kolitis

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
dpop
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 11, 2011 9:27 am

kolitis

Post od dpop »

Pre 7 godina mi je dijagnostifikovan hronični kolitis nespecifičnog tipa. Radio sam colonoskopiju (ali samo do 60 cm) i doktor reče nema gore ništa, samo dole, uzeo isečak koji je potvrdio "hroničnoj inflamaciji nespecifičnog tipa, lakog stepena, nonIBD. uradio sam čak i tumorske markere, a kako nije mogao uraditi celu kolonoskopiju uradio sam iz iruigografiju koja je bila uredna. od tada svake godine radim rektoskopiju. inače nemam nekih tekoba. u početku nije bilo ni sluzi ni krvi, to se javilo kasnije. stolice uglavnom imam kašaste i jedu ili dve dnevno. nakon izvesnog vremena povremeno su se počeli javljati sluz i krv, ali i dalje se rektoskopijom nije moglo utvrditi bilo kakve ulceracije. pre dva meseca uradio sam rektostigmoskopiju i ona je bila uredna. CRP je uvek negativan, čak i onda kada ima sluzi. imam hemoroide koji me nekad gnave na način da me žiga i pecka kada hodam. ponekad primetim kao da ima kapljica gnija u stolici (ili je to gušća sluz) i to svo vreme ovih 7 godina. juče sam imao gušće kašastu stolicu koja je druga po redu danas (prva je bila normalna), ali na početku je bilo malo više sluzi i dva manja traga krvi. inače se sudržavam kada imam drugu stolicu koja liči na proliv, kada se suzdžim onda sve stane, a ako pustim onda ide i treća.
quincekap
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: kolitis

Post od quincekap »

Da li su vam trazili da uradite pregled stolice na sve mikroorganizme i da li ste ih radili?
Koprokulturu, stolicu na Candidu koju svi zanemaruju,a daje kasaste stolice,pogotovo posle antibiotika i svih namirnica koje daju kiselost stolice.Od nje nastaju i hemoroidi i analne iritacije.Tu su jos paraziti,amebe,virusi....
Da li imate krkljanja u crevima,nadutost,gasove,pogotovo ujutru? Mucnine,promene na kozi....?
Odgovori