Koksaki virus

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
kathyca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 01, 2007 8:45 pm

Koksaki virus

Post od kathyca »

Zovem se Katarina imam 23 godine mama sam trogodisnjem decaku. Vec cetiri godine imam problema sam ubrzanim radom srca,tek pre par meseci mi je dijagostikovan Coxackie,cisto da napomenem da imam i Sy Reinaud od kog se uopste ne lecim jer smatram da nema potrebe?!
Ono sto me brine je to da moji nalazi izgledaju ovako coxackie IgM 630,7 coxackie IgG 31,5.Terapiju nemam nikakvu a nisam bas u mogucnosti da lezim kao sto mi je predlozeno,zabranili su mi da jedem meso pijem sve sokove osim potpuno prirodnih,suhomesnato... Na ehokardiografskom nalazu me buni jedna recenica: PMK voluminozan sa granicnim kriterijumima za prolaps! Ovo uopste ne razumem a niko mi nije bas ni objasnio sta znaci.Molim vas volela bih da mi date neki savet sta dalje jer smatram da vedovno ispitivanje krvi nije dovoljno.
Unapred zahvalna
Katarina
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Treba da odes na Torlak da ti urade titar, jer ovi Img nista ne znace.
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

kAKO to mislis nista ne znace.

I nije Img negi IgM i IgG (imunoglobulin M i G)
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

kAKO to mislis nista ne znace.
Lepo, IGG pokazuju da se radi o hronicnoj bolesti a IGM pokazuju akutnu infekciju, ali to je sve, konkretnije moze reci samo titar koji se radi na Torlaku.

I nije Img negi IgM i IgG (imunoglobulin M i G)
Vidis koliko su nebitni cak sam im i naziv pogresno napisala :lol:
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Slazem se sa tobom, u laboratoriji u kojoj ja radim se IgM i G izrazavaju u titru < 1:40 (negativan) pa 1 :80 itd, posle se prati opadanje titra IgM i rast titra IgG .
Devojka je verovatno radila analize u nekoj privatnoj laboratoriji gde rade viruse na biohemijskim aparatima koji izbacuju ovakve vrednosti.
Znaci ona je radila IgM i G za koksaki. Po ovim rezultatima ona ima virus.
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Rezultati koji nisu dobijeni sa Torlaka koji je jedini referentan za odredjivanje koksakija nistavni su; oni samo pokazuju da je devojka nekada - ili skoro - bila u kontaktu sa koksaki virusom. Kao i milioni nas drugih, a ipak nemamo srcano oboljenje zar ne? Jedino se na Torlaku radi tipizacija i odredjivanje koksaki virusa po titru tipa i grupe i jedino ovaj rezultat je referentan za jasnu mogucnost postojanja srcanog koksaki miokarditisa.

Sto se pitanja o prolapsu tice, pretpostavljam da je radjen UZ srca i da je na njemu utvrdjena mogucnost prolapsa (mitralne valvule) u odredjenom stepenu.....
dodo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 20, 2007 7:53 pm

Post od dodo »

U pravu ste. Kod privatnika se moze samo utvrditi da li postoji virus a ako postoji onda se radi tipizacija na Torlaku. Znam osobu koja ga ima, zato kazem!
suncica021
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 6:25 pm

Post od suncica021 »

ja sam isto obolela od koksakija moj savet je da koristis Q 10 enzim,koji daje energiju srcu, koja ti je najbtnija. i nesmes da se zamaras i opterecujes srce, jer je velika mogucnost da kod opterecenja srca dodje do toga da ti se srce uveca i razdronjcka, sto su i glavne poledice koksakija.
suncica021
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 6:25 pm

Post od suncica021 »

ja sam isto obolela od koksakija moj savet je da koristis Q 10 enzim,koji daje energiju srcu, koja ti je najbtnija. i nesmes da se zamaras i opterecujes srce, jer je velika mogucnost da kod opterecenja srca dodje do toga da ti se srce uveca i razdronjcka, sto su i glavne poledice koksakija.
Odgovori