Klistir
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Imam neredovnu stolicu i problem sa zatvorom relativno cesto, oduvek je tako. Vise puta nedeljno imam treninge i utakmice, cesto se osecam naduto, nekad imam i bolove, nadimanja... sve mi to smeta da trcim, skacem...
Caj za ciscenje mi je nepraktican jer onda moram da sedim kuci i uvek budem blizu WC-a, nekad i duze od celog dana. Klistir mi je jako praktican jer je za 10 minuta sve gotovo, osecam se ispraznjeno i cisto, mozda cak imam i vise energije.
Poceo sam na svoju ruku pre 2 nedelje, gledao po netu sta ima o tome i video sam da se u nekim terapijama preporucuje i dvaput dnevno, na osnovu toga sam zakljucio da nije stetno. Pa ipak, posto se nisam kosultovao ni sa kim, a vec sam se malo i navikao na ovaj rezim buduci da mi odgovara, zanima me da li to sa sobom nosi neke posledice.
Caj za ciscenje mi je nepraktican jer onda moram da sedim kuci i uvek budem blizu WC-a, nekad i duze od celog dana. Klistir mi je jako praktican jer je za 10 minuta sve gotovo, osecam se ispraznjeno i cisto, mozda cak imam i vise energije.
Poceo sam na svoju ruku pre 2 nedelje, gledao po netu sta ima o tome i video sam da se u nekim terapijama preporucuje i dvaput dnevno, na osnovu toga sam zakljucio da nije stetno. Pa ipak, posto se nisam kosultovao ni sa kim, a vec sam se malo i navikao na ovaj rezim buduci da mi odgovara, zanima me da li to sa sobom nosi neke posledice.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ne znam da li nosi posledice ali meni deluje da takvim postupkom zaobilaziš svoj problem a to nije rešenje.
Ako treniraš znači da ti ne fali fizičke aktivnosti, onda je možda u pitanju ishrana - možda ne unosiš dovoljno tečnosti, vlakana i slično. Možda te neke namirnice iritiraju i imaš problema da ih svariš pa se javlja nadutost. Ja bih krenula odatle. Klistir leči posledicu a ne uzrok.
Ako treniraš znači da ti ne fali fizičke aktivnosti, onda je možda u pitanju ishrana - možda ne unosiš dovoljno tečnosti, vlakana i slično. Možda te neke namirnice iritiraju i imaš problema da ih svariš pa se javlja nadutost. Ja bih krenula odatle. Klistir leči posledicu a ne uzrok.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Maj 21, 2006 10:25 pm
Moja cerkica je lezala u bolnici zbog tog problema.Nije imala stolicu 10 dana i kada sam je odvela kod hirurga on mi je savjetovao pretrage.Kaze da je moze klistirati u svakom trenutku ali to nije to.Sta ako se ponovi zatvor,opet klistir i tako u nedogled.Ja licno to nebih radila na svoju ruku nego se ti posavjetuj sa lijecnikom.SRETNO