Kardiologija

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Lena101010
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 19, 2016 1:52 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Kardiologija

Post od Lena101010 »

Pozdrav, nova sam na forumu te se izvinjavam ako vec postoji ova tema. Imam 22godine i prije 3 mjeseca sam osjetila bol u lijevoj strani grudnog kosa(u blizini kosti), srce je ubrzano lupalo i nisam mogla da spavam. Radila sam nalaze, RTG snimak pluca je u redu, EHO nalaz:dopelrom se registruje trag mitralne regurgitacije, prednji mitralni kuspis je zadebljan, elongiran, sa pomjerenom tackom koaptacije;perikard je hiperehogen zadebljan na zadnjem zidu, kardiospecificni enzimi su u redu.EKG:sinus ritam, fr.75/min, blaga depresija ST segmenata u DII;DIII, aVF, te od V4 do V6. Lab.nalaz u IPA:D-dimer 0,20, CK 83, CK-MB 11, TNT 3. Kks i dks su u redu, s tim sto je feritin 19. Od tada bol se javljala jednom u deset dana i bila je kratkotrajna, sve do juce kada je opet pocela bol u blizini kosti lijevog gr.kosa, bol se javlja svako sat-dva, kratkotrajna je, osjecaj kao da drzim nesto tesko na tom mjestu dok traje bol, moram da napomenem da osjecam i tupu bol u sredisnjem gornjem djelu ledja. Ako nesto znaci, nedavno mi je konstatovana heliko bakterija i imam nizak krvni pritisak. Da li ima razloga za brigu, sta predstavlja gore navedena blaga depresija i u kom smjeru treba da ide moje likecenje? Zahvaljujem se unaprijed
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Kardiologija

Post od aaaca »

Треба да се решиш стреса који је највероватнији узрочник проблема са срцем који дају осећај притиска у грудном кошу. Треба и да пијеш квалитетан магнезијум, калијум, калцијум, гвожђе, Б12, фолну киселину и витамин Ц.

Тупа бол у леђима вероватно је због кичме или ребара. Треба свакодневно и правилно да радиш оне вежбе разгибавања, за почетак.
Lena101010
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 19, 2016 1:52 pm

Post od Lena101010 »

Po ovim simptomima, da li treba da posumnjam na anginu pektoris? Pitam jer sam mnogo zabrinuta. Znaci, po tvom misljenju nije u pitanju bolest srca? Hvala ti.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Па не разумем се баш најбоље у све оне налазе које си написала тако да не могу са сигурношћу да кажем али у сваком случају имаш проблемчића са срцем. Питање је шта је узрок а с обзиром на твоје године највероватније је у питању велика нервоза и стрес јер од тога хоће да се јави притисак у грудном кошу. Ако се тога не ослободиш можеш да очекујеш озбиљније проблеме са срцем за годину-две.
Odgovori