Keloid nastao BSZ vakcinom!
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Keloid nastao BSZ vakcinom!
Imam 18 god.i velili problem!Naime radi se o tome da sam u 4 razredu primo BSZ vakcinu,kao i svi mi,nakon godinu dana na tom mestu poceo da se pojavljuje kozna izraslina(nesto kao mrtvo tkivo) velicine lesnika.Vremenom se ta izraslina pocela siriti i uvecavati sve dok nisam odlucio da se podvrgnem hiruskoj intervenciji uklanjanja keloida nakon 4-5 god.posle primanaj vakcine.Posle intervencije keloid je bio otklonjen,ali se vremenom pojavio i postao jos veci!Lekari kazu da uzrok toga nije samo vakcina,vec i moj imunoloski sistem!Isto mi se desava i sa oziljkom na nozi koji sam zadbio brilikom uboda i rana je bila nesto malo dublja i na tom mestu se javio oziljak slican onom na ruci!Bio bih zahvalan svakom vasem komentaru,ali bi mi bilo znacajno neko strucno misljene doktora,ili nekog ko ima slican ili isti proble!Unapred zahvalan....
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
To je jedno od predilekcionih mesta za razvoj keloida, svaka nova opercija (plasticna - rekonstruktivna) dala bi iste rezultate. Koriscenje postoprativno masti kao sto je CONTRACTUBEX moda je moglo nesto da ucini, ali mislim da je za Vas sada najbolje resenje kozmetoloska ordinacija ili neka od metoda laserke korekcije... Kao sto mi specijalizacija nalaze - prebacio bih Vas plasticnom hirurgu i dermatologu da odrede dalji tretman. (Ovako bi trebalo da funkcionise forum - najpre kod lekara opste medicine, pa posle prebacivanje postova u druge specijalistice i subspecijalisticke podforume).
Sve najbolje.
Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.