ketoni kod šestogodišnjaka
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Feb 18, 2005 2:58 pm
Prije desetak dana sin mi je imao temparaturu, upaljeno grlo i doktorka je htjela da vidi nalaze. Dan prije toga nije ništa jeo ali je to jutro doručkovao i popio sok. Nalaz mu je pokazao šećer 7.0 i ketone u mokraći. Sutradan na prazan zeludac je imao glukozu 6.6 a mokraća je bila ok. Dva dana poslije smo mu isto vadili šećer koji je bio 5.5 i mokraća uredu. Ja kao majka nemam mira užasno se plašim. Inače je jako živahan i nisam nikada primjetila da pije vodu više od ostale djece.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Feb 18, 2005 2:58 pm
Pa ocigledno je da mu je ta infekcija izazvala deficit insulina u organizmu posto su mu seceri malo poviseni, pa s tim i pojavu ketona, posto mu se situacija stabilizuje postepeno nadam se da je samo to u pitanju.Bez namere da vas plasim , savetujem vam da ga odvedete jos koji put na proveru glikemije.Zelim mu puno zdravlja i srece 

Hvala na savjetu to ću sigurno uraditi. Inače je moj dečko od 10 mjeseci skoro svaki mjesec bolestan. Jedino ljeti kada se kupa je ok. Isli smo po bolnicama vadili sve moguće nalaze i njegov jedini problem su krajnici koji su svako malo zagnjojeni. Moramo na operaciju ali mu stalno odlažu pod izgovorom da je to mač za dvije oštrice. kada budemo vadili šećer javit ćemo rezultate. Puno hvala na odgovorima i lijepim željama