Kandida u ustima još negde

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
(ne)srećnik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 08, 2008 12:22 pm

Kandida u ustima još negde

Post od (ne)srećnik »

da li može da boli grlo i da mutira glas od kandide?

ja imam kandidu na zadnjem delu jezika baš u velikom broju, a tu skramu ne mogu nikako da skinem.

Slika

takođe, čuo sam da crveni plikići koje takođe imam po jeziku isto mogu da budu od kandide. jel to istina?

kako da je izlečim? izgleda da je postala imuna na nistatin pa se ni ne obazire ma koliko da ga pijem.
seven.maja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 04, 2007 12:37 am

Post od seven.maja »

Eskiviraj oralni sex par mjeseci i jedi sto vise bijelog luka(ili pij one kapsule od bijelog luka).
Dobro je uzeti sodu bikarbonu i njome ocistiti te naslage cetkicom za zube. Ona dobro unistava gljivice pa mozes po malo i ispiras grlo kao i da popijes po malo na kraju. To bi trebao da radis prije spavanja da ta soda djeluje tokom noci.
Izbjegavaj alkohol i slatkise u sirokom luku.
Srecno!
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

da li postoje promene na bočnoj strani jezika u vidu končića?
kakva je krvna slika?
da li ste skoro pili antibiotike?
(ne)srećnik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 08, 2008 12:22 pm

Post od (ne)srećnik »

3ipo meseca jakih antibiotika zbog grla, mada sada verujem da je kandida od starta bila krivac

slatko sam jeo kao lud, sada ni slatko, ni sve što sadrži gljivice i samo povrće koje nije puno ugljenih hidrata i meso. kažu da treba par meseci da se sredi, a ja se mislim možda ima neki lek da ubrza proces.

krvna slika ok osim trombocita (granica je 350, meni su 369). doktorka kaže da nije to ništa strašno i da je sve ispod 500 bezazleno, pitam se samo zašto je onda granica 350 a ne 500?

te promene u vidu končića ne, bar ih ja ne primećujem jer je kandida na zadnjem kraju jezika najviše podivljala, ovde napred joj verovatno ne odgovara
seven.maja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 04, 2007 12:37 am

Post od seven.maja »

Kod tebe su te gljivice po svoj prilici izazvali antibiotici. Pij LGG jogurte.
Odgovori