kardiolog

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
bilja77
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 20, 2009 6:22 pm

kardiolog

Post od bilja77 »

prije 5 god.sam bila na zracenju grlica materice,pa sam poslije imala posljedice zracenja rectovaginalna fistula,3 puta operisana i sada spremajuci nalaze za kontrolu na RTG snimku pluca pise:Srcana senka je uvecana,miokardiopatske konfiguracije,kompenzovana.U senci aortnog dugmeta se vidi srpasti kalcifikat koji odgovara ateroskleroticnim promenama.Pluca su u redu i sinusi.Interesuje me sta znaci to sto pise i sta da radim dalje,da li je puno opasno.Ja sam 1954.godiste i do sad nikad nisam imala problema sa srcem.Molim vas odgovorite,jako sam zabrinuta.Hvala
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

uradite laboratorijske analize i zakazite pregled kardiologa!
vase srce je uvecano, potrebno je da se uradi ehokardiografski pregled, da bi se tacno premerile srcane strukture, videla pokretljivost i konzistencija srcanog misica! pre ovoga pregleda nema smisla nagadjati sta je u pitanju, s obzirom na to da nemate simptome - znaci da niste neposredno ugrozeni, ALI problem treba ozbiljno da shvatite i drzite se terapije koja ce vam biti propisana
bilja77
Novi član
Novi član

Hvala

Post od bilja77 »

Hvala na brzom odgovoru,sad mi je lakse,ako jos nesto znas o tome pisi :roll:
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

pa, moze da vam bude bas lakse kada progutate prvu tabletu koju ce vam propisati kolega!
sutra odmah zakazite preglede
bilja77
Novi član
Novi član

stres

Post od bilja77 »

Sad sam pod stresom doktore :o !Trebam li odmah u hitnu :lol: !
Znate li nekog dobrog kardiologa u Banja Luci da mi preporucite,jos se samo s njima nisam susretala.
bilja77
Novi član
Novi član

Jos jedno pitanje

Post od bilja77 »

Kako se radi ehokardiografski pregled da ne trazim po internetu?
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

lezite na ledjima a dr vam spusta sondu premazanu gelom na nekoliko tacaka na grudnom kosu
bilja77
Novi član
Novi član

Hvala puno

Post od bilja77 »

Narucena sam sledece sedmice kod kardiologa,pa cu vam javiti sta se desilo i ako mi opet bude nesto nejasno trazicu savjet,jer od dr.ne mogu bas puno saznati,uvijek polovicne odgovore dobijem.Hvala
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

kazite "nije mi jasno" i trazite objasnjenje!
svakako da cu vam i ja odgovoriti, ali najbolji uvid ima onaj ko vas je pregledao
bilja77
Novi član
Novi član

Post od bilja77 »

Ja veoma cesto trazim objasnjenje od doktora,ali doktori u Banja Luci nisu bas raspolozeni za razgovor,cak i ono sto bi trebali reci ne da im se pricati,pa ne kazu pacijentu,recimo:sta smije,a sta ne,kako da se ponasa pacijent radi brzeg oporavka ili bar ublazavanja muka,a pacijent sam neka odluci da li ce to postovati ili nece,medjutim ovdje doktori bas zbog toga sto nemaju strpljenja za razgovor najcesce pogrijese dijagnoze jer ne saslusaju pacijenta i naravno da ce se pacijent teze i sporije oporaviti,jer ne zna kako da se ponasa.U mom blizem okruzenju ko god i za sta se obrati doktoru odmah pitaju imate li stresova i to je na nervnoj bazi,a kasnije se ispostavi da je totalno pogrijesio,a pacijent se u medjuvremenu ne lijeci i naravno da organizam oslabi vise nego sto treba i sve ide sporije.Meni su rekli recimo da svaka zena mojih godina treba biti sretna sa takvim ginekoloskim nalazom u mojim god.,da hormoni rade svoje i da nista ne brinem u decembru,pa u januaru opet isto,da bi u februaru zaglavila na zracenje u Beograd.Po patohistoloskom nalazu meni su rekli da je i mjehur i crijeva i materica i grlic sve zahvatio karcinom,a u u BG se ispostavilo samo grlic,strasne su to greske doktora.Kcerka moja je dobijala napade gladi,preznojavanje,vrtoglavice,odmah su rekli psihicki,jer je majka bolesna,a poslije tri godine kad se udebljala 30 kg i kad je opet krenula doktorima,ali u privatne ordinacije ispostavilo se da joj secer ne prelazi 1.6.A znaci bila je na antidepresivima itd.bez razloga,da su se htjeli potruditi odmah bi ustanovili o cemu se radi i ne bi dovela sebe u situaciju da se stidi svojih kg.Oni uniste pacijente i mislim da su u Banja Luci rijetki doktori koji se posvete problemu pacijenta,a da im pomognu dobro se trebaju napatiti.STRASNO da sebi dozvoljavaju takve stvari i da ne razmisljaju da unistavaju tudje zivote.U Prijedoru,Gradisci i okolnim mjestima su mnogo ljubazniji i strucniji tj.ponasaju se normalno i stoje na usluzi pacijentu, a u Banja Luci je strasno,ne znam zasto.Takav stav ima 90% pacijenata u gradu Banja Luka,a mi smo nekada imali prave strucnjake,tj.imamo ih i sada ali prosto ne zele da se potrude nemamo ih,tu je problem.
Odgovori