Kila

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
roshu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 21, 2007 1:22 pm

Kila

Post od roshu »

Imam problem , operisao sam slepo crevo pre 2 meseca i 21 dan , treniram vaterpolo i nastavio sam sa treninzima pre nekih 20 dana .
Kazi te mi kakvi su simptomi kile , koje analize trebe da se urade da bi se
znalo da li imam kilu ili ne . Nemam nikakve izbocine na preponama i nista me ne boli . Ponekad kao da osetim nesto u predelu prepona ali nista strasno. Pre nekih 4 meseca imao sam neke zlezde kod prepona za koje su rekli da su od napora ( teretana,vaterpolo i td.) , uradio sam nalaze na razne viruse i sve je cisto , one su se dosta smanjile ali su i dalje tu , veoma male .
Ne bole ali nekako smetaju , pa sam to nekako povezao s kilom . Sta da radim ?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Dijagnoza kile se osim na osnovu amnamneze postavlja iskljucivo palpatornim pregledom, antriranjem femoralnog kanala. To moze da uradi hirurg, ili iskusniji lekar opste medicine.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
roshu
Novi član
Novi član

Post od roshu »

Kakvi su to pregledi ?
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Re: KILA !!!!

Post od Ka1 »

roshu napisao:Pre nekih 4 meseca imao sam neke zlezde kod prepona za koje su rekli da su od napora ( teretana,vaterpolo i td.) , uradio sam nalaze na razne viruse i sve je cisto , one su se dosta smanjile ali su i dalje tu , veoma male .Ne bole ali nekako smetaju , pa sam to nekako povezao s kilom . Sta da radim ?
To i ja imam vec dugo godina i isto su mi rekli - najverovatnije je od teretane u koju idem deset godina... krv mi je ok, nemam kilu, pregledao me urolog. Desi se ponekada da se jedna od njih malo poveca i tada pocne da boli malo na dodir ali to traje 2-3 dana i onda se opet smanji, stisa se i stoji tako mesecima... do sledeceg puta... dugo se to vec nije desilo... cini mi se da sto vise treniram i bavim se sportom da su one mirnije... nista mi ne smetaju...
roshu
Novi član
Novi član

Post od roshu »

Mene interesuje kakvi su simptomi kile i koliko sigurno moze da se utvrdi da li imam kilu ili ne ? I da li mogu da nastavim sa treninzima posle ?
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Sto si zepeo za tu kilu, ako te nista ne boli kapiram da je nemas, kila valjda boli kada kasljes ili tako nesto, ili se naduvava donji deo stomaka ili prepone, nisam siguran... ima vise vrsta kila cini mi se...

U svakom slucaju, meni je doktor "zario" prste u prepone, nekako mi je "zavrnuo" kozu tu gde sam mu rekao da imam te zlezde i rekao mi je da nemam kilu.

Najnormalnije treniram i nista me ne boli... :) Ako ozbiljno treniras u teretani, OBAVEZNO kupi pojas...
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

s

Post od vasa »

preporucio bih ti da odes kod hirurga na pregled ---ja sam imao slicne problemcice-tako da kazem-godinama i onda BRUH i operacij i problemi posle sa upalama i sad jos vucem neke upale.
Ne preteruj sa teskim poslovima-teretom i kasalj i kijanje kao i napinjanje dok vrsis veliku nuzdu-pa SRECNO
Odgovori