Kolike su sanse?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Jelena88
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Avg 14, 2008 2:51 pm

Kolike su sanse?

Post od Jelena88 »

Ovako...

Imam decka sedam meseci i upraznjavamo sex bez kondoma, posto sam ja njemu prva, a ja pijem kontracepciju.

E sad... Radila sam test na HIV pre mesec, dana, dve odn. godinu dana nakon par rizicnih odnosa sa dve razlicite osobe (znam, znam, gde mi je bila pamet! Ja sam na kraju i raskinula s njima bas zato sto nisu hteli da koriste kondom, ali je ipak bilo nekoliko nezasticenih odnosa).

Test (ELISA) je bio negativan. Radjen je na Institutu za javno zdravlje Vojvodine u Novom Sadu. Sad, ja se tripujem da je on bio lazno negativan, u fazonu, nisu ga pravilno uradili, uradili su da prerano, da "window" period jos nije prosao (negde sam citala da moze potrajati i do 18 meseci), itd.

A zasto se tripujem? Zato sto mi se decko pre tri dana razboleo, povraca, boli ga stomak, ima blago povisenu temperaturu. On kaze da je stomacni virus, skoro svi kod njega u porodici su se zarazili, ali me brine sto to ne prolazi.

Panicar kakav jesam, odma' sam pomislila na najgore!

Recite mi, jeste li ikada culi za slucaj da je ELISA bila negativna a zatim, nekon nekog vremena pozitivna, posle isteka "window" perioda? Napominjem da ja za sve to vreme nisam uopste bila bolesna, tacnije, nisam bila bolesna proteklih pet godina, sem naglo povisene temperatura koju sam dobila kao reakciju na Postinor neposredno pre testiranja (to je i bio povod za testiranje).

Znam da pravim od komarca magarca, ali ne mogu da se smirim, on je i inace jako bolesljiv, svaki virus ga zakaci, pa ne znam sta da mislim...

Hvala unapred na odgovorima!
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

trenutni strah cete efikasno otkloniti placanjem PCR testa

sustinu problema cete resiti kada pocnete da cenite sebe i ne pristanete na nezasticene odnose!
Odgovori