Koma!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Zoran42
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 15, 2011 2:07 am

Koma!

Post od Zoran42 »

Sinoc mi je otac (44 godine) bio na nekom slavlju i pili su neku domacu rakiju ( oko 60% alkohola je imala ) ..popio je oko 1l a mozda i vise,ne znam tacno.Samo znam da je posle 1h pao sa stolice i svi su mislili da se napio,pa su ga odveli kuci.Inace on je alkoholicar i pije 5/7 dana u nedelji.Nije svaki put pijan ali voli je zagrejan,jetra mu je propala ja msm..Cim su ga doveli kuci,on je bio crn i bio je hladan,desko je disao,maltene mu je srce stalo :( Odveli su ga u Hitnu jer hitna nije imala vozila i iz hitne ga prevezli u BG gde su mu uradili ispiranje i snimanje mozga..uradili su i nalaze krvi valjda,ili kako se vec kaze.Nasli su mu 0.003% metila u krvi,etil,kofein,i bencedin je pio...Kazu da je imao trovanje..imao je oko 3.6 promila alkohola u krvi..Odmah cim su ga primili uradili su mu i reanimaciju,zbog otezanog disanja i zato sto mu je srce slabo kucalo..Mozda je to i bolje jer nije pumpalo alkohol(preko krvi) u mozak? Sada je u komi,upravo danas se sve to desilo,danas i sinoc..Molim vas pomozite! doktor je rekao da ce se probuditi danas,i da je to plica koma,ali on i je i dalje u njoj..Ruku trza,kao i koleno,a kapci mu zmirkaju malo..Organizam je u redu,imao je stolicu i mokrio je...Cak je i povracao..Nekih slicnih situacija ?? Da li je to mnogo opasno??? Ocajnicki molim za pomoc,lekari su rekli da bi trebalo da se opravi,ali ne znam kakve su posledice i ostalo.. :( :( Hvala UNAPRED!!!
zdravo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 28, 2010 7:20 pm

Re: Koma!

Post od zdravo »

Alkohol u velikoj kolicini je depresor nervnog sistema, isto kao i bensedin ("usporavaju" mozak). Kod vaseg oca se desilo to, da je mozak bio toliko "usporen" da je on pao u komu, slabo disao i da mu je srce usporeno radilo. Nije toliko vazno da sad duzimo o tome sta se desava u organizmu kada se unesu tako velike kolicine alkohola i sedativa. Bitno je da je on prevezen u bolnicu na vreme. Sta ce biti kada se probudi? To niko ne moze da kaze dok se ne probudi. Hajde da se nadamo da ce sve biti u redu. U svakom slucaju, lekar koji se o njemu stara, ne bi slagao da ce biti u redu. Postoje testovi koji mogu mnogo da kazu o stanju mozga coveka u komi, lekari su ih uradili i na osnovu toga procenili da ce se probuditi uskoro. Ne brinite!

Pozdrav! ;)
Zoran42
Novi član
Novi član

Post od Zoran42 »

Moja majka je bila tamo posle vizite,neurolog ga je posetio i pregledao mu reflekse..Sve je ok,cuje,oseca...A dok je moja majka bila tamo i dok mu je skidala drlju sa oka,ona je trzao obrvama i ocima,kao da je treperio brzo.Zvala ga je isto imenom i njemu se stomak dizao,kao da je pokusao da joj se javi..to je valjda dobar znak..rekla je doktorka da ce 99% da se probudi..i verujem im sada...Hvala ti u svakom slucaju :) Javljam sta je bilo...
Zoran42
Novi član
Novi član

Post od Zoran42 »

Danas je moj otac vec 6 dana u komi.... :cry: Stanje mu je ...valjda dobro...zenice su mu u redu,ima valjda upalu pluca pa izbacuje kroz neku cevcicu,ali on je povremeno i grize,kao da je zvace..onda..kad mu pomerim kapke oci mu setaju....DA LI JE NEKO BIO U SLICNOJ SITUACIJI ILI ZNA NEKOGA KO JE BIO U SLICNOJ SITUACIJI? Ako zna...molim vas da mi napise sta je bilo sa njim.HVALA DO NEBA!
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

postovani zorane, zao mi je sto prolazite kroz sve to...ne znam nikoga ko je bio u slicnoj situaciji, ali mislim da to nije relevantno jer su slucajevi uvek razliciti...dobro je sto reaguje, doktori bi trebali da objasne sve, sta je i kako je...nadam se da ce sve biti ok da sto pre ozdravi... sve najbolje... :)
Zoran42
Novi član
Novi član

Post od Zoran42 »

Nadamo se najboljem i ja i moja porodica...Hvala vam,valjda ce sve biti u redu :\
Dr.Smoki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 04, 2011 6:55 pm

Post od Dr.Smoki »

Nadam se da će ti se otac probuditi. Da ja ispričam svoju priču.alergičan sam da 8 vrsta trava . Prošle godine sam bio kod dve drugarice u stanu.rakiju smo svi popili. Medjutim ja sam sam popio preko litar rakije s tim da sam popio pola flaše polako. A drugu polovinu na ex. Tada me je znoj probio izgledao sam sasvim normalno.kada sam krenuo kući 50 metara odatle pred očima su mi se prikazivali samo golubovi beli pred očima. Sreća da je samom bio jedan drug jer su njih 2 kasnije došli. Ništa nisam jeo ceo dan i to je bio problem. Tu mi se prekinulo sećanje. On je uzeo moj telefon da ni nazove roditelje medjutim nije bilo broja.i nazvao je hitnu. Ja se ničega ne mogu setiti. U hitnoj su konstatovali trovanje alkoholom. Primio sam 2 infuzije i bio 5/6 sati u totalnoj komi .izvadili su iz mene sav alkohol. Sreća da sam otišao u hitno da sam otišao kući umro bi sigurno rekao je lekar. Kod mene je rakija proizvela reakciju alergije da polen sa sam i počeo oticati . Od tada više ne pijem ništa što ima alkohol u sebi. Zato ako ti otac se probudi a nadam se nemoj mu dati da više pije.pozdrav i javi kako je prošlo. :wink:
Zoran42
Novi član
Novi član

Post od Zoran42 »

Nece on ni smeti da pije,da pusi i da pije kafu kako sam cuo...Hvala u svakom slucaju :)
Dr.Smoki
Novi član
Novi član

Post od Dr.Smoki »

normalno ...dok se čoveku nešto tako ne desi ne yna...ja imam 19 godina...tvoj otac ima 44 ali nisu bitne godine
bitno je da čovek može da izgubi život zbog gluposti bukvalno...ajde mi javi kako je prošao srećno :wink: :wink: :wink:
Zoran42
Novi član
Novi član

Post od Zoran42 »

PROBUDIO SE !!! :D 12 dana je bio u komi!!! :\
SVE JE U REDU KAZU,ALI TREBA VREMENA ZA OPORAVAK! ne moze da se pomera,ali je plakao kad me je video i prati ocima!! :lol:
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

zorane, bas mi je drago sto se probudio... :D :D :D divne vesti, zelim mu brz oporavak... :)))
Dr.Smoki
Novi član
Novi član

Post od Dr.Smoki »

super :wink: :wink:
rekao sam ti da će sve biti uredu.. veliki pozdrav
Zoran42
Novi član
Novi član

Post od Zoran42 »

Napreduje u govoru sad,pocinje da prica,ali mrmlja..ponekad..Rekao sam mu da kaze " D O B R O " i rekao je,onako tiho,prica i po celu recenicu,ali tiho i malo ubrzano,kao da mu se plete jezik :\ ali to bi trebalo da se normalizuje.On je i trzao nogu malo,klima glavom,gore dole,ponekad i levo desno.Zna li neko koliko ce mu trebati da se oporavi? Mesec dana? tako nesto ? Ako ste bili u slicnoj situaciji ili znate nekoga,obavezno javite! HVALA MNOGO! :) :wink:
Dr.Smoki
Novi član
Novi član

Post od Dr.Smoki »

sigurno jedno mesec dana ili čak dva drug.i trebao bi biti onaj stari ....ali ne sme piti nedaj :wink:
Zoran42
Novi član
Novi član

Post od Zoran42 »

Bio sam danas kod njega,on je izmoren kao,SLABO PRATI OCIMA! :\ Onda...cuje nas sve,pokusava da prica alii ne moze,ne mrmlja vise,samo cuti i vilica mu radi jer hoce da kaze nesto a ne moze,rekao je jednu rec u 40 minuta..i to "Pokusavam" ali onako promrmljao....Prvi put kad se probudio iz kome PRATIO JE OCIMA NORMALNO! i prvi put kad JE PROGOVORIO pricao je po celu recenicu! A sad nista :( Sta mislite da mu je? da nije previse izmoren?? :-?
Odgovori