Koji je uzrok?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
gordana57
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 14, 2010 1:03 pm

Koji je uzrok?

Post od gordana57 »

Mom bratu iznenada pojavio se veoma visok krvni pritisak izmedju 180/95, pracen jakim bolom u grudima i malaksalost ruku, lupanjem srca. Srcani impuls je bio 113. To je trajalo vise od pola sata. Posle toga je lekovima za visok pritisak uspeo da stabilizuje. Koji bi uzrok mogao biti i sta uraditi da ponovo ne dodje do slicne situacije? I koje su analize potrebne?
I moram da navedem da je stalno pod stresom.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Koji je uzrok?

Post od tamaraft »

Prvo osnovne lab analize uz trigliceride i holesterole, gvozdje, SE, a od lekara opshte prakse moze traziti uput za kardiologa!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

ako je pod stresom onda bromazepam-nema dileme al dobro bi bilo ispitati sve sto rece tamara-
Korisnikov avatar
angelika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 8:17 pm

Post od angelika »

Pravac internisti kariologu! Ja sam to protutnjala...hvala Bogu i kardiologu!
Ubrzan rad srca- tahikardija (na ekg pregledu imala 120 otkucaja, a tad nisam osecala lose) Bog sam zna koliko ih bilo kad mi bilo lose :o
Vis. pritisak- hipertenzija
Bol u prsima- angina pektoris, to su moje dg. Mene je pri napadu bolelo auuu nisam se mogla pomeriti :o prsa pa bol tras u levu ruku pa kad ce zavrsiti bol udara u grlo i vilicu imas osecaj izlazi ti dusa :o Odprl. tako izgleda angiozni napad Zaista ne treba gubiti vreme ali ne treba panicariti jer to jos vise pogorsa! Redovno uzimati lek za vis. pritisak i beleziti njegove vrednosti cesce ili bar jutro-podne-vece to ce internisti kardiologu biti dobar podatak naravno uz krvne pretrage bez kojih ne vredi ici kod njega....On ce odluciti sta i kako dalje!
Ja sad uz th. i promenu stila zivota zivim potpuno normalno a na th. sam vec 16g. :lol: I srecno i bez panike i naravno slazem se bromazepan je potreban kao popratna th. dok kardiolog ne odredi th. Pozz!
gordana57
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 14, 2010 1:03 pm

Post od gordana57 »

Hvala vam na odgovorima! :wink:
Odgovori