Kasalj bez kraja

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Kasalj bez kraja

Post od Dea »

Pre dve nedelje je pocelo da me golica grlo i da zbog "suvoce" kasljem. Pre nekih 5-6 dana pojavio se slajm a pri iskasljavanja su mi se pluca cepala od bola. Onda nisam mogla jedan dan da pricam, a sad kao da opet krecem ispocetka. Opet golicanje, slajma kao da nema. Inace sam pre par dana pocela da koristim neki sirup na biljnoj bazi koji mi se cinilo da pomaze.
Moje dvogodisnje dete je pocelo takodje pre 2 nedelje da kaslje. Ujutru se iskasljava ko da je okoreli pusac, ali posle toga je ne cujem vise da kaslje, opet do ujutru. vodila sam je kod pedijatra nije cuo nista na plucima.
Zanima me da li je normalno ovo da jedan dan pluca budu puna slajma a sutradan nista? Krece li ovo nova tura ili mozda ipak mogu da se nadam da kasalj prestaje?
bumbar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 11:43 pm

Post od bumbar »

Idite kod lekara, samo od sebe nece proci.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Lekar preslusao pluca kazu da su ok, ali sumnja na bronhitis, tako da sam dobila (prvi put od kad zivim u ovoj zemlji)od lekara opste prakse antibiotike da pijem. Tri dana po jednu kapsulu.
Sad pitanje je glupo jer zaista nista ne znam o bronhitisu a nemam vremena da googlam i istrazujem, da li je ova bolest zarazna? ( u smislu da li je onda ima i moja dvogodisnja cerka - jer i ona kaslje ujutru vrlo slicno kao i ja). Da li trebam da je odvedem kod lekara ponovo? Bile smo prosle nedelje kod pedijatra, poslusao ju je i nije joj dao nista od lekova. Sad njen kasalj se javlja uglavnom samo ujutru(ponekad mada retko u toku dana i uvece), ali ne zvuci bas dobro i takodje ne vidim nikakav napredak na bolje.
Odgovori