Kantarion protiv depresije
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Kantarion protiv depresije
Poz svima. Zanimaju me vasa iskustva u vezi kantariona koji se koristi za lecenje umerene i blage depresije. Citao sam na mnogim mestima da je delotvoran,ja ga pijem i nista mi ne pomaze.. Svoju depresiju bih opisao kao umerenu tj blagu, pa zato i ne pijem nikakve lekove, ali najverovatnije zbog depresije imam nesanicu,vec oko pola godine.. i ometa mi svakodnevni zivot.. probao sam vec svasta, Valerijanu, cajeve,toplo mleko i sve sto se preporucuje kod nesanice,medjutim nista.. i citao sam da je uzrok nesanice najcesce depresija,pa sam se zato opredelio za Kantarion.. Medjutim i dalje nista.. Ali sam takodje citao i neke negativne stvari vezane za nju,da smanjuje dejstvo drugih lekova,da izaziva serotoninski sindrom itd.. pa me zanima da li je bezbedno da pijem i dalje,ili bolje da batalim.. unapred hvala na odgovorima
Re: Kantarion protiv depresije
Moze biti da imas neadekvatan nivo hormona, sami hormoni (po mom misljenju) imaju najveci uticaj na neuroprenosnike npr E2/estrogeni ima dosta velik uticaj na vise njih ali najvise na serotonin, testosteron opet ima najvise uticaja na dopamin, takodje nadbubrezna zlezda takodje ima veliki uticaj.
Uglavnom, mislim da je najbolje pronaci i otkloniti izvor problema, ako je moguce nego ublazavati simptome- npr dodavanjem raznoraznih suplemenata moze se poprilicno izmeniti krvna slika i cesto se desava da se onda ljudi lece na osnovu pogresno izvedenih zakljucaka.
Uglavnom, mislim da je najbolje pronaci i otkloniti izvor problema, ako je moguce nego ublazavati simptome- npr dodavanjem raznoraznih suplemenata moze se poprilicno izmeniti krvna slika i cesto se desava da se onda ljudi lece na osnovu pogresno izvedenih zakljucaka.
Moguce,ici cu na vadjenje krvi,i na proveru stitne zlezde, mozda je stvarno do hormona.. sta je da je,dosta je bilo :/
Trebao bi da proveris i stitnu i nadbubreznu ali i testosteron i estrogen a bogami i prolaktin. E sad, postoje odredjeni simptomi koji ukazuju na to gde bi mogao da bude problem- iako je uvek potrebna krvna analiza da bi se to potvrdilo, jer ipak vise uzroka ima iste simptome, pa cesto ljudi odu u pogresnom pravcu.rocky989 napisao:Moguce,ici cu na vadjenje krvi,i na proveru stitne zlezde, mozda je stvarno do hormona.. sta je da je,dosta je bilo :/
Npr- telesna temperatura cesto pokazuje rad i stitne ali i nadbubrezne
REM nocne erekcije su cesto pokazatelj da li je nivo E2 adekvatan
ako je nakon sex-a osobi potrebno jako dugo vremena (ponekad cak i nedeljama) onda to ukazuje na visok prolaktin... itd
Usput receno, ja nisam lekar pa sve ovo uzmi sa mrvicom zadrske
Mozete u medjuvremenu probati caj od maticnjaka, meni ga je drugarica preporucila i pijem ga noc pred ispit i u slicnim stresnim situacijama i pomogne mi da zaspem. 

Hvala Jelisej na savetima, gledacu sve ovo da proverim..
Ovo je tacno- medjutim caj od maticnjaka ce imati efekte na hormone, pogotovo stitne zlezde i ako on recimo uradi test stitne zlezde rezultati ce biti nesto drukciji, ne znam tacno koliko, ali bolje ne rizikovati- takodje maticnjak ima efekat na neuroprenosnike (GABA) koji onda imaju efektne na hormone- i obrnuto.Bobilica napisao:Mozete u medjuvremenu probati caj od maticnjaka, meni ga je drugarica preporucila i pijem ga noc pred ispit i u slicnim stresnim situacijama i pomogne mi da zaspem.
Najbolje je skupiti kintu i onda uz analizu krvi koju prepise lekar uraditi jos par hormona sa strane da bi se videla citava slika. Problem u ovakvim slucajevima je uglavnom sto su rezultati ili sjebani (zbog razno-raznih suplemenata) ili nepotpuni- npr ako uradimo testove hormona stitne zlezde- mi znamo koliko ima hormona u krvi, ali mi ne znamo da li su oni iskoristeni tj da li ulaze u celije, pa zato treba automatski uraditi i testove za kortizol, takodje recimo ako radimo testove za testosteron treba uraditi SHBG, jer osoba sa visokim nivoom testosterona moze imati simptome niskog ako je ovaj vezan (previse SHBG), ili ako je SHBG nizak onda ce imati previse estrogena itd... I recimo u oba slucaja ce biti izrazen efekat na ponasanje/raspolozenje osobe, i obe ce definitivno imati probleme sa sex-om i erekcijom.
Uglavnom, ono sto hocu da kazem da je citavo ovo pitanje jako komplikovano samo po sebi, ne treba jos otezavati okolnosti.
Ona drugarica lezbejka bokili? jel? Sad ću i nju da pregledam, majku li vam prevarantsku. Zajebavate narod po forumu ne biu li ga dovukli u svoje ordinacije. KRAVE smrdljive. MARŠ sa foruma.
Bobilica napisao:Mozete u medjuvremenu probati caj od maticnjaka, meni ga je drugarica preporucila i pijem ga noc pred ispit i u slicnim stresnim situacijama i pomogne mi da zaspem.
Izvinjavam se administratorima foruma.
milannm napisao:Ona drugarica lezbejka bokili? jel? Sad ću i nju da pregledam, majku li vam prevarantsku. Zajebavate narod po forumu ne biu li ga dovukli u svoje ordinacije. KRAVE smrdljive. MARŠ sa foruma.
Aco konju deformisani, ne umeš ni da pišeš.
Ma jebao te tvoj i vaš aca sa sve kozama, skotovi deformisani.
Janko M napisao:milannm napisao:Ona drugarica lezbejka bokili? jel? Sad ću i nju da pregledam, majku li vam prevarantsku. Zajebavate narod po forumu ne biu li ga dovukli u svoje ordinacije. KRAVE smrdljive. MARŠ sa foruma.
Aco konju deformisani, ne umeš ni da pišeš.
Izvinjavam se administratorima foruma.