ls kicme i karlice
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:24 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
ls kicme i karlice
Molim vas da mi pojasnite snimak kicme i karlice a on glasi(nadam se da cu dobro ispisati posto je rukopis jako nejasan):skleroticno izmenjene pokrovne ploce prsljenskih tela lumbalne kicme.Ispoljena fizioloska regija lumbalne kicme.Zglobni prostori oba kuka su osteceni sa skleroticnim promenama acefabulema.On se od septembra prosle godine vuce po lekarima i stalno dobija diklofenak injekcije sa ohb12 ne moze vise da izdrzi od bolova jer to mu nista ne pomaze a magnetna koju su sad posle ovog snimka trazili zakazana je tek u oktobru u beogradu.Sta vi mislite gde bi trebao da se javi sta da popije da umanji mu bol?On vise ne moze da izdrzi ne spava a kad treba da ustane jauce od bolova.Hvala vam unapred
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Po navedenom doslo je do skleroze i ostecenja obe glave butnih kostiju (glava butne kosti zglobljava se sa karlicom i tako spaja femur, butnu kost i karlicu) odnosno do skleroziranja kicmenih prsljenova lumbalne kicme. Bar po tome kako ste napisali. Zbog cega je doslo do ovih promena ne znam (obzirom da nemamo nikakve podatke cak ni o tome o kome se radi te kolko je osoba stara a da ne pricam o ostalim potrebnim podatcima i licnoj i medicinskoj istoriji osobe), ali da sam na mestu osobe o kojoj se radi ja svakako ne bih cekala oktobar: skupite novac i platite magnetnu rezonancu, ako imate uput a necete da cekate termin u drzavnoj ustanovi mozete se lsikati odmah, uz placanje (ne znam koliko to kosta, mozda oko 50ak eura) a u privatnoj reziji snimanje MR bi vas kostalo oko 9000 dinara. Za nekoga ko ima ovakav snimak i ovoliko trpi bolove i ovako dugo prolazi kroz ocito progresivan proces na zglobovima kuka obostarno i lumbalnim prsljenovima, nalaz moze samo da se pogorsava kako vreme prolazi: moj Vam je savet da uradite dijagnostiku odmah i snimak pogleda ortoped te da dobijete konacnu dijagnozu i eventualnu terapiju i savet sta je dalje ciniti. POzdrav