koksaki virus i ivise informacija o njemu
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Feb 29, 2008 2:45 pm
koksaki virus i ivise informacija o njemu
pre dve nedelje sam uradila analizu krvi i pokazalo da imam koksaki virus.pregledala srce i pluca sve uredu.doktor mi rekao mirovanje i puno vitamina.interesuje me sta je to IgG TO MI JE POVISENO,I ASTO.U KOM SMISLU ,MIROVANJE,DA LEZIM STALNO,JEL SMEM DA SPREMAM PO KUCI,KAD TREBA DA LEZEM.POSTO SE JA NEOSECAM LOSE,SAMO UVECE NEKAD IMAM TEMPERATURU 37.2 I UBRZAN RAD SRCA,PREZNOJAVANJE.I DALI JE PRENOSIV PREKO POLJUBCA.DALI PORED LEKOVA KOJE MI JE LEKAR PREPISAO A TO SU VITAMIN C 1000MG,SANT E GAL,Q10,OLIGOAL SE,MOGU PITI JOS NEKE VITAMINE I KOJE 

- minjab
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Danijela ja sam pre par godina imala koxaki koji je, nažalost, ostavio posledice,,da ne dužim nisam bila pod ''dobrim'' nadzorom i eto....E kad je sve uzelo maha otišla sam kod odličnog kardiologa i pokušali bar da stavimo stvar pod kontrolu ,a da ironija bude veća tad sam radila na Medicinskom fakultetu i išla takoreći kod kolega
E sad odgovori na Vaša pitanja
Mirovanje ,znači da ne smete da se umarate ,ne ležanje ,nego dokle osetite da možete bez zamora (ja sam se i do kupatila umarala )
Lekovi za tako nešto ne postoje ,a što se tiče vitamina ,unosite sok od cvekle jabuke šargarepe ,što više prirodnih vitamina i naravno ako Vam je lekar rekao da unosite i dodatne to i činite.
Sve u svemu kod koxakia je bitno da čovek sebe ne izlaže preteranom stresu i fizičkom radu,bar dok je u akutnoj fazi!( Ja sam baš u toj fazi radila ,nervirala se i jedva taxijem odlazila do posla koji mi je iza ćoška jer nisamimala snage, na žalost niko to nije ''registrovao'' nego je pripisano ''stanju hroničnog umora''
Pozdrav

E sad odgovori na Vaša pitanja
Mirovanje ,znači da ne smete da se umarate ,ne ležanje ,nego dokle osetite da možete bez zamora (ja sam se i do kupatila umarala )
Lekovi za tako nešto ne postoje ,a što se tiče vitamina ,unosite sok od cvekle jabuke šargarepe ,što više prirodnih vitamina i naravno ako Vam je lekar rekao da unosite i dodatne to i činite.
Sve u svemu kod koxakia je bitno da čovek sebe ne izlaže preteranom stresu i fizičkom radu,bar dok je u akutnoj fazi!( Ja sam baš u toj fazi radila ,nervirala se i jedva taxijem odlazila do posla koji mi je iza ćoška jer nisamimala snage, na žalost niko to nije ''registrovao'' nego je pripisano ''stanju hroničnog umora''
Pozdrav
-
- Novi član
hvala na informacijama

Re: hvala na informacijama
Na ostala pitanje ce ti odgovoriti drugi, sto se tice anestezije, na PDF "Stomatologija" imas nekoliko zubara koji redovno odgovaraju. Probaj tamo, obavezno u naslovu navedi da trazis odgovor od stomatologa.danijela medos napisao::.posto me uvece boli zub,a nesmem kod zubara bez anastezije.a neznam dal dsmem da primam anasteziju..
Pozdrav

-
- Novi član
Nisam ga imala, napisala sam ti ovo za stomatologe da tamo pitas. Vazno je da si ga na vreme otkrila i da ti je srce OK.danijela medos napisao:ocu valjdajel ti imas koksaki i si imala il imao.jel znas nekog ko je imao
I kakvo je to "valjda

Pozdrav

- peniko
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
No Worry. Idi na "pomoc.........please" na Kardiologiji, tu sam napisao par recenca.
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=18906
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=18906
Cogito ergo doleo....
- minjab
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
koxaki ne mora da da nikakve simptome i da ostavi ikakve posledice!Prosto to je virus koji prođe i neko ni ne oseti !
Danijela kod mene je jako kasnio otkriven ,čak kad je titar bio u fazi opadanja , kod mene je oštećen perikard ,bar sam tu imala sreće da nije mioarditis - to je gora varijanta.
Kod tebe ne bi trebalo da ima nikakvih problema jer je otkriven na vreme i samo slušaj lekare!
Nemoj se ni raspitivati unapred kako izgleda ,jer ćeš onda to i pronalaziti kod sebe ,tj.previše ćeš ''osluškivati '' svoj organizam.
Opet podvlačim da koxaki u većini slučajeva prođe da ga osoba i ne oseti,a kad je otkriven na vreme i to je odlično jer ste pod nnadzorom lekara!
Pozdrav
Danijela kod mene je jako kasnio otkriven ,čak kad je titar bio u fazi opadanja , kod mene je oštećen perikard ,bar sam tu imala sreće da nije mioarditis - to je gora varijanta.
Kod tebe ne bi trebalo da ima nikakvih problema jer je otkriven na vreme i samo slušaj lekare!
Nemoj se ni raspitivati unapred kako izgleda ,jer ćeš onda to i pronalaziti kod sebe ,tj.previše ćeš ''osluškivati '' svoj organizam.
Opet podvlačim da koxaki u većini slučajeva prođe da ga osoba i ne oseti,a kad je otkriven na vreme i to je odlično jer ste pod nnadzorom lekara!
Pozdrav
-
- Novi član