama one prodju.Moze li biti govora o psihickom uzroku ili mozda nivo nekog hormona u to vreme koji izazove lupanje?
Izbegavai stres,pa to je prava umetnost!Stvarno ne znam ko to ume?Koliko sam shvatila moja ndijagnoza nije bas prolaps vec deformitet zaliska.Koja je razlika ,zaista ne znam. :)
Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član

Post od sedefasta »

Nemojte tako, molim Vas da imate više poverenja u lekare.
Naime, na osnovu dokaza antitela na određeni virus, Vaš kardiolog može doći do zaključaka u vezi sa eventualnom progresijom i tokom Vaše bolesti, a ako ih pak ne bude bilo, tražiće dalje etiološke činioce koji su doveli do bolesti.

I ja bih sad mogla da Vam objašnjavam "zašto i kako" u nedogled, jer, znate, interna medicina (u okviru koje je i kardiologija) se slušala 5 semestara, a to je 2,5 godine učenja :)

Poslušajte specijalistu i ne plašite se da mu postavite sva ova pitanja, jer Vi na to imate pravo. Tačno je da su obično prebukirani i namrgođeni, ali savetujem Vam da unapred ispišete pitanja, da ona budu jasna i koncizna i da budete odlučni u tome da dođete do odgovora.

Svako dobro :)
gogi999
Aktivan član
Aktivan član

Post od gogi999 »

Hvala na savetima,probacu da to dovedem do kraja.
Ali,molim Vas pa se potrudite da mi potvredite ili negirate moje sumnje oko delovanja odredjenih hormona u odredjeno vreme.(hormone stitne zlezde sam radila i u granicama su normale s tim sto je T3 blizi donjoj granici).
Hvala puno. :)
Ne treba u nedogled vec samo kratko a ostalo ce moj lekar.
I nesto o imunitetu. :)
gogi999
Aktivan član
Aktivan član

Post od gogi999 »

I jos nesto.
Proverila sam cene analiza na VMA i u jednoj privatnoj kardioloskoj laboratotiji.
Koxsacki je na VMA 8000 dinara a u laboratoriji oko 1500dok su ovi ostali otprilike isto.
Nisam dobila odgovor jeli to na VMA nesto kompletniji izvestaj ili ne?
Imate li iskustava po tom pitanju?
Hvala.
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Na VMA dobijes visinu svakog titra a kod privatnika samo da li je bio virus i da li je aktivan. Moje iskustvo sa VMA nije tako dobro kao sa Torlaka. Probaj da te komisija posalje na Torlak da tamo uradis sve.
gogi999
Aktivan član
Aktivan član

Post od gogi999 »

Leci me privatnik i on predlaze svoju kliniku jer misli da virus nije aktivan ali zeli da vidi da li je bio aktivan s obzirom da se javljaju te krace tahikardije.Cak i da vidi da je bio virus ne znam sta dalje postizem time?
Drugo,procitala sam ovde da neka devojka prica kako njen otac dobije u vreme rucka neke "napade" slabosti i da mu to prodje a da su utvrdili virus Koxsackie i da ga leci neuro kardiolog.Zato se ja pitam,sta mogu te tahikardije u vreme izmedju 9-11 da znace?Na to pitanje jos mi karediolog nije odgovorio.
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Nemas nista od toga da saznas da je infekcija bila, samo potvrda a mnogo para. Tahikardije u odredjenom vremenu su po meni psihosomatske ali mogu biti i od kafe i cigara.
Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član

Post od sedefasta »

gogi999 napisao:Hvala na savetima,probacu da to dovedem do kraja.
Ali,molim Vas pa se potrudite da mi potvredite ili negirate moje sumnje oko delovanja odredjenih hormona u odredjeno vreme.(hormone stitne zlezde sam radila i u granicama su normale s tim sto je T3 blizi donjoj granici).
Hvala puno. :)
Ne treba u nedogled vec samo kratko a ostalo ce moj lekar.
I nesto o imunitetu. :)
Zaista ne mogu da Vam odgovorim na pitanje u vezi sa hormonima. Tačno je da nivoi raznih hormona normalno osciluju u toku dana, ali da postoji problem sa Vašom štitastom žlezdom bilo bi još nekih drugih simptoma, i to ne samo u određeno vreme, a i inače ne verujem da su hormoni u pitanju. Zaista mislim da Vam se to deševa na nervnoj bazi. Kao i svima nama uostalom u određenom periodu života :)

Što se imuniteta tiče, smatram da svako od nas najbolje poznaje sebe i da izbor hrane, pića, ponašanja i farmaceutskih preparata treba da se napravi prema ličnim afinitetima. Tako npr. meni pomaže odmor u prirodi i 9 sati sna, supe, čorbe i druga kuvana, ali ukusna jela, mnogo svežeg voća i salata, med, ali i neki od domaćih (ne previše skupih) komplexa vitamina, npr. Oligogal Se, Oligovit, Propolis sa vit.C i sl. E sad, da li je ovo poslednje tzv. placebo efekat ili ne, ja to ne znam, znam samo da me podigne kad god "kljoknem" :D
Odgovori