Kod kog lekara?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
foka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 8:07 pm

Kod kog lekara?

Post od foka »

Moj decko ima neke cvorove ispod koze, recimo velicine sljive, neki su manji, neki veci... Ima ih po celom telu, nekih desetak u predelu grudnog kosa, na ledjima, jedan na nadlaktici i jedan na butini... :-? Te promene se pojavljuju unazad nekih godinu - dve... Ne nestaju, tvrde su i ne bole na dodir... Da li iko ima ideju sta bi to moglo biti? Kod kog lekara bi trebao da se obrati? Posto "ne voli" svog lekara opste prakse, koji bi specijalista bio zaduzen za ovako nesto? Hvala vam svima unapred....
jecili1978
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Apr 29, 2009 11:17 am

Re: Kod kog lekara?

Post od jecili1978 »

Za pocetak moze da se javi dermatologu, mada po broju, opisu i velicini opisanih promena one mogu da se jave u okviru neurofibromatoze jednog sistemskog oboljenja koje obicno prati tim specijalista. Takodje moze se uraditi ultrazvuk opisanih promena da se eventualno blize odredi njihova priroda pre nego sto se isplanira njihova punkcija ili potpuno vadjenje jedne manje promene kako bi se mogle patohistoloski analizirati. Najvaznije je utvrditi patohistolosku prirodu promena. Bez obzira sto su bezbolne i sto sada nema nikakvih problema najbolje je da se javi lekaru.
foka
Novi član
Novi član

Post od foka »

jecili1978 hvala na brzom odgovoru... Sad sam malo progooglala neurofibromatozu i na osnovu slika ove njegove promene nisu to... One ne lice na masna tkiva, one su vise kao otoci koji kada se opipaju vidi se da su cvorovi, oni lice na cvoruge koje smo kao deca znali da "zaradimo" :) To sto on ima se golim okom vidi kao mali otok na kozi, tek kada se pipne vidi se da je tvrdo... Sta bi to moglo da bude... :roll:
foka
Novi član
Novi član

Post od foka »

Niko ne zna? :(
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Pa i do specijaliste mora da dodje preko uputa koji cemu dati izabrani lekar. Ako nece kod dosadasnjeg, nek promeni doktora.
foka
Novi član
Novi član

Post od foka »

Ja koliko znam nije potreban uput za sve specijaliste, da zavisi od ustanove do ustanove... Ja sam kao klinka isla na kozno u Dzordza Vashingtona i nije bio potreban uput... Ja samo pitam da li neko zna kome prvo da se obratimo? Koznom, endokrinologu, kome...?
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

koznom
Odgovori