Tražim lek za kijavicu? Doduše ne za ljudsku, već životinjsku.
Naime, imam zeca (patuljastog kunića, ženku) staru oko 6 meseci pre nekih mesec dana počela je da proizvodi čudne zvuke, frktanje?! kao da ima kijavicu, zvuke uz uzastopne trzaje glavom, sa vremena na vreme se pojavljuju, bez nekog jasnog pravila i dužine trajanja. Zvuk kijanja, frktanja je nekad dosta čest i jak, nekad slabiji, takođe često vidim da briše nos šapicama, kao da je sluzav.
Pokušavao sam da čistim tu sluz oko nosa, i prljavštinu.. misleći da će proći, no ovo deluje kao hronična infektivna respiratorna prehlada bakterijom? Snuffles, na engleskom ? Nalazim da su za tretman potrebni antibiotici i probiotici?
. *Moguće je svakako da ima nekih respiratornih problema, ali i zubobolje. Ne tvrdim dijagnozu zasigurno.
Ipak, kod veterinara nisam u mogućnosti da idem !!! iz više razloga, od problema transporta, do nejasne novčane situacije lečenja??? itd.
Takođe nemam nalog na nekom životinjskom forumu. I zato pitam ovde.
Pa bi me interesovalo ako opisani simptomi odgovaraju toj nekoj bakterijskoj kijavici,
1. postoji li mogućnost da nabavim potrebne lekove, (antibiotike\probiotike) negde u nekoj apoteci, za životinje, i koje?
2. što se tiče alternativnih lekova čitam da pomažu ekstrakt od semenki grejpfruta GSE, kao i Goldenseal, mada postoje i kritički tekstovi o tim preparatima, koji i nisu baš prirodni.
Ipak za prirodne antibotičke lekove, interesuje me da mi kažete gde da ih nabavim i po kojoj ceni u Beogradu. Što jeftinije mi treba.
Isto preporuka za druge prirodne lekove, čitam da čaj kamilice i med, i luk , kao kod ljudi pomažu zečevima?
Hvala
Kijavica, prehlada, infekcija... lek !?
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99