kokosaki virus

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
maliska
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 8:08 pm

kokosaki virus

Post od maliska »

Mom bratu dijadnostiknovan je kosaki virus koji je napao grlo i manifestuje se u obliku plikova ili rana koje sada vec krvare. Infektolog nije nista precizno rekao, a mene interesuje moze li da mu napadne srce i koliko je bolest opasna po odrasle, ili decu jer ima :cry: :cry: i malo dete.
Molim za pomoc ao iko zna nesto o ovome neka kucaka! Jer ocajna sam jer sam cula da je virus i smrtonosan!!!!!! :cry: :cry: :cry:
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Virus jeste smrtonosan ako se ne otkrije na vreme. Ali iskreno nisam cula za slucaj koksakija koji se manifestuje plikovima u grlu. Na koji nacin je utvrdjen koksaki? I da li su lekari sigurni da su plikovi od njega?
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

virus koksakija kod preko 95% ljudi nije smrtonosan, i manifestuje se bas kao i kod vaseg brata - laksom infekcijom koja ne ugrozava zivot. zpravo, najcesca manifestcija je gastro-infekcija.
ne razmisljajte o onome sto ste citali u novinskim clancima, koji su pisani da podignu tiraz.
katarina.m.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 7:14 pm

Post od katarina.m. »

Na Torlaku sam radila test na koksaki virus. Danas su mi stigli rezultati. Pise sledece:
U serumu pacijenta od 21.10.2008. nadjeno je prisustvo neutralisucih antitela za coxsacuie viruse B grupe
CB1 1:16
CB2 <1:16
CB3 1:64
CB4 1:64
CB5 1:32

Molim vas da mi napisete sta to znaci. Unapred vam hvala.
Korisnikov avatar
jesy
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 6:10 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: kokosaki virus

Post od jesy »

maliska napisao:Mom bratu dijadnostiknovan je kosaki virus koji je napao grlo i manifestuje se u obliku plikova ili rana koje sada vec krvare. Infektolog nije nista precizno rekao, a mene interesuje moze li da mu napadne srce i koliko je bolest opasna po odrasle, ili decu jer ima :cry: :cry: i malo dete.
Molim za pomoc ao iko zna nesto o ovome neka kucaka! Jer ocajna sam jer sam cula da je virus i smrtonosan!!!!!! :cry: :cry: :cry:
prvo VELIKI pozdrav maliski i njenoj porodici.Nemoj da brinesh,koksaki virus se izuzetno uspeshno lechi,samo neka se pridrzhava lekarskih saveta i lekova,pozzz
nije srecan onaj ko ima shta zheli,
nego onaj koji ne zheli ono shto nema
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: kokosaki virus

Post od mikalja »

maliska napisao:Mom bratu dijadnostiknovan je kosaki virus koji je napao grlo i manifestuje se u obliku plikova ili rana koje sada vec krvare. Infektolog nije nista precizno rekao, a mene interesuje moze li da mu napadne srce i koliko je bolest opasna po odrasle, ili decu jer ima :cry: :cry: i malo dete.
Pa mila maliskice ,nadam se da ti je muz objasnio o koksaki virusu s`obzirom da je on Doktor med.Nauka .(Ja verujem da ti mislish da tvoj muzitj krije od tebe neku "loshu"informaciju)?Ali ne verujem makice ,to se lechi danas samo da se na vreme pocheo lechiti? Nadam se da ti je bati bolje?Samo smiri se dushitze ,znam da si sad sva rastrojena !Na zalost takve svari mi nisu strane.Ali opet ,ti ne mozesh nishta pomotji sa svojom uznemirenostcu !Zato malo se smiri ,bit ce to sve u redu videt cesh.Muzic tvoj ce pomoci ipak on je Doca a i poznaje te ljude.I lechenjem adekvatnim tvom bati ce biti dobro.Poz za dechitzu muzica i tebe a i batu !Poslala sam ti pp .Budi mi dobra
Pozdrav za sve!Posebno nocne ptice ,pa imash shta chitati i u 2h nocu!Ajde makice moja budi mi dobra!Javi se i nemoj me shtedeti malena!Slobodno pishi sve !
Pozdrav!!
Slika
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda
maliska
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 8:08 pm

Post od maliska »

drbgd napisao:virus koksakija kod preko 95% ljudi nije smrtonosan, i manifestuje se bas kao i kod vaseg brata - laksom infekcijom koja ne ugrozava zivot. zpravo, najcesca manifestcija je gastro-infekcija.
ne razmisljajte o onome sto ste citali u novinskim clancima, koji su pisani da podignu tiraz.
Da da kao sto je Mikalja rekla i moj muz je doktor i rekao je da to nije toliko opasno, ali vase misljenje i ova poruka me je dodatno ohrabrila, da se nadaM DA CE MOM BRATU BITI BOLJE! DA ON SE VEC SAD BOLJE OSECA NEO PRE 7 DANA kad mu je virus bio u aktivnoj fazi ma sta to znacilo! I hvala puno na izdvojenom vremenu i odovoru!
A Miki mojo da kazem da moj muz toliko radi i ja sada da ne stizemo ni da se vidimo...o ovo oko virusa veruj ispricao mi je preko telefona dok je bio u Italiji, a posle nismo ni stizali da pricamo o tome!
cao narode moram da radimmmmmm :( :( :( :(
POZZZ za YESi i sve na forumu.
Josjednom hvala!
Odgovori