Kiropraktičar potreban!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
aleksmarkovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 03, 2009 1:11 pm

Kiropraktičar potreban!

Post od aleksmarkovic »

Pozdrav svima!

Imam problema sa hiatal herniom već neko vreme. Ne znam da li je nasledno, ali moja mama je u mojim godinama imala isti problem. Rešila ga je tako što je otišla kod kiropraktičara koji joj je spustio želudac i predložio joj promene u ishrani. Od tada nema vise problema.

Na žalost, čovek koji je njoj radio manipulaciju želudca već odavno nije živ, pa me zanima da li neko može da mi preporuči nekog kiropraktičara?

Za sve one koji misle da mi je potrebna pomoć alopatskog lekara (jer vidim da je brižnih dosta na sajtu), popričao sam sa svojim lekarom i rekao mi je da pokušam jer nemam šta da izgubim jer gastroskopski nalazi, analize krvi i ostale analize ne nalaze ništa drugo osim male hiatal hernije, a ja su ujutru bukvalno gušim u želudačnoj kiselini koja se penje do grla iako spavam na dva jastuka. Stvarno imam odličnog gastroenterologa, ali on ne zna više kako da mi pomogne. Probao sam sa Nexiumom (slabija pa jača varijanta), pa h2 blokatori (više vrsta i jačina), CISAP i slabiji i jači i ništa ne daje značajnije rezultate. Primetio sam npr. ako ne jedem ceo dan uveče nemam smetnji i sledećeg jutra ne osećam kiselinu (ali ne mogu da ne jedem ceo život ). Moja hernija je identična herniji moje majke (bar po nalazu) i okarakterisana je kao "manja hernija tipa sliding". Posle jačeg obroka (ručak) u predelu LESa osećam bol, pritisak, a nekad je bol izuzetno jak. Podrigivanje, intestalni gasovi me muče već neko vreme. Nekad mi kiselina toliko ojede ždrelo da imam osećaj kao da sam teško prehlađen i kašljem kao pušač, mada je ojed slabiji ako ne jedem 8 sati pre spavanja.

Pronašao sam par sajtova kiropraktičarskih ordinacija u Beogradu, ali vidim da se oni bave isključivo manipulacijom mišićno-koštanog sistema.

Hvala unapred svima!

Poželjno bi bilo da je kiropraktičar u Beogradu ili Pančevu, ali ako je dobar, spreman sam i da putujem do njega.
Korisnikov avatar
connencion
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 02, 2009 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od connencion »

kiroprakticar se bavi samo namestanjem i lecenjem kostanih delova tacnije kicmenog stuba
nemam informaciju ko to radi jos dole kod nas ali uskoro cu se opet javiti
razgovaracu sa kolegama

bilo bi pozeljno da napises gde zivis?
...oslobodi sebe svega sto te opterecuje
i napravi mesto za novo sto dolazi"
Korisnikov avatar
connencion
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od connencion »

kiroprakticar se bavi samo namestanjem i lecenjem kostanih delova tacnije kicmenog stuba
nemam informaciju ko to radi jos dole kod nas ali uskoro cu se opet javiti
razgovaracu sa kolegama

bilo bi pozeljno da napises gde zivis?
Korisnikov avatar
connencion
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od connencion »

Fino mlevena lekovita glina iz apoteke vezuje želudacnu kiselinu i tako štiti osetljivu sluzokožu jednjaka ne izazivajuci neželjena dejstva. Dva puta dnevno razmutite jednu do dve kašicice gline u caši vode i popijte. I biljni preparati na bazi algi sprecavaju vracanje kiseline u jednjak. Gorušica nije razlog za zabrinutost. Ponekad je dovoljno da uzmete još jedan jastuk, tako da vam gornji deo tela bude malo podignut. Žvacite žvaku: tako podsticete lucenje pljuvacke, koja pri gutanju cisti jednjak i razredjuje kiselinu. Ako je jednjak blago upaljen, pomaže caj od kamilice. Svaki dan popijte po dve šolje toplog caja.
Umirujuca sredstva protiv težine u stomaku
Ovaj lekoviti caj umiruje sluzokožu želuca: napravite cajnu mešavinu od jednakih delova majcine dušice, nane i tucanog kima. Uzmite jednu kašicicu ovog caja i prelijte jednom šoljom vode. Poklopite i ostavite da odstoji 10 minuta. Svaki dan popijte dve-tri šolje toplog caja izmedju obroka.

Kotrljanje: Pošto ste popili šolju caja od kamilice, lezite na ledja, ostanite u tom položaju pet minuta, okrenite se na levu, zatim na desnu stranu, pa na ledja (i u ova tri položaja ostanite po pet minuta).

Lekovita biljna sredstva, koja možete da nabavite u apoteci (npr. na bazi maticnjaka ili andjeoskog korena), podsticu pokrete želuca.

Kod akutnih bolova pomoci ce vam termofor. Pošto ste ga napunili toplom vodom, lezite u krevet i stavite ga na gornji deo stomaka. Da bi efekat bio još bolji, pokrijte se.

Opuštanje: Posle jela lezite na ledja i stavite desnu ruku na želudac. Koncentrišite se na toplotu koja struji izmedu vaše šake i stomaka. Opuštajte se 10 minuta.

Povoljno je da pijete vise vode

moje kolege neznaju nikoga ko spusta zeludac

za sada ovoliko ali mozete da mi se javite Mailom
da se dogovorimo za jedan mali tretman
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm

Post od Garfield »

Covek ima hiatus herniju, kolko ja shvatam problem?
To znaci da mu nikakvi lekoviti preparati nece pomoci, kao ni kiroprakticar jer se mora tretirati uzrok gastroezofagealnog refluksa izazvanog time sto hernija ispravlja ugao koji normalno zaklapaju jednjak i zeludac, te se na taj nacin hrana i kiselina kao i kiselinske pare iz zeluca potiskuju kroz gastroezofagealnu valvulu nazad u jednjak.
Ukoliko klasicni nacini za lecenje GERBa ne pomazu onda se moze izvrsiti hiruska operacija hernije i na taj nacin vratiti zeludac u normalni polozaj u odnosu na jednjak. Druge pomoci tu nema, nikakvo kotrljanje ni biljni preparati - ne radi se o gorusici, i nije problem kiselina vec hernija.
pravedna
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 01, 2007 9:38 am

Post od pravedna »

Postovani,

ja imam zvanicnu dg. GERB, hipersekrecija zeludacne kiseline, gastroduodenitis .gastritis bil. dispepsiju i sto nekih cuda da sada ne nabrajam, a prilikom poslednje gastroskoipje koju sam izdrzala bez po muke iako sam imala hobiju, odstranjen mi je i polip.

Za kiselinu i rane na zeludcu i dvanaestopalacnom crevu su mi dali brdo lekova i nije mi bilo bolje pogotovo jer lek po imenu klometol ne tolerisem jer mi izaziva brojne nuspojavea a Nexiumom se lecim unazad 3 godine.

Jedna doktorka me je uputila kod dede koji uspesno namesta zeludac jer ima bioenergiju i tom nekom masazom i pokretima ga spusti.

Meni jedinoj nije odmah bilo bolje kao svima,ali posle 3-4-tretmana je upalilo.

Namestanje nazalost nije vecno i cim dizem tesko ili nestignem da jedem vise od dva puta na dan pa zaredjam desetak dana imam opet muke,ali one sa vracanjem hrane i pecenjem u grlu ne, ili bar ne u onoj merii bez knedle u grlu.

Covek je iz Novog Sada, pa ako ti je interesantno slobodno mi pisi na pp. jer ne znam da li smem da posaljem ovako ime i adresu.

Cudno ali i moj doktor gastroenterolog se , doduse precutno,slozio sa ovim vidom tretiranja nazvasi ga smirivanje zeludca bioenergijom.

Kako god upalilo je :-)
Korisnikov avatar
connencion
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od connencion »

Bioenergijom se problem resava ali u zavisnosti koja metoda se koristi.
Preporucila bih ti da oblacis pretezno zutu boju.
A narocito kada osecas da opet nije u redu.
Treca shakra treba da se obradi jer ima blokadu a inace je jako bitan energetski centar u organizmu. Stim takodje meridijan za zeludac treba da se dovede u ravnotezu.
Pozdrav
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

@ connection:

Jeste li Vi Sigurni da ste dobro procitali na kom se forumu nalazite? Lecenje oblacenjem u zuto, obradjivanje chakri i slicno - to je pre za neki forum koji se zove "nadrilekar" ili slicno...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
pravednik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 13, 2012 11:48 am

Re:

Post od pravednik »

Da li, molim Vas, neko ima kontakt na ovog coveka iz Novoga Sada sto namesta zeludac?

Znate li nekoga u Pancevu/Beogradu i okolini (ili dalje) ko namesta uspesno zeludac?

pravedna napisao:Postovani,

ja imam zvanicnu dg. GERB, hipersekrecija zeludacne kiseline, gastroduodenitis .gastritis bil. dispepsiju i sto nekih cuda da sada ne nabrajam, a prilikom poslednje gastroskoipje koju sam izdrzala bez po muke iako sam imala hobiju, odstranjen mi je i polip.

Za kiselinu i rane na zeludcu i dvanaestopalacnom crevu su mi dali brdo lekova i nije mi bilo bolje pogotovo jer lek po imenu klometol ne tolerisem jer mi izaziva brojne nuspojavea a Nexiumom se lecim unazad 3 godine.

Jedna doktorka me je uputila kod dede koji uspesno namesta zeludac jer ima bioenergiju i tom nekom masazom i pokretima ga spusti.

Meni jedinoj nije odmah bilo bolje kao svima,ali posle 3-4-tretmana je upalilo.

Namestanje nazalost nije vecno i cim dizem tesko ili nestignem da jedem vise od dva puta na dan pa zaredjam desetak dana imam opet muke,ali one sa vracanjem hrane i pecenjem u grlu ne, ili bar ne u onoj merii bez knedle u grlu.

Covek je iz Novog Sada, pa ako ti je interesantno slobodno mi pisi na pp. jer ne znam da li smem da posaljem ovako ime i adresu.

Cudno ali i moj doktor gastroenterolog se , doduse precutno,slozio sa ovim vidom tretiranja nazvasi ga smirivanje zeludca bioenergijom.

Kako god upalilo je :-)
Odgovori