koksaki virus i ivise informacija o njemu

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

danijela medos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 29, 2008 2:45 pm

koksaki virus i ivise informacija o njemu

Post od danijela medos »

pre dve nedelje sam uradila analizu krvi i pokazalo da imam koksaki virus.pregledala srce i pluca sve uredu.doktor mi rekao mirovanje i puno vitamina.interesuje me sta je to IgG TO MI JE POVISENO,I ASTO.U KOM SMISLU ,MIROVANJE,DA LEZIM STALNO,JEL SMEM DA SPREMAM PO KUCI,KAD TREBA DA LEZEM.POSTO SE JA NEOSECAM LOSE,SAMO UVECE NEKAD IMAM TEMPERATURU 37.2 I UBRZAN RAD SRCA,PREZNOJAVANJE.I DALI JE PRENOSIV PREKO POLJUBCA.DALI PORED LEKOVA KOJE MI JE LEKAR PREPISAO A TO SU VITAMIN C 1000MG,SANT E GAL,Q10,OLIGOAL SE,MOGU PITI JOS NEKE VITAMINE I KOJE :D
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Danijela ja sam pre par godina imala koxaki koji je, nažalost, ostavio posledice,,da ne dužim nisam bila pod ''dobrim'' nadzorom i eto....E kad je sve uzelo maha otišla sam kod odličnog kardiologa i pokušali bar da stavimo stvar pod kontrolu ,a da ironija bude veća tad sam radila na Medicinskom fakultetu i išla takoreći kod kolega :o

E sad odgovori na Vaša pitanja

Mirovanje ,znači da ne smete da se umarate ,ne ležanje ,nego dokle osetite da možete bez zamora (ja sam se i do kupatila umarala )
Lekovi za tako nešto ne postoje ,a što se tiče vitamina ,unosite sok od cvekle jabuke šargarepe ,što više prirodnih vitamina i naravno ako Vam je lekar rekao da unosite i dodatne to i činite.
Sve u svemu kod koxakia je bitno da čovek sebe ne izlaže preteranom stresu i fizičkom radu,bar dok je u akutnoj fazi!( Ja sam baš u toj fazi radila ,nervirala se i jedva taxijem odlazila do posla koji mi je iza ćoška jer nisamimala snage, na žalost niko to nije ''registrovao'' nego je pripisano ''stanju hroničnog umora''

Pozdrav
danijela medos
Novi član
Novi član

hvala na informacijama

Post od danijela medos »

:D malo sam srecnija.mislila sam da moram da lezim,umrla bi.i kako se sad osecas,jel ti bolje,jesi ga zalecila. ja sam sve to dobila zbog nerviranja,i stresnih situacija.koliko ti je trebalo da ga izlecis.kazu mi da pije,m ulje iz ajkuline jetre.da li smem da idem kod zubara,al da primim anasteziju.kad imam koksaki.posto me uvece boli zub,a nesmem kod zubara bez anastezije.a neznam dal dsmem da primam anasteziju.kakve si imala simptome,kad ti je napao srcane misice.posto meni nije,al u zadnja dva dana osecam bolove na plecki kad udahnem.
Padmé
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 9:17 am

Re: hvala na informacijama

Post od Padmé »

danijela medos napisao::.posto me uvece boli zub,a nesmem kod zubara bez anastezije.a neznam dal dsmem da primam anasteziju..
Na ostala pitanje ce ti odgovoriti drugi, sto se tice anestezije, na PDF "Stomatologija" imas nekoliko zubara koji redovno odgovaraju. Probaj tamo, obavezno u naslovu navedi da trazis odgovor od stomatologa.
Pozdrav :wink:
danijela medos
Novi član
Novi član

hej

Post od danijela medos »

hvala ti padme :D :D :D
Padmé
Aktivan član
Aktivan član

Re: hej

Post od Padmé »

danijela medos napisao:hvala ti padme :D :D :D
Ma nema na cemu, samo ti nama lepo ozdravi :wink:
danijela medos
Novi član
Novi član

Post od danijela medos »

ocu valjda :( jel ti imas koksaki i si imala il imao.jel znas nekog ko je imao
Padmé
Aktivan član
Aktivan član

Post od Padmé »

danijela medos napisao:ocu valjda :( jel ti imas koksaki i si imala il imao.jel znas nekog ko je imao
Nisam ga imala, napisala sam ti ovo za stomatologe da tamo pitas. Vazno je da si ga na vreme otkrila i da ti je srce OK.
I kakvo je to "valjda :( ", pa naravno da ces da ozdravis :D , samo misli pozitivno, slusaj lekare, pij terapiju.
Pozdrav :wink:
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am

Post od peniko »

No Worry. Idi na "pomoc.........please" na Kardiologiji, tu sam napisao par recenca.

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=18906
Cogito ergo doleo....
Korisnikov avatar
Trifunija
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 30, 2008 12:45 pm

Post od Trifunija »

Koji su simptomi Koksaki virusa? :roll:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

koxaki ne mora da da nikakve simptome i da ostavi ikakve posledice!Prosto to je virus koji prođe i neko ni ne oseti !

Danijela kod mene je jako kasnio otkriven ,čak kad je titar bio u fazi opadanja , kod mene je oštećen perikard ,bar sam tu imala sreće da nije mioarditis - to je gora varijanta.
Kod tebe ne bi trebalo da ima nikakvih problema jer je otkriven na vreme i samo slušaj lekare!
Nemoj se ni raspitivati unapred kako izgleda ,jer ćeš onda to i pronalaziti kod sebe ,tj.previše ćeš ''osluškivati '' svoj organizam.
Opet podvlačim da koxaki u većini slučajeva prođe da ga osoba i ne oseti,a kad je otkriven na vreme i to je odlično jer ste pod nnadzorom lekara!

Pozdrav
danijela medos
Novi član
Novi član

Post od danijela medos »

MINJAB PA ZAR NISI OSETILA NEKE SIMPTOME.KAKO JA DA ZNAM KAD MI JE AKTIVAN KOKSAKI
Odgovori