Kandida posle antibiotika

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
djurkovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2011 12:12 am

Kandida posle antibiotika

Post od djurkovic »

Pozdrav svima! :)
Pijem antibiotike protiv akutnog prostatitisa već 19 dana, još 2 dana su mi ostala do kraja terapije. Izgleda da mi se, usled tolike količine antibiotika, u ustima pojavila kandida. Zanima me kako se leči, i da li će se povući kada prestanem da uzimam antibiotike? Trenutno se manifestuje samo kao blago peckanje na jeziku. Uz antibiotike redovno pijem jogurt, jedem voće, ponekad uzmem propolis C-100 i redovno jedem brusnicu.

Hvala na odgovoru! :)
zovem se bakterija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 15, 2011 5:34 pm

Re: Kandida posle antibiotika

Post od zovem se bakterija »

Probaj ovo: uzmi vrecicu sodebikarbone i otopi u 2 dcl vode (mlake) i ispiraj usta s tim. 2-3 puta dnevno. :)
melita keller
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 11:03 am

Post od melita keller »

Verovatno jeste candida i to nije retka pojava posle antibiotika ali nikada se nista ne leci napamet yato idi kod dr trebalo bi uyeti bris i videti dali jeste candidijaza ,ali na zalost ako jeste velika je verovatnoca da je imas i u crevima a za to moras dati stolicu.Ako se rasirila tada ispiranje ne znaci nista jer je pored gela za usnu duplju potrebno piti i tablete.Za usnu duplju i jezik koristi se daktanol gel.Smanji unos secera, kvasnog testa pove'aj unos probiotika .Ali sve u svemu idi preko dr jer candida nije igra ako se namnozi lecenje je dugotrajno.
djurkovic
Novi član
Novi član

Post od djurkovic »

Znam da se može zapatiti i u crevima, zato već nedelju dana pazim šta i kako jedem, i redovno unosim probiotike (jogurt, Linex...). Drugar sa medicinskog fakulteta mi je rekao da će mi doktor verovatno dati nistatin, da bih mogao da se očistim posle antibiotika i to je to. Pošto dosad nisam pio antimikotike, nadam se da će nistatin odraditi posao. Trenutno (kuc-kuc) ne osećam neke simptome koji su tipični za kandidu u crevima, ali i dalje pažljivo pratim stanje i uzimam Linex jedanput dnevno (2 sata posle jutarnjeg antibiotika), barem još danas i sutra, dok ne popijem još ovih 6 tableta Palitreksa. Dok nisam smeo da unosim mlečne proizvode (za vreme uzimanja Citerala), pojavili su se blagi znaci kandide u crevima (pre svega svrab oko analnog otvora), koji su polako nestali kada sam redovno počeo da uzimam probiotike.
Čoveče, ako su bakterije Gadafijeve snage a kandida predstavlja pobunjenike, onda mu Palitreks dođe kao NATO! :lol: :lol: :lol:
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Mislim da postoji mogućnost da i samo prodje posle odredjenog perioda-strpi se pa sacekaj a ako ne prodje onda ispitaj svakako--laboratorijski
SRECNO
djurkovic
Novi član
Novi član

Post od djurkovic »

vasa napisao:Mislim da postoji mogućnost da i samo prodje posle odredjenog perioda-strpi se pa sacekaj a ako ne prodje onda ispitaj svakako--laboratorijski
SRECNO
Hvala, mada mislim da polako samo prolazi. Juče i danas nemam ono bridenje jezika, a pošto sam juče uveče popio poslednji antibiotik, verujem da će organizam sam početi detoksikaciju. :) Hvala svima na pomoći!
djurkovic
Novi član
Novi član

Post od djurkovic »

Bio sam kod doktorke, rekla je da nije ništa strašno i dala mi je da koristim Daktanol 3 dana. Zenima me, da li on deluje i na organe za varenje, hoće li i njih "pročistiti" ako se pojavila kandida? Mislio sam da uzmem nistatin za svaki slučaj, ali nisam siguran koliko je to pametno, a kao za inat zaboravio da pitam doktorku za mišljenje! :)
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Tesko da ce daktanol uspeti da sredi crevnu floru ako se kandida namnozila. Ali ako nemas nikakvih simptoma, uzimaj probiotik (Fermental je jako dobar) i probaj da ojacas imuni sistem, pa ako nije veliki problem u pitanju moze i samo da se regulise.
Imas detaljije o kadidi na gastroentorologiji (kao i sta bi trebalo da izbegavas od hrane).
melita keller
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 11:03 am

Post od melita keller »

U bilo kojoj apoteci mozes uzeti posudu za stolicu , uzmi uzorak iz stolice u toku dana, cuvaj u frizideru i lepo odnesi u bilo koju labaratoriju da pogledaju na kandidu, kosta nesto sitno oko 200 din pa nem potrebe da razmisljas da pijes napamet nistatin a ako je pozitivno nazad kod dr da ti prepise terapiju .
Odgovori