Kombinovani kancer.....molim za pomoc!!!!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Cicamica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 23, 2010 10:07 am

Kombinovani kancer.....molim za pomoc!!!!

Post od Cicamica »

Potrebna mi je pomoc!.
Mama je operisala karcinom pluca pre tri nedelje i odstranjen joj je samo rezanj pluca i neke zlezde preventivno. Kad je stigao nalaz sa patohistologije T1bN0MX i dijagnoza: Large cell carcinom- Kombinovani neuroendokrini tip sa adeno karcinomom, konzilijum nam nije nista rekao samo dao tri ciklusa hemoterapije pa ponoviti ct pluca da se vidi jel terapija deluje. Nisam mogla nigde da nadjem nista o ovom tipu kancera ne pise nista kao o ostalima i koje su mu prognoze i zasto hemoterapija kad je tumor izvadjen i hirurg nam je rekao bice to sve dobro i na vreme je. Zasto toliko hemoterapije i da se vidi dal deluje? Gde da li deluje, kad ona kao nema nigde nista, inace preoperativni skener je bio uredu. Dobila je kombinaciju Gemzar-Carboplatin Nije mi jasno i ne znam cemu da se nadam. Hvala na svakoj pomoci.

Zabrinuta :( :cry:
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Re: Kombinovani kancer.....molim za pomoc!!!!

Post od Slavko_slavko »

dobili ste delimican odgovor u podforumu onkologija...
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

pluca su organ koji je veoma bogat limfnim sudovima, i krvnim sudovima. zbog mogucnosti sirenja maligniteta ovim putevima, uvek se propisuje i hemioterapija.
lejlallal
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jul 20, 2010 4:04 pm

Post od lejlallal »

ehhh..jos jedino ja nemogu nigde ..ama bas nigde dobiti koji odgovor....
lejlallal
Stalni član
Stalni  član

Post od lejlallal »

Postovani.. MOLIM neko nek pise makar bilo sta...., nedelju dana mucim se desifrovati sta je sta u vezi bolesti mom suprugu......naime operorao je krajnike koji je bio dosta uvecna i poslan na patohistoloskom naodu i time je ustanovjeno da . tonnzila je zahvachena sa maligni limfom , tipa , difuzni limfocitni limfom .....posle toga je uradzena rengen pluca eho abdomen i svih organa i sve je bilo uredno bez ikakvih promjena.....dalje uradzen je biopsija kostane srzi i komjuterska tomografija i takodze je sve to bilo u redu.....e sad koliko ja citala svi ljudi sa limfomom po netu su opisali i prepisali neke skraenice koje ovde na listi ih nema..pa stoga sam konfuzna kao da neznam sta pitati .jedino stoji opis patohistoloskom naodui i zaklucak da je tonzila zahvacena sa maligni imfom......-difuzni lmfocitni limfom,....hematolog je rekao da ce sve biti u redu..i dao hemoterpiji 2 dana i sad za 3 dedelje treba se opet javiti za dozu terapije....suprug nije lezao u bolnici primio te 2 dana po nekoliko ati i vracao se kuci...ide na posa, napominjem da nije imao svrbez po kozi jedino nek malaksalost i nocno znojenje....pise da je terpija odredzena prema R - CHOP C1i nabrojane su vise sastojka.... moje pitanje je 1.kako mozemo znati kolko je bolet serozna ..i sam rech NHL je zastrasujuci i zasto nigde se nespominje da li je T ili B klelije...2. nigde ni rei o stadiumu...ili je receno izmedzu redova nekako pa ja nemogu svatit ili je mozda samo mali pocetak pa i stoga nije nikakv klinicki stadium.......3. rec difuzni sta znai agresivni me obara i plasi a nemamo neku intenzivnu terapiju.... jedva prezivljavamo ovih nekoloko nedelja , deca nisu mala da bi sakrili i nisu ni velika da bi rzumeli io problemu....suprur je 47 godine...molim vas s ovog sto sam rekla sta vi mozete zakluciti.......u nalazu krvi NHL je 400 a mislim narmalna vrednost je oko 250...na forumima sam svatila da to je neso kao vazno i svi ga prate
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

lejla ukoliko se bolest nigde nije prosirila i ukoliko prima hemioterapije,onda bi trebalo da sve bude u redu...ja nisam lekar,ali ako je bolest i prvom stadijumu onda ima i najvece sanse za izlecenjem...mozda se nesto o tom tipu karcinoma moze naci na internetu,bilo na domacim ili stranim sajtovima,ali nemojte se nervirati...
lejlallal
Stalni član
Stalni  član

Post od lejlallal »

hvala puno...citala sam dosta vase postova ..jako plemeniti ste..na vise ljudi bas vi ste bili koji je prvi odgovorio....ja nekako nisam imala srece da mi bar neki dr. ili patioc sa slicnim dijagnozom pise....citala sam na jedno medicinskom sajtu podrgrupe NHL ali ovu " nasu " nisam pronasla....mislim da za jednu stvar lekari koriste vise termine..pa stoga i ovaj podtip difuzni limfocitni limfom je neki od tij koli ima u tabeli ali neznam koji....i te bukve T ili B kesliske nigde nema u rezultatima...osim ako je recima opisano , i saznala sam da onaj T keliski je najgore prognoze .....ps. otac mom suprugu je umro kad je on bio dete , majka kad je on bio student.....i kad smo se vencali ubrzo razbolela se i umrla i njegova sestra...pa zato sve te strahove , grceve , bojaznice......bar na forumu ljudi moze das podeli bol, i strah....i vjeru da cemo se pomuciti ali uspeti...znam puno koji jesu...znam majke koje su pobedile leukemiju u deci i svi koristili neki alternativni ljek naravno kao dopuna posle ljecenje i sve su uspele ...e sad jeli koincidencija tog pripravka ili je u istinu dao rezultate ???????jel znas neki forum gde dr odgovara...poslala sam na cybermed...ali odgovorsa nema ..i jos na bna neki isto bez odgovora....
lejlallal
Stalni član
Stalni  član

Post od lejlallal »

molim DRBGD....ako hoce da mi razjasni ovo ..pishe da.terapija je po R - CHOP CI......dali je oznaka za terapiju R_CHOP a ono C1 je deo sastava terapije ako ce cita na latinskom...iako je na kirilici onda " C1" mozda je stadium 1.....to zelim znati...moram znati...ali kako??? hematolozi malo pricaju...a mi puni smo pitanja....hvala
Odgovori