Dobar dan svima....
Ono sto mene zanima su iskustva drugih ljudi sa karcinomom larinsa (licna iskustva) ili iskustva koja su doziveli sa nekom bliskom osobom. Otac koji je inace 1943 godiste je pre nekoliko dana operisao karcinom larinsa na VMA. Operisao ga je nacelnik klinike za ORL Dr. Dusan Bijelic. Nakon 17 dan provedenih na VMA otpusten je kuci na dalje lecenje, tako da u narednih nekoliko dana konkretno cvakog Cetvrtka je konzilijum u KG na koji ga trebam odvesti zbog odlucivanja o daljem toku lecenja (komisija sa VMA je predlozila dalju radio i preventivnu HT). Ono sto nisam napomenuo jeste da je 27.12.2012 imao blago gusenje nakon cega sam ga odveo u hitnu, doktorka u hitnoj mi je dala uput za ORL tako da smo narednog dana posetili doktora sa odeljenja ORL u Kraljevu koji nam je rekao da se najverovatnije radi o karcinomu (nazalost je bio u pravu). Nakon toga u ZC Studenca u Kraljevu 31.12.2012 mu je uradjena biopsija, sve ostalo je vezano za papire, jurnjavu, pripremu za operaciju koja se dogodila 22.01.2013 godine na VMA. Pre operacije oca je mucila promuklost, bio je strastven pusac nekih 35 godina (cigare je naglo ostavio pre 8 meseci). Nakon operacije otac malo tise govori, muci ga kasalj odnosno sekret koji se javlja, naravno i slab san, sto se tice fizicke spremnosti nije malaksao niti oseca bilo kakve promene. Sama operacija je trajala izmedju 3-4 sata (doktor mi je preneo da je bila dosta zahtevna) i tom prilikom su uklonjeni i limfni cvorovi. Sada nam sledi odlazak na konzilijum radi radio i HT terapije, pa bih voleo da mi svako ko ovo procita a ima ili je imao iskustva sa slicnim problemima prenese neki svoj savet, iskustvo, bilo kakav vid pomoci koji bi mi koristio.... (od vrste ishrane, raznih bitnih stvari koje bih mogao propustiti itd). U slucaju bilo kakvih pitanja na koje sam u mogucnosti da vam dam odgovor a koja predstavljaju osnovu za neki Vas odgovor molim Vas da mi ih prosledite.
Unapred sam Vam zahvalan
KARCINOM LARINGSA
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: KARCINOM LARINGSA
Конопљино уље, витамин Б17, домаћи кефир... Можеш још да прочиташ шта сам писао на мом сајту о лечењу тумора.