Pozdrav svima ja sam Uros...imam jedan mali problemcic i nadam se da cete mi upravo vi pomoci:)...
stvari stoje ovako: imam 180 cm i 80 kg,i ono sto zelim je da me vi savetujete na koji nacin mogu da postignem sto bolju definiciju,kakve vezbe,ishrana???...idem u teretanu vec 3 meseca i promene se vide,ali nisam zadovoljan svojim izgledom...ono sto zelim je da se izdefinisisem ali da ne izgubim postojecu tezinu...upravo zbog toga ste mi i vi potrebni jer ja sam vec citao raznorazne poruke na raznim sajtovima koji su me samo dodatno zbunili i nista vise...npr radi sa manjim tezinama vise serija, drugi kazu obrnuto, neki kazu kombinacija sa kardio treningom itd...sve je to kao sto vidite zbunjujuce i ne znam sta da radim,pa vas molim da mi sto brze odgovorite kako bi mi razresili dileme:)...
i nadam se da nisam prezahtevan ali imam jos jedan problem...zelim da ukoliko je moguce porastem jos 3-7 cm prilike od,problem je u tome sto sam vec dostigao caletovu visinu,ali mi je caletov brat visok oko 2 m...pa me interesuje dali na neki nacin mogu podstaci moje hormone rasta,da jos malo izrastem...hvala i nadam se brzom odgovoru:)
na koji nacin postici sto bolju definiciju?
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Maj 13, 2008 7:38 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
na koji nacin postici sto bolju definiciju?
Uros_smeker
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Maj 13, 2008 8:19 pm
Za pocetak sto se rasta tice, teratana ti nikako ne moze pomoci da postanes visi jer ukoliko bildujes misice, a ne radis nikakve vzebe za rasteazanje, samo ces da postanes napucan, ali nikako visi. Za pocetak predlazem da svakog dana po nekoliko puta radis most na rukama, tako da ti glavom mozes da vidis svoja stopala(moze da boli ukoliko nisi razgiban, ali pomaze takodje i u istezanju trbusnjaka sto im omogucava da se lepo oblikuju i naprave mesta da budu vec i lepsi). Takodje radi veze da stani na prste i zamisli da hvatas nesto u vazduhu sto je veoma visoko(kao sto deca u vrticima havtaju jabuke npr.). Pri ovoj vezbices osecati kako ti se kicma rasteze i mozes da osetis bolove celom duzinom zadneg dela tela, ali to pomaze. I na kraju pokusaj da sakama dodirnes pod. Na taj nacin ces rastezati ruke kao i ledja. Nadam se da ce ove vezbe vremenom doneti rezultata. Meni su iskreno pomogle, i na taj nacin sam uspela za manje od 6 meseci da porastem 2 cm.
Sto se tice ishrane ne mogu mnogo da ti pomognem ukoliko si citao sve i svasta i dobijao razne savete, ali moj predlog bi bio da jedes dosta proteina i belancevina i umerenu kolicinu ugljenih hidrata.
LadyMuffin
Sto se tice ishrane ne mogu mnogo da ti pomognem ukoliko si citao sve i svasta i dobijao razne savete, ali moj predlog bi bio da jedes dosta proteina i belancevina i umerenu kolicinu ugljenih hidrata.
LadyMuffin

- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Uroshe to shto ti trazish je neshto shto treba da ti napishe trener koji zna svoj posao, koji zna da na osnovu tvoje gradje odredi ishranu i pravillno dozira treninge za tvoje potrebe 
raspitaj se po teretani ako neko ima trenera pa plati i vezbaj ili jednostavno kreni na plivanje koje ce te najbolje i najzdravije izdefinisati!
dizanje tegova i povecanje mishicne mase pochne kao definicija i onda vremenom pochnesh da dizesh tezine koje ne treba nikad da dizesh, stvarash deformitete i povredjujesh svoje ligamente i zglobove!
fizioterapeut sam i veliki sam protivnik teretana, prvenstveno shto svako moze da uplati chlanarinu i shto kao i ti nema svoj program vec svi radite iste vezbe i tako u nedogled, a znamo svi da nismo svi isti i da ne treba svima jachanje istih mishicnih grupa!
pochni da trenirash plivanje i videcesh kako cesh imati lepo telo za 3 meseca!

raspitaj se po teretani ako neko ima trenera pa plati i vezbaj ili jednostavno kreni na plivanje koje ce te najbolje i najzdravije izdefinisati!
dizanje tegova i povecanje mishicne mase pochne kao definicija i onda vremenom pochnesh da dizesh tezine koje ne treba nikad da dizesh, stvarash deformitete i povredjujesh svoje ligamente i zglobove!
fizioterapeut sam i veliki sam protivnik teretana, prvenstveno shto svako moze da uplati chlanarinu i shto kao i ti nema svoj program vec svi radite iste vezbe i tako u nedogled, a znamo svi da nismo svi isti i da ne treba svima jachanje istih mishicnih grupa!
pochni da trenirash plivanje i videcesh kako cesh imati lepo telo za 3 meseca!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.