Kome se obratiti?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Baca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 02, 2006 8:48 pm

Kome se obratiti?

Post od Baca »

Da li me neko moze posavetovati kome da se obratim za sledeci problem.
Pre 4-5 godina pocelo je kao gusenje u kolima dok ih vozim, uz lupanje srca, nesvesticu i napade straha. Mislio sam da ce proci, ali uzelo je maha i to je pocelo sve cesce da se desava. Kada sam skupio hrabrost da odem kod lekara, rekli su mi da imam povisen pritisak. Na tome je ostalo.
Pre dve godine sam otisao ponovo resen da se resim problema. Od tada pijem presolol i nemam problem sa pritiskom. Pijem 50mg na dan. Prosao sam test opterecenja i ostale kontrole srca i lekari kazu da je sve u redu, samo su poviseni V2-V5 talasi, i to kazu da je stres. Kada se pozalim da mi se i dalje vrti u glavi, da imam napade straha, lupanja srca, drhtavice, opet dobijem odgovor da je to stres. Da li je moguce da se stres toliko ispoljava? ja mislim da je 5 godina pod takvim stanjem mnogo i da nije stres u pitanju nego nesto drugo. Cuo sam da helio bakterija moze da izazove takve simptome. Da li neko zna za neki savet kome da se obratim i sta mi je ciniti?
dekac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 21, 2005 2:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dekac »

Apsolutno moguce!!!Meni kad se prvi put desilo mislio sam da je srce u pitanju.Probaj da posetis psihijatra(za to ce ti tek trebati zivci)
jelllena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 22, 2005 1:39 pm

Post od jelllena »

psihijatru definitivno!
urgentash
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 04, 2006 11:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Podrobnija anamneza?

Post od urgentash »

Postovani,

Stresna reakcija (ukoliko je postojala pre pet godina) svoje efekte bi ispoljila neposredno-znaci ubrzo nakon njenog nastanka.
Vase tegobe (neznatno ili umereno povisen krvni pritisak, uz elevaciju T talasa na EKG-u u odvodima V2-V5, uz eventualno prisustvo gusenja, nedostatka vazduha ili pritiska u sredogrudju (grudima), znojenje dlanova, nervozu... pre bi se moglo prepisati postojanju zeludacne kile (hiatus hernia) koja u datim momentima (tesko svarljiva hrana, upotreba alkohola, fizicki napor...) moze izazvati prolaps (probijanje) te kile u grudnu duplju sa manifestacijom simptoma koje Vi imate!?
Veoma je vazno uraditi hormonalni status (TSH, T3,T4) kako bi se eventualne posledice prekomernog lucenja hormona stitne zlezde isljucile.
Zatim, neophodno je uraditi gastroskopiju-evidentan nalaz promene zeludacne sluznice (mikroerozije, postojanje kile, uzeti materijal za biopsiju....) potvrdice ili opovrgnuti Vase sumnje.
Pozdrav.
www.zcarandjelovac.org.yu
"Junastvo je sposobnost odbraniti sebe od neprijatelja, dok je cojstvo sposobnost odbraniti neprijatelja od sebe"!(Marko Miljanov)
bozicser
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 20, 2007 10:46 pm

Re: Kome se obratiti?

Post od bozicser »

Baca napisao:Da li me neko moze posavetovati kome da se obratim za sledeci problem.
Pre 4-5 godina pocelo je kao gusenje u kolima dok ih vozim, uz lupanje srca, nesvesticu i napade straha. Mislio sam da ce proci, ali uzelo je maha i to je pocelo sve cesce da se desava. Kada sam skupio hrabrost da odem kod lekara, rekli su mi da imam povisen pritisak. Na tome je ostalo.
Pre dve godine sam otisao ponovo resen da se resim problema. Od tada pijem presolol i nemam problem sa pritiskom. Pijem 50mg na dan. Prosao sam test opterecenja i ostale kontrole srca i lekari kazu da je sve u redu, samo su poviseni V2-V5 talasi, i to kazu da je stres. Kada se pozalim da mi se i dalje vrti u glavi, da imam napade straha, lupanja srca, drhtavice, opet dobijem odgovor da je to stres. Da li je moguce da se stres toliko ispoljava? ja mislim da je 5 godina pod takvim stanjem mnogo i da nije stres u pitanju nego nesto drugo. Cuo sam da helio bakterija moze da izazove takve simptome. Da li neko zna za neki savet kome da se obratim i sta mi je ciniti?
nema leka
bozicser
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 20, 2007 10:46 pm

Post od bozicser »

Nema leka, mene muci to vec 7 godina, nesmem nigde da idem da mi ne pozli, nevalja kad jedem nevalja kad sam gladan pivo mi nekad pomogne da umirim zeludac, ali retko, i tako se patim i patim.....samo stroga ishrana i nista drugo.vise puta po malo te hrane sto je doktor preporucio i tako.....
oljaeha
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jul 30, 2006 2:40 pm

Post od oljaeha »

Pokusajte sa analizama krvi ANTI TPO-At ( Anti McAt).Slicno sam se osecala kao Vi dok mi nije ustanovljeno auto imuno oboljenje.Sve prethodne analize su bile u redu,pa su mislili da sam zrela za dobrog psihologa ili psihijatra. :evil:!No,na svu srecu pronadjoh pravog lekara-endokrinologa!Pozdrav!!!
Odgovori