Kombinacija

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
mis1505
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 02, 2008 10:04 pm

Kombinacija

Post od mis1505 »

Doktorka mi je prepisala da pijem dva puta dnevno Ksalol 0.25 i uvece Tetrazepam. Ne osecam se bas najbolje, preterano se znojim, imam vrtoglavice...da li je to normalno...? Hvala
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mikalja »

Uvece uzimajte TETRAZEPAM, lek koji je miorelaksans i blagi sedativ. Uradite lab analize, kontrolni RTG vrata i doppler krvnih sudova vrata. ...
Slika
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mikalja »

Ksalol tablete 2x0,5mg. Razmislite i o antidepresivima, narocito ako imate poremecaj apetita, smanjen libido, cest nagon da zaplacete ili da ...
Takodje, ako je neko vezan za, na primer, Ksalol, moze da tablete pomesa sa Bensedinom u kutiji, pa da uradi istu stvar - nece znati sta je uzeo. ...

Evo i bloga od jednog usera !
Ja sam pio ksalol nekih mesec i po dana, tri puta po 0.25 i za to vreme smanjio na dva puta i zadnja tri dana pio samo jednom. Posle nekoliko dana sam ponovo imao problem sa vrtoglavicom, strahom i napetoscu. Da li je moguce da se od tih kolicina stvara zavisnost, ili je samo stvar u tome da mi se stanje nije poboljsalo. Sad pijem rivotril po nalogu lekara, 0.5, dva puta dnevno. Osecam male znake poboljsanja. Kakav je to lek i doze koje pijem?

Ivinjenje zbog gresaka jer brzo kucam a ne volim da proveravam napisano.

Dakle, prvo su se pre dva meseca posle jedne nocne vrtoglavice javili ti nemiri, nesanica, osecaj straha od bolesti saznanjem da imam probleme sa vratnom lordozom (dosta me isprepadala doktorka), zatim frka kad se nadjem u drustvu i na sastancima da se ne onesvestim i slicno... Sve je to praceno vrtoglavicom koja je specificna, pomalo nesigurnost na nogama i zanosenje. Zatim pijem posle posete psihijatru ksalol, kao sto sam pisao, pa polako prekidam, pa ponovo problem koji sam napisao u prethodnom postu i onda pocinjem rivotril. Evo, to je ponovljena hronologija desavanja kod mene i nadam se da neko ima komentar jer ne mogu lako da razgranicim stepen anksioznosti i probleme sa vratnim delom kicme jer mi je bol cesto prisutan i vrat mi je povremeno ukocen, a kazu da to ima veze sa mojim stanjem. Najvise me brine to uzimanje rivotrila, uospete lekovi me porazavaju jer sam se nadao da cu se sam izboriti sa tim.
I td ,i td
Prosetaj malo po pc-u u google ukucaj naziv lekova i tu ce te pronaci skoro sve odgovore "skoro"
Prijatno :)
Slika
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda
Odgovori