Kašalj.

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
MARKOOC92
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jul 30, 2012 12:31 pm

Kašalj.

Post od MARKOOC92 »

Kašljem već tri nedelje, osetim da imam šlajm i da me nešto "Golica" u plućima i grlu ali ne mogu nikako da izbacim taj šlajm.
Kašalj je počeo pre tri nedelje kada sam imao prehladu.
A prvi put mi se to pojavilo pre 2 godine posle jedne prehlade kada sam imao visoku temperaturu, i sad svaki put kada se razbolim, uvek imam problema sa tim kašljem po 2-3 nedelje.
Šta da radim? i postoji li opasnost da dobijem astmu?
Rouzi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 09, 2012 4:08 pm

Re: Kašalj.

Post od Rouzi »

Moj savet vama - vi odlucite- Otidjite Pulmologu.
MARKOOC92
Stalni član
Stalni  član

Post od MARKOOC92 »

Danas sam bio kod lekara opšte prakse, i ona je rekla da meni taj šlajm više dolazi iz grla nego iz pluća. Rekla je još i da malo otežano dišem. Prepisala mi je Amoksicillin, brohicum za iskašljavanje i rekla je da pijem dosta čaja i da bi sve trebalo da bude ok.
A pomenula je nešto kao da radim sam neku inhalaciju pomoću čaja, to je verovatno ono... U 1l ključale vode dodaju se 5 kesica nane, 2 kesice kamilice i grančicu domaćeg bosiljka i onda ja blejim ispred lonca i udišem ta isparenja :D :D .

E sad, imam nekoliko pitanja, nadam se da nisam previše dosadan :) .

Da li ja ustvari imam neki oblik astme?
Kako ubuduće da sprečim da mi se ovo ponovi?
Kada bih hteo da odem da snimim pluća kod privatnog lekara, koliko bi me to koštalo - iz Pančeva sam?
Posle koliko vremena bih smeo na bazen ?
Rouzi
Aktivan član
Aktivan član

Post od Rouzi »

Postovanje!
S velikim interesovanjem citam vase postove! Imam dva sina astmaticara,tako da mi je ova vrsti zdravstvenih problema jako dobro poznata.
Otidji u bilo koju privatnu apoteku!!Trazi da kupis PLASTICNI inhalator, "APIPOL-inhalator"- On ima dve polovine,pa se okretanjem ova dve polovine dobije ceo inhalator..Gornji deo ima oblikovan plasticni deo otvor za nos i usta.Donji deo je manja posuda sa male dve plasticne drskice.Ova dva dela se okretanjem sastave u Jednu celinu-inhalator-NE MOJ DA KUPUJES ELEKTRICNI INHALATOR NA STRUJU~!! On je jako SKUP-moji sinovi ga imaju vec godinama-.Taj plasticni inhalator koji ima otvor za nos i usta je savrsen za tvoju inhalaciju,a nije skup negde oko 1000 din.Ja ga isto upotrebljavam,zbog Sinusa.ON je Idealan za Slajm koji dolazi iz Grla.
Kad kupis taj inhalator odes u apoteku gde se prodaju cajevi u rifuzi,na merenje..Kupis 5o gr bosiljka-caj-,i 5o gr Timjana.Dodjes kuci.Uzmes jednu solju ili manju serpicu i tu sipas pola litre obicne vode,stavis serpicu na sporet i cekas da prokljuca.U medjuvremenu ces uzeti onaj donji deo inhalatora sa dve male drskice i u TAJ DEO SIPAS TU PROKLJUCALU vodu.ONDA u tu prokljucalu vodu Stavis Prstohvat Bosiljka,i prstohvat timjana.Zatvoris inhalator,TJ SASTAVIS GA.I NARAVNO na deo sa otvorom za nos i usta stavis svoj nos i usta. Inhaliras se 15 minuta! Ujutro,u podne,uvece. Da ti se procisti nos,i sami disajni organi,kao i samo grlo,jer ti se taj slajm "SPUSTA "na bronhije.
Kako se pravilno inhaliras?Nad inhalatorom- ovako
UPAMTI PRAVILO - UDISES NA NOS IZDAHNES NA USTA-
Posle "inhalacije" obavezno operes inhalator,i ostavis ga da se susi. Pitas me da li ima sanse da dobijes Astmu?
Astma je Nasledna alergijska bolest.Ima li neko u tvojoj porodici Alergije?
Ne znam da li Imas neki oblik Astme..Astmaticari imaju Alergije,i NJima se rade Alergoloski testovi na kozu,i disajne organe.Ove testove UVEK PREPORUCI I ZAHTEVA DA SE ODRADE ,specijalisti,PULMOLOZI,da bi znali Kakvu vrstu terapije da prepisuju,te da savetuju pacijente astmaticare KAKO ZDRAVO DA SE ZIVI.
Rouzi
Aktivan član
Aktivan član

Post od Rouzi »

CAJEVI ZA TVOJE LAKSE ISKASLJAVANJE i "odlepljivanje slajma od bronhija,koje su ti na plucima-:
OVO SU TI CAJEVI- kupujes ih U radnjama gde se prodaju cajevi na merenje,tj "rifuzi"
-caj bosiljak
-zova
-majkina dusica
-bokvica.
Mozes uzimati po 50 grama,i stavis ih u neke male staklene flasice,ja ih stavljam u Plasticne prazne Ce-deVita flasice. Imam OBICAJ da na Svaku flasicu Zalepim selotejpom napisanu cedulju sa Vrstom caja,koji je u flasi.(Da znam koji caj je u pitanju,posto ja imam JOS Drugih Mnogo Cajeva koje koristim..)
Vazno je da BAR u TOKU JEDNOG DANA POPIJES 2-3 litre caja,da "razbijes slajm".
Cajeve mozes kuvati- koje sam ti nabrojala- pijes ih Tople,NE VRELE,i Ne Hladne( hladan caj nema nikakvog efekta "razbijanja" slajma).Skuvas Jednu litru caja,ako se ohladi Podgrej ga,pa pij po Solju.Pa ona Opet skuvas nov caj.Mozes u caj staviti i ocedjeni Limun-dobar za imunitet,i olaksava disanje-.Mozes svakog dana kuvati po jednu vrstu od gore navedenih cajeva,TI biraj koji ces caj kuvati,i koliko Novca imas.
Ne znam sta da ti kazem za bazen..Ti kad Ozdravis sacekaj jednu nedelju,pa onda idi na bazen.
Znam da je Pacijentima sa dijagnostikovanom Astmom (-Ti jos nisi "Dijagnostikovan"-Ovo ti je, cini mi se Poceo bivati Zdravstveni problem,ALI JA NISAM PULMOLOG! Samo ti razjasnjavam neke stvari,i pokusavam ti pomoci) , Znaci pacijentima koji su dijagnostikovani Astmaticari NIJE DOZVOLJEN ODLAZAK I KUPANJE U ZATVORENE bazene.(zbog velike koncentracije Hlora,koji ima Alergijski-negativan uticaj na bronhije,i disanje,jer nastupaju "napadi OTEZANOG disanja",i cak Asmaticni napadi gusenja.Tako da TI PREOSTAJE DA SADA PRATIS dalji Nastavak TVOG Zdravlja:- da li imas normalno disanje,ili ce ti problemi oko otezanog disanja u nekom predstojecem vremenu ponoviti-Ako ti se opet "slicno Dogodi,ili ponovi",onda ces verovatno dobiti od lekara Opste prakse Uput za Pulmologa,Ili ga ti sam Zatrazi.Pozdrav!
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

probaj bronhi sirup
MARKOOC92
Stalni član
Stalni  član

Post od MARKOOC92 »

Hvala na savetima.

Inače meni u porodici niko nije imao naslednih plućnih bolest, a što se tiče alergija taj test sam radio pretprošle po uputu pulmologa, i nisam imao nikakve alergije.
Trenutno uzimam terapiju koju mi je prepisala lekarka opšte prakse i uz to sirup Bronhiklir i već posle dva dana osećam značajno poboljšanje.
Uz ovu terapiju pijem još i čajeve i kozije mleko.
Što se tiče aparata za inhalaciju, sutra ću otići do apoteke i nabaviti "APIPOL-inhalator".
Rouzi
Aktivan član
Aktivan član

Post od Rouzi »

:D Sve NAJBOLJE!!
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Ja sam koristio BRONHI sirup al ne znam ko je proizvodjac -ima kao neku dugu preko kutije-pakovanja,dominira plava boja i jedino mi on pomagao.
SRECNOOO
Odgovori