Kocim se i paralizujem cim legnem!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
db_ngb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 05, 2008 9:41 pm

Kocim se i paralizujem cim legnem!

Post od db_ngb »

Imam 22 godine. Pocelo je sve pre 4 godine kad su mi poceli i bolovi u kičmi i plećkama, zbog malo kretanja, nosenja teskih stvari, iskrivljenog stajanja itd. Bolovi su bili neizdrzivi i osecala sam ih 24h. Onda je postalo jos gore.

Cim bih legla u krevet, osecala sam da.. tonem. Sve bi pocelo sa zujanjem u usima i osecajem da propadam kroz krevet, a taj osecaj je jaci od mene i ne mogu da mu se oduprem. Onda bih se paralizovala, u tom smislu da bih sve cula i videla, ali ne mogu ni da mrdnem, ni noge, ni ruke, niti da pricam. Sve je trajalo( ja bar tako mislim) oko 30 sekundi i onda bih ubrzo mogla da pricam, ali sve do tad, potpuno svesna bih izgovarala reci ali se one iz mojih ustiju nisu cule.
To se dogadjalo skoro svako vece i otisla sam lekaru i rekli su mi da imam okostavanje. Bila sam na klasicnim terapijama za ispravljanje kicme i evo do pre nekog vremena, nisam osecala bolove u kicmi ali vrlo cesto imam bolove u srcu, probada me sve do kraja leve ruke.

Isto tako, kad bih se fizicki umorila, kad dugo ne spavam, za tili cas se paralizujem cela i cak sam imala i neki mali epi-napad na moru, tresla sam se i sve cula i videla ali nisam mogla da se pomerim.

Pre neku noc, OPET sam se ukocila, nisam mogla nista da cujem od zujanja u usima i imala sam trip da sam ustala i potrazila pomoc, sve sam videla pred sobom kako hodam, idem do sobe moje sestre i pricam joj nesto, ali ja sam zapravo sve vreme bila u krevetu ?!

Kad sam ovo ispricala doktorki pre nedelju dana, ispregledala me je onako kežualno, poslala da vadim krv, ja izvadila krv i rezultati su sjajni.

I ŠTA ja da radim sad??
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

pregled neurologa, ako su nalazi u redu - pregled psihijatra. navedene tegobe sugerisu da se radi o panicnim napadima
db_ngb
Novi član
Novi član

Post od db_ngb »

sta su panicni napadi? koji je uzrok?
mislim.. inace sam najflegmaticnija osoba koju su moji prijatelji i porodica ikad videli.
pa i ja sam htela na dalje preglede, ali mi doktorka nije dala nikakav uput.
db_ngb
Novi član
Novi član

Post od db_ngb »

nesto sam izguglala..

Panični napad je poseban period intenzivnog straha ili uznemirenosti, a vrhunac se dostiže u toku 10-ak minuta, sa pojavom drhtanja, lupanja srca, ubrzanog pulsa, boli u prsima, znojenja, osjećaja gušenja ili nedostatka zraka, uznemirenosti, vtoglavice, ošamućenosti ili nesvjestice, zatim mučnine, derealizacije (osjećaja da se okolina promjenila) ili depersonalizacije (osjećaja da se osoba promjenila, ili odvojena od same sebe), straha od gubitka kontrole ili osjećaja da će poludjeti, straha od smrti, parestezija (osjećaja umrtvljenosti ili bockanja), navale osjećaja hladnoće i toplote.

" lupanja srca, ubrzanog pulsa, boli u prsima, ošamućenosti ili nesvjestice, straha od gubitka kontrole, parestezija (osjećaja umrtvljenosti ili bockanja).."

okej..sad mi je jasnije. hvala na odgovoru.
samo kad bi mogla objasniti mojoj doktorki da mi da uput neurologu.
Odgovori