Mom bratu iznenada pojavio se veoma visok krvni pritisak izmedju 180/95, pracen jakim bolom u grudima i malaksalost ruku, lupanjem srca. Srcani impuls je bio 113. To je trajalo vise od pola sata. Posle toga je lekovima za visok pritisak uspeo da stabilizuje. Koji bi uzrok mogao biti i sta uraditi da ponovo ne dodje do slicne situacije? I koje su analize potrebne?
I moram da navedem da je stalno pod stresom.
Koji je uzrok?
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Koji je uzrok?
Prvo osnovne lab analize uz trigliceride i holesterole, gvozdje, SE, a od lekara opshte prakse moze traziti uput za kardiologa!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
ako je pod stresom onda bromazepam-nema dileme al dobro bi bilo ispitati sve sto rece tamara-
Pravac internisti kariologu! Ja sam to protutnjala...hvala Bogu i kardiologu!
Ubrzan rad srca- tahikardija (na ekg pregledu imala 120 otkucaja, a tad nisam osecala lose) Bog sam zna koliko ih bilo kad mi bilo lose
Vis. pritisak- hipertenzija
Bol u prsima- angina pektoris, to su moje dg. Mene je pri napadu bolelo auuu nisam se mogla pomeriti
prsa pa bol tras u levu ruku pa kad ce zavrsiti bol udara u grlo i vilicu imas osecaj izlazi ti dusa
Odprl. tako izgleda angiozni napad Zaista ne treba gubiti vreme ali ne treba panicariti jer to jos vise pogorsa! Redovno uzimati lek za vis. pritisak i beleziti njegove vrednosti cesce ili bar jutro-podne-vece to ce internisti kardiologu biti dobar podatak naravno uz krvne pretrage bez kojih ne vredi ici kod njega....On ce odluciti sta i kako dalje!
Ja sad uz th. i promenu stila zivota zivim potpuno normalno a na th. sam vec 16g.
I srecno i bez panike i naravno slazem se bromazepan je potreban kao popratna th. dok kardiolog ne odredi th. Pozz!
Ubrzan rad srca- tahikardija (na ekg pregledu imala 120 otkucaja, a tad nisam osecala lose) Bog sam zna koliko ih bilo kad mi bilo lose

Vis. pritisak- hipertenzija
Bol u prsima- angina pektoris, to su moje dg. Mene je pri napadu bolelo auuu nisam se mogla pomeriti

Ja sad uz th. i promenu stila zivota zivim potpuno normalno a na th. sam vec 16g.

Hvala vam na odgovorima!