kasalj vec 20 dana
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
kasalj vec 20 dana
imao sam virus gripa i sada 20 tak dana nakon virusa stalno kasljem najvise uvece . Kasalj je "suv" i stalno me iritira u zdrelu ali kostantno iritirajuce i ostavlja me bez daha . Bio sam kod doktora slusao mi pluca dva puta kaze da je sve ok dao mi prvo palitrex pio sam 2 3 dana i prekinuo sada mi dao pantenol pastile i dao mi jos neki antibiotik nemam temperaturu kaze grlo mi malo crveno mada ja ne osecam da me nesto grebe boli ili sl sta dalje pio sam i sirup od belog sleza ali ne redovno
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Mar 13, 2008 1:24 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
e i ja imam slican problem.Ja kasljem vec mesecima, i to samo kad lezim,dr mi kaze da su mi pluca u redu, samo se grlo malo crveni od kaslja, radila sam bris grla-sve ok, isla na bockanje za alergiju-sve ok, isla par puta na inhalacije, snimanje pluca-sve ok, spirometrija-malko slabiji rezultati.Uopste ne znam sta mi je. Kasalj je uglavnom suv.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ne, nego rezidue gripa: respiratorna sluzokoza je nadrazena od prelezane bolesti, i p[rosto receno reagiuje na nadrazaj kao da postoji nesto sto treba izbaciti. Dok se nadrazaj ne smiri i sluzokoza ne regenerise trajace i kasalj. ako su pluca cista a temperature nema - nema potrebe ni za antibioticima. Topli napitci i cajevi, sirupi i lekovi za smirivanje suvog nadrazajnog kaslja, podizaci imuniteta (dosta voca, povrca, vitamina C), odmor i cekanje da prodje, to je sve. Kasalj moze da zaostane nakon gripa i po mesec-dva. Nista neuobicajeno.
Ukoliko suvise dugo traje i neproduktivan je i pored predlozenog, uvode se antitusici. Svakako treba pronaci uzrok. Gljivice?
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Da ne otvaram novu temu...
Kasljem vec tri nedelje, prilicno grozno, u poslednje vreme ne mogu da spavam a u kancelariji me mrze
Kasalj je produktivan ali jako puno napora treba da izbacim slajm. Probala sam neki mukolitik koji nije delovao, sad pijem kombinovani preparat sa kodeinom i nekoliko travki, i jedino sto sam dobila posle toga je strasna glavobolja. Verovatno sam bila prehladjena posto sam vukla neku sitnu temperaturu nedelju dana (do pre tri dana). Bile su mi jako otecene limfne zlezde i usi su mi bile zapusene. Popila sam 2x1000mg amoksicilina i to je proslo (posle par dana je i temperatura prosla). Kod doktora sam bila i rekao mi je da nemam nista na plucima, to je bilo pre nedelju dana i hocu danas da odem ponovo jer je ovaj kasalj stvarno nepodnosljiv. Sta da ga pitam, na sta da obratim paznju? I sta moze da bude uzrok kaslja?
Da napomenem da sam "povremeni" pusac i da je kasalj zapravo poceo posle jedne veceri kad sam preterala sa cigaretama. Slicne situacije sam imala ranije ali nikad nisu trajale duze od par dana niti je kasalj bio ovako jak.
Izvinjavam se ako je post predug i hvala na odgovorima.
Pozdrav
edit: Da li mozete da pojasnite to sa gljivicama? Hvala.
Kasljem vec tri nedelje, prilicno grozno, u poslednje vreme ne mogu da spavam a u kancelariji me mrze

Da napomenem da sam "povremeni" pusac i da je kasalj zapravo poceo posle jedne veceri kad sam preterala sa cigaretama. Slicne situacije sam imala ranije ali nikad nisu trajale duze od par dana niti je kasalj bio ovako jak.
Izvinjavam se ako je post predug i hvala na odgovorima.
Pozdrav
edit: Da li mozete da pojasnite to sa gljivicama? Hvala.