klebsiella pneumoniae

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
annn
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 30, 2009 1:01 pm

klebsiella pneumoniae

Post od annn »

molim za pomoc prvog maja ove godine sam pala na stepenik i presekla podkolenicu u sirini od 15cm i dubina do kostiju! Dg VLC cruris L des uradjen pror sav i postavljeni drenovi na 2 mesta. Th panklav 625 3x1 nakon toga odma pocinje neka upala i na licnu moju inicijativu uradjen bris rane posle 11 dana! rezultat: klebsiella pneumoniae! zamena terapije ciprocinal! 28 dana svaki dan su sekli ranu izmedju konaca i cistili zaraslo je tek posle 2 meseca! to jest 1jula! i evo sad sam primetila jako crvenilo i peckanje na tom delu noge izpod kolena! sta to moze da bude? hvala
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: klebsiella pneumoniae

Post od drbgd »

bilo bi dobro da odete na pregled na ortopediju "banjica", da se vidi da li je infekcija zahvatila kost
annn
Novi član
Novi član

Post od annn »

Hvala vam Doktore! nisam mogla da sacekam odgovor i otisla sam kod ortopeda on me poslao dermatologu, pa on infektologu niko nista nije znao samo vide da nije ok! zatrazila sam svakojake preglede krvi i evo rezultat! samo cu napisati one koji nisu u refrendnim vrednostima da vas ne bi mucila! CRP-51.3 D-DIMER- 1154, MCV-75.3, MCH- 25.5, RDW-18.1, FIB (PT PLUS)- 8.188 pregled urina: krv/Hb ++, Proteini 0,3, Erci;810, Lkci;mnogo Epitelne celioje; vise Bakterije; malo, I sluzi;Malo inace dali su mi penicilin 10 kom i CLEXANE 8000 anti XA 2x na dan! kad mi se zezgoda desila ja sam pitala da ne bi li trebalo nesto protiv tromba rekli su ne! ja bi vam bila zahvalna kad biste mi znali reci nesto o tome sta moze da bude kod ovakvih rezultata izvinite sto vam oduzimam vreme pozdrav
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

kleksan vas stiti od tromboze (ako ga jos uvek primate, a trebalo bi) i posledicne embolije.

nalazi idu u prilog zapaljenju.
vama je potreban pregled ortopeda sa "banjice" ili iz klinickog centra srbije! infekcija kostiju ne moze proci nakon terapije injekcijama
annn
Novi član
Novi član

Post od annn »

poslata sam na DOPLER! rezultati su izkljucili tromb! sve vene i arterije su u redu! vidi se neka tekucina kod zglobova na delu kod peta ostalo se povuklo posto je oteklina bila od podkolenice pa na dole! danas mi je 9ti penicilin! ne znam dali moze da se zakaze privatni pregled u banjici? posto sigurno necu dobiti nikakav uput! hvala vam na savetima! srdacan pozdrav!!!!
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

Može da se zakaže privatan pregled na Banjici, ali je skupo. Ja sam se nešto skoro raspitivao za neke rođake i minimum je 5000 din. pa naviše, zavisi od titule onog ko pregleda /običan ortoped, profesor.../. Ima br. telefona na njihovom sajtu.

A sudeći po terapiji /penicilin/ rekao bih da su posumljali na crveni vetar ili erizipel, koji izazivaju streptokoke i leči se penicilinom. Ukoliko je ova terapija upalila, može biti da su pogodili dijagnozu. Ja bih sačekao kraj terapije i video šta kaže lekar na kontrolnom pregledu. Ukoliko se ponovi sličan problem onda može biti da postoji neko dublje infektivno žarište na mestu povrede, možda čak i upala kosti. Zapaljene kostiju može da se vidi na običnom rendgenu potkolenice, pa ako se posumlja da je to, može i taj pregled da se odradi. CRP 51 pokazuje da je definitivno reč o upali, treba uraditi jedan kontrolni par dana posle antibiotske terapije i ukoliko CRP ne pada značajno, treba razmotriti i druge mogućnosti.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
annn
Novi član
Novi član

Post od annn »

dobar dan Filipe! hvala vam na savetima! od danas me salju na 3dnevni pregled urinokulture! videt cemo rezultat! penicilin zavrsen u nedelju 10kom, kod zglobova kod peta otok veliki! trazit cu vadjenje krvi CRP pa cu se javiti! najlepse vam hvala! pozdrav
Odgovori