kiseline u zeludac

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
brundo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 15, 2011 2:11 pm

kiseline u zeludac

Post od brundo »

moze li mi neko pomoci ovde.Imam kiseline u zeludac.pijem lijekove..ranital,i omeprazol.Pomazu mi..posebno omeprazol,ali ipak ne zelim da se punim lijekovima na mlade godine.Bolove nemam ,ali kiseline imam.Kako mogu da sprecim.Cuo sam za jedan lijek sa jabukovim sircem i med ,koje se mesaju u mlakoj vodi.i tako 40 dana da pijes.Pomogloj je jednoj osobi koju mi je i dao to.Ima li neko iskustvo s time?
ili mozda s nekmi drugim narodnjim lijekom..pozz
Korisnikov avatar
angelika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 8:17 pm

Re: kiseline u zeludac

Post od angelika »

Cisto sumnjam (bez obzira na sve dobre osobine jabukovog sirceta) da bi ti pomoglo, kiselo na kiselo....ja patim od gorusice i jab. sirce i cesnjak ne podnosim ni u ....kapsulama...To je moje iskustvo s'njim.
Jedini nacin da bar ublazis problem je odoleti i izbegavati i koliko se moze hrani koja je pojacava. Kad zaruzim :oops: pa kao juce ne odolim punjenoj paprici, e onda...muku mucim kao upravo sad.....Pomaze mi nekad caj od nane, mrvicu jaci naravno bez secera...soda bikarbona (sad je ima i u tableticama).Kad sve to ne pomogne onda tek popijem Ranitidin....ako bas, bas moram...
Uglavnom dobar izbor lagane hrane zaista pomaze......(ne)kiselo, (ne)ljuto, (ne)slatko, (ne)przeno....dimljeno... Kako sam dobra u savetima, a juce smazala 3in1 paprika bila ljutkasta slana masna i u sosu od paradajza i kiselo.....Danas :o Sve se vrti oko karaktera :D uglavnom, mada nije pravilo svaki put.......zato se ponekad kockam :wink: mislim mozd' nece.....,a uglavnom hoce! :P
brundo
Novi član
Novi član

Post od brundo »

ja sam poceo taj lijek s medom i jabukovim ocetom....i iskreno osecam se bolje....taj osecaj je minimalan,ali 40 dana treba da se pije...ne gubim nista..med i ocet su zdravi za organizam,znaci samo mogu da dobijem nesto,a to je zbogom kiseline(ako uopste dobijem to)...pokusacu..mada i ja znam da je sve o ishrani....a znam ljudi koji furaju sve zivo i divo puse,,kava uzimaju ,alkohol,ljuto ,slatko....i sve sto je steno za zeludac ,a nemaju nikakve probleme....ja to sve da radim,izacice mi ogan iz uste...to je...takav mi je zeludac kakav mi je...moram se pomiriti s time i paziti bar malo na ishranu...
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Mislim da jabukovo sirce zaista nije pametno piti ako imate gorusicu,ne samo da necete imati benefit,nego cete pojacati kiselinu.
Od nekih prirodnih stvari znam da se dosta upotrebljava caj od kantariona.To nece naskoditi sigurno.
Medjutim,ja ne znam ko je Vama propisao ovu terapiju i da li ste bili kod gastrointestinologa?
Ovi lekovi ne bi trebalo da se uzimaju na svoju ruku.Vas problem moze vrlo lako i brzo da se resi ukoliko saradjujete sa lekarom.Bitno je regulistati ovaj problem jer pojacana ksileina svakako ostecuje zid zeludca.Izbalanisirana ishrana je naravno vazna.
Mislim da nije dobro uzmati sobu bikarbonu,pogotove ne cesto,jer ona kada reaguje sa kisleinom u zeludcu(koju neutralise) kao produkt nastaje CO2 koje moze izazvati neke rupture sluzokoze zeludca.Za prvu pomocu postoje razlicite tabletice(to cete sa lekarom) koje neutralisu kiselinu,a eventualno moze pomoci i hladno mleko.
brundo
Novi član
Novi član

Post od brundo »

ma lekove mi pomaze,a posebno omeprazol,kad se napijem ujutro na prazan stomak i posle to 2 h nista ne jedem,onda mogu da pojedem i zivu macku,i da ne osetim nisto posle to,ali necu da upotrebljavam ljekove,to je to...inace i ranitidin da unosim svaki dan nemam probleme.Bas sam pricaos bratom moje zene koji je nedavno zavrsio medicinu,i kaze mi da ranitidin uopste nije stetan ,dok omeprazol ako se koristi 6 mjeseca neprekidno,moze stvoriti i maligne kletke na zeludac,zato ga izbegavam i zelim naci nesto prirodno.
evo poruku koju san primio odo osobu koja se izljecila, citiram:

"kada se radi o zelucanoj kiselini , IMA POMOCI 'bar sam se ja izlecila. pola solje mlake vode 2 kasike [male] pravog prirodnog meda 3 kasike[male] prirodnog jabukovog sirceta
sve zajedno izmjesati piti 40 dana 3 puta na dan. Nemogu garantovati da ce svakom pomoci , ali meni je pomoglo i evo skoro 2 godine nemam nikakvih problema."

to je to...
Korisnikov avatar
angelika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 8:17 pm

Post od angelika »

Shomy napisao: Mislim da nije dobro uzmati sobu bikarbonu,pogotove ne cesto,jer ona kada reaguje sa kisleinom u zeludcu(koju neutralise) kao produkt nastaje CO2 koje moze izazvati neke rupture sluzokoze zeludca.Za prvu pomocu postoje razlicite tabletice(to cete sa lekarom) koje neutralisu kiselinu,a eventualno moze pomoci i hladno mleko.
Znam da nije dobro i vrlo, vrlo to retko radim....ali nekad bas moram....Znam za hladno mleko da godi dok je hladno ali kad se ugreje :o bar meni dodatno pojaca gorusicu.......mleko i slatko...spada u "zabranjeno voce". Kod mene je hroicni gastritis u pitanju. Moram jako pripaziti sta jedem i koliko, inace gotovo je...To je jedini pravi lek za gorusicu. Mada nekad proradi i iz cistog mira...
paukovaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 20, 2010 8:26 pm

Post od paukovaca »

dzaba ti lekovi ako za stalno ne promenis nacin ishrane.

osim toga, da li si se testirao na Helikobakteriju?
"Treba otimati radost
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."

Majakovski
paukovaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 20, 2010 8:26 pm

Post od paukovaca »

brundo napisao:... mada i ja znam da je sve o ishrani....a znam ljudi koji furaju sve zivo i divo puse,, kava uzimaju ,alkohol,ljuto ,slatko.... i sve sto je steno za zeludac ,a nemaju nikakve probleme....
ja to sve da radim,izacice mi ogan iz uste...to je...takav mi je zeludac kakav mi je...
moram se pomiriti s time i paziti bar malo na ishranu...

eto, sam si sebi dao pametan odgovor. ali moras paziti na ishranu MNOGO a ne malo.
za pocetak, samo jedna od stvari koja ti moze pomoci: jedna mala kafena kasicica devicanskog hladno cedjenog nerafinisanog maslinovog ulja (najboljeg kvaliteta) na taste moze pomoci u jutarnjim casovima. ali to nije sve, nego da preko celog dana pazis sta jedes.
i zaboravi brzu hranu-hranu spremljenu po sendvicarnicama, cevabdzinicama...
...

i pusti ti ljude koji nemaju problema sa zeludcem. to je njihov zeludac. ti imas svoj.
"Treba otimati radost
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."

Majakovski
Odgovori