Eo vako ja sumnjam da imam kandidu,pre sam mnogo pio coca-colu i jeo sam dosta slatkisa.Pre mesec dana imao sam gasove bas bas puno gasova,i u skoli me je mucio stomak zato mi je malo neprijatno.Vremenom ti gasovi su prestajali ali su bili prisutni.Imao sam sve cestiju stolicu znaci svaki dan stolica sto mi se nikada do sad nije dogadjalo,imam bele naslage po jeziku,Imam svrab oko penisa i testisa.U zadnje vreme bas sam nadut imam zatvor,stalno me muci stomak,imam bol u zucu i sve to.U grlu osecam knedlu(mada ja ne mislim da je ovo simptom kandida al ajde)lose varim,imam mrtav apetit(kad kazem mrtav znaci da mi se po ceo dan ne jede znaci ja bukvalno trpam hranu u sebe) imam potrebu za slatkisima i sokovima.Nekad me tera da podrignem ali ne mogu,u poslenje vreme sam bas umoran pre sam moga da zabijem loptu ali sad tesko,lose pamtim,stalnos sam prehladjen imam problem sa sinusima.Otezano gutam,msm mogu ja da gutam ali nekad mi stane na pola puta samo da progutam ali ja ne mogu jednostavno zaboravim da gutam ne znam kako to da uradim i cesto osecam knedlu u grlu.
Sve sam ja simptome nasao kandida i ispostavilo se da 90% imam kandidu
Sad me zanima kakva treba da bude ishrana el smem voce da jedem?El trebaju neki lekovi.Posto je u bolnici opste rasulo ne zna se ko je ludji pa moram da pitam ovde.
Kandida?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: Kandida?
Хтео сам да протамбурам по твојим ранијим постовима, али баш сам уморан па не могу.
Само ћу да ти кажем да треба да примениш једну од две стратегије. Једна је антикандида дијета које има по интернету а један линк имаш и на мом сајту. Тих дијета имаш и на форуму. Додатак томе може да буде и неки чај против кандиде за који сам на овом форуму читао да је некима помогао. Потражи га.
Друга стратегија је да смањиш киселост организма по систему који је описан у књизи "Алкализуј се или умри".
У оба случаја домаћи кефир је незаобилазан иако се у књизи не спомиње. Шта ћеш. Амер није чуо за руски кефир.
Само ћу да ти кажем да треба да примениш једну од две стратегије. Једна је антикандида дијета које има по интернету а један линк имаш и на мом сајту. Тих дијета имаш и на форуму. Додатак томе може да буде и неки чај против кандиде за који сам на овом форуму читао да је некима помогао. Потражи га.
Друга стратегија је да смањиш киселост организма по систему који је описан у књизи "Алкализуј се или умри".
У оба случаја домаћи кефир је незаобилазан иако се у књизи не спомиње. Шта ћеш. Амер није чуо за руски кефир.

Hvala,inace ja sam pito ovo zbog voca negde sam citao da sme a negde da ne sme.
У књизи "Алкализуј се или умри" јабука се наводи као најбољи алкализатор организма, поред осталог многобројног воћа. У антикандида дијетама воће се забрањује. Зато кажем да треба да се определиш за један од два приступа. Ја нисам користио ни један, па ти ништа не могу рећи из личног искуства. Једино се наливам кефиром. 

Ja sam poceo da pijem dosta Jogurta ABT neki probiotik i da jedem dosta belog luka. Inace slatkisi su na minimalcu.Jedem domaci hleb samo.I ja msm da mi je bolje bez neki lekova.Izdrzavcu mesec dana uzimanja belog luka bez slatkisa.
Немој да се зезнеш са белим луком и превише обориш крвни притисак.
Батали фабричке јогурте. То ништа не ваља. Можеш да правиш домаћи кефир или да купиш ацидофилно млеко које прави Завод за млекарство. Има и неких чајева против кандиде које праве у Институту "Јосиф Панчић".
Прочитај шта смо овде писали: http://www.doktor.rs/forum/gastroentero ... 12-30.html
Батали фабричке јогурте. То ништа не ваља. Можеш да правиш домаћи кефир или да купиш ацидофилно млеко које прави Завод за млекарство. Има и неких чајева против кандиде које праве у Институту "Јосиф Панчић".
Прочитај шта смо овде писали: http://www.doktor.rs/forum/gastroentero ... 12-30.html
A el bi smeo da koristim kiselu vodu za ispiranje.Kad ispiram kiselom vodom one bele naslage na jeziku nestaju kao i kad ispiram grlo,inace ovo nisam primecivao dok se nisam zagrcnuo dok sam pio kiselu vodu.
Не знам за киселу воду. Можда има везе што је пуна угљендиоксида. 

Sastojci:
Bikarbonati (HCO3)
Natrijum
Hloridi Klacijum
Magnezijum
Kalijum
Jod
pH=5,93
Co2 min 3g/l
Hvala na savetima od sutra pocinje dijeta treba prvo da pokupujem cajeve i mleko.
Bikarbonati (HCO3)
Natrijum
Hloridi Klacijum
Magnezijum
Kalijum
Jod
pH=5,93
Co2 min 3g/l
Hvala na savetima od sutra pocinje dijeta treba prvo da pokupujem cajeve i mleko.