kapilar u oku

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
mislish
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 15, 2010 3:24 am

kapilar u oku

Post od mislish »

oči su mi pune onih crvenih linija(kapilara) pa me interesuje koji razlog moze biti zbog cega ih imam puno skoro satalno sam isapred monitora moze li to da bude jedan od razloga i kako se oni mogu maci i da li bi se vremenom trebali povuci ili tako ostaju?
zdravo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 28, 2010 7:20 pm

Re: kapilar u oku

Post od zdravo »

Ti kapilari su obicno znak iritacije. Moguce je da je od previse vremena provodenog ispred monitora. Moguce je i da se radi o iritaciji neke druge vrste. Pozdrav!
mislish
Novi član
Novi član

Post od mislish »

da sigurno je zbog monitora,znaci vremenom oni se povlace?
anaivana1
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jun 08, 2009 10:43 am

Post od anaivana1 »

Ne znaci da ce se sami od sebe povuci... :((((
Odmarajte oci sto vise mozete, napravite cesce pauze ukoliko mozete po desetak sekundi sklopite oci i poklopite ih dlanovima ruke tko da nista ne vidite, oblozi od kamilice su jako dobri... I, zamenite monitor novim, ukoliko koristite stari...
Svako dobro!
Svako dobro!
mislish
Novi član
Novi član

Post od mislish »

mislis da stavim one dvije vrecice od kamilice na oci a da prije toga budu u vodu? koliko da ih drzim i da li to svaki an da radim? koliko ja znam to je za podocnjake :/
anaivana1
Stalni član
Stalni  član

Post od anaivana1 »

Nemoj kesice da stavljas na oci, vec u skuvan i prohladjen caj od kamilice stavi tufere od vate, pa na lepe okice sto cesce (najmanje 2 puta dnevno) i sto duze (najmanje 10-ak minuta). Jeste da pomaze i kod podocnjaka, ali ublazava i crvenilo i to prirodnim putem.
Postoje i kapi koje se kupuju u apoteci za skupljanje kapilara, ja sam ih prekunula koristiti jer necu da navikavam oci na njih (mislim da se zovu Visine)...
Govorim iz licnog iskustva, jer takodje imam osetljive oci, a tesko se odvajam od racunara :)))))
Pokusaj sa kamilicom, ako nisi alergican/a, moze da pomogne, ali ako je problem uporan, idi kod lekara obavezno, moj je savet.
Svako dobro!
Svako dobro!
mislish
Novi član
Novi član

Post od mislish »

http://www.vesti-online.com/Stampano-iz ... d-kamilice hmm ovamo pise da mogu vrecice nekako mi je glupo da stavljam vatu :-) znam za visine ali ne zelim to da stavljam citao sam da nije to toliko dobro pa necu :-) u svakom slucaju hvala na odgovorima :-)
anaivana1
Stalni član
Stalni  član

Post od anaivana1 »

Ok. ja sam samo pricala o svom iskustvu koje je meni pomoglo...
Sve najbolje!
p.s. Ako pronadjete nesto novo lekovito, javite mi, molim Vas :-)
Svako dobro!
Odgovori