koksaki virus

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Zikica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 02, 2006 4:43 pm

koksaki virus

Post od Zikica »

Mojoj 14 togodisnjioj cerci je pronadjen koksaki virus tip B.Simptomi koje ima su:konstantno povisena temperatura (37.2),ceste glavobolje i brzo zamaranje.Lecimo je mirovanjem,ishranom sa dosta voca i povrca i vitaminima.
Ono sto me interesuje ako bi neko mogao da mi kaze je koliko dugo moze da traje ovakvo stanje (kod nje je to oko tri meseca),kao da li ona sme da se kupa u toku leta (na moru ili bazenu)

Hvala na komentarima
tiksi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 08, 2006 3:51 pm

Post od tiksi »

Pa nema tu nekog pravila koliko će virus besniti po njenom organizmu.Invidualno je od organizma do organizma, imunološki sistem igra veliku ulogu u svemu tome.Ja lično ne bi joj preporučila neko veće kontaktiranje sa ljudima.U nekoj tamo klauzi piše da bi sve trebalo da se završi istekom 6 meseca od momenta početka virusa.
Boki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 6:52 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Boki »

Problemi jesu zamor, malaksalost, niiza temp. itd... Ovaj virus je opasan jer napada srcani misic. Ja sam isto imao koksaki. Ovakvo stanje je trajalo tri meseca posle kojeg je doslo do velikog poboljsanja, simptomi su skoro nestali, tek nakon 6 meseci dolazilo je do potpunog oporavka, mada bi se u nekim teskim trenucima fizicke iscrpljenosti, poneki simptom javio. Posle 9 meseci, stanje je bilo potpuno izlecenje. Mislim da bi vasoj cerci bilo najznacajnija srtvar da ozdravi potpuno, ali sasvim potpuno. Mislim da ne bi trebala da ide u skolu, ili da ako ide da redovno odmara, spava kad se vrati kuci. Vitamini, redovni obrok sa dosta hranjivih namernica, mesa, povrca, itd.. Obratite punu paznju na ishranu jer je ona ovde skoro pa jedini lek, da bi mogla da prebrodi. Cedite joj voce, limunade sa malo ili bez secera... Kazu da virus ostaje trajno prisutan u organizmu i da se nikada ne izleci. Nemojte da vas ovo previse zabrine, nije to bas toliko uzasno kako zvuci, jer je vasa cerka veoma mlada i, s obziro da veoma veoma mali broj pacijenata ostaje sa posledicama, vasa ce cerka verujem ozdraviti potpuno. Verujte da ce za nekoliko meseci sve biti kao pre. Ubacite joj integralne zitarice, med, kupite joj preparat za imunitet...

Zelim vam puno srece u izlecenju
:wink:
mm82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 08, 2006 11:55 pm

Post od mm82 »

moj brat vec par meseci ima temperaturu oko 37.2, doktori su mu lecili grlo duze vreme i valjda izlecili ali mu temperatura ne pada vec mesec i vise dana... da li postoje neki drugi simptomi koksaki virusa od tih pomenutih? kako se uopste radi analiza na koksaki virus?
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
Odgovori