Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Pozdrav svima!
Pijem antibiotike protiv akutnog prostatitisa već 19 dana, još 2 dana su mi ostala do kraja terapije. Izgleda da mi se, usled tolike količine antibiotika, u ustima pojavila kandida. Zanima me kako se leči, i da li će se povući kada prestanem da uzimam antibiotike? Trenutno se manifestuje samo kao blago peckanje na jeziku. Uz antibiotike redovno pijem jogurt, jedem voće, ponekad uzmem propolis C-100 i redovno jedem brusnicu.
Verovatno jeste candida i to nije retka pojava posle antibiotika ali nikada se nista ne leci napamet yato idi kod dr trebalo bi uyeti bris i videti dali jeste candidijaza ,ali na zalost ako jeste velika je verovatnoca da je imas i u crevima a za to moras dati stolicu.Ako se rasirila tada ispiranje ne znaci nista jer je pored gela za usnu duplju potrebno piti i tablete.Za usnu duplju i jezik koristi se daktanol gel.Smanji unos secera, kvasnog testa pove'aj unos probiotika .Ali sve u svemu idi preko dr jer candida nije igra ako se namnozi lecenje je dugotrajno.
Znam da se može zapatiti i u crevima, zato već nedelju dana pazim šta i kako jedem, i redovno unosim probiotike (jogurt, Linex...). Drugar sa medicinskog fakulteta mi je rekao da će mi doktor verovatno dati nistatin, da bih mogao da se očistim posle antibiotika i to je to. Pošto dosad nisam pio antimikotike, nadam se da će nistatin odraditi posao. Trenutno (kuc-kuc) ne osećam neke simptome koji su tipični za kandidu u crevima, ali i dalje pažljivo pratim stanje i uzimam Linex jedanput dnevno (2 sata posle jutarnjeg antibiotika), barem još danas i sutra, dok ne popijem još ovih 6 tableta Palitreksa. Dok nisam smeo da unosim mlečne proizvode (za vreme uzimanja Citerala), pojavili su se blagi znaci kandide u crevima (pre svega svrab oko analnog otvora), koji su polako nestali kada sam redovno počeo da uzimam probiotike.
Čoveče, ako su bakterije Gadafijeve snage a kandida predstavlja pobunjenike, onda mu Palitreks dođe kao NATO!
vasa napisao:Mislim da postoji mogućnost da i samo prodje posle odredjenog perioda-strpi se pa sacekaj a ako ne prodje onda ispitaj svakako--laboratorijski
SRECNO
Hvala, mada mislim da polako samo prolazi. Juče i danas nemam ono bridenje jezika, a pošto sam juče uveče popio poslednji antibiotik, verujem da će organizam sam početi detoksikaciju. Hvala svima na pomoći!
Bio sam kod doktorke, rekla je da nije ništa strašno i dala mi je da koristim Daktanol 3 dana. Zenima me, da li on deluje i na organe za varenje, hoće li i njih "pročistiti" ako se pojavila kandida? Mislio sam da uzmem nistatin za svaki slučaj, ali nisam siguran koliko je to pametno, a kao za inat zaboravio da pitam doktorku za mišljenje!
Tesko da ce daktanol uspeti da sredi crevnu floru ako se kandida namnozila. Ali ako nemas nikakvih simptoma, uzimaj probiotik (Fermental je jako dobar) i probaj da ojacas imuni sistem, pa ako nije veliki problem u pitanju moze i samo da se regulise.
Imas detaljije o kadidi na gastroentorologiji (kao i sta bi trebalo da izbegavas od hrane).
U bilo kojoj apoteci mozes uzeti posudu za stolicu , uzmi uzorak iz stolice u toku dana, cuvaj u frizideru i lepo odnesi u bilo koju labaratoriju da pogledaju na kandidu, kosta nesto sitno oko 200 din pa nem potrebe da razmisljas da pijes napamet nistatin a ako je pozitivno nazad kod dr da ti prepise terapiju .