Pijem Orvagil koji mi je brzo stabilizovao stomak (dva meseca sam na probioticima, od kojih je jedino Erce Flora Duo uspela da me "stegne" u dozi prvi dan 3, drugi dan dve, ostatak jedna na dan - i to kada sam vec pocela sa korpokulturom i analizama), ali ono sto se desava poslednjih par dana jeste potpuna invazija kandide na jeziku koji me pece, povrsina je bela i upaljena. Interesuje me da li je ovo samo nagla reakcija na lecenje i mozda treba da se strpim (kao sto planiram ginekoloski pregled tek nakon ove terapije, jer stomak mi je najvazniji i ometa me u normalnom funkcionisanju vec odavno). Napomenucu da sam pusac, ali trudim se da pusim manje jer sam svesna da i to utice, ali mi se do sada nije stezalo grlo i jezik nije izgledao kao sada vec je bio mestimicno belicast i ispiranje zalfijom ga je smirivalo, njom inace ispiram desni po preporuci stomatologa vec nekoliko godina.
Iz dosadasnjih tema citam da je malo ljudi kandidu suzbijalo Orvagilom, pitala bih prisutne doktore koliko je zapravo i to pravi izbor i da li on moze da je suzbije gde god se nalazi ili je potrebno ipak dodatno lecenje (osim same ishrane)? Za sada izbegavam slatko i mlecne proizvode na savet 3 razlicita lekara (ostale namirnice su mi svi rekli da mogu sve umereno), ali cinjenica je da poslednjih godinu dana jako malo jedem i umem da preskocim i ceo dan samo na vodi i minimalnim namirnicama pa mi je preporucena "dijeta" zapravo preopterecivanje stomaka i navodim se hranom koja mi ne pravi rat u crevima, Oligovit i jake vitamine ne bih uzimala u upotrebu jer sam poslednjih nekoliko puta dobijala jake grceve u zeludcu od njega, a Erce Floru su mi rekli da ne pijem dok uzimam Orvagil, a koliko sam saznala nju ne treba ni piti previse dugo.
Takodje imam problem (otprilike sam na pola kutije Orvagila) sa kratkotrajnim napadima vrtoglavice i mucnine sto nisam imala pre uzimanja lekova, koliko ozbiljno treba da shvatim ove simptome i da li treba da prekidam terapiju? Takodje ukoliko zahvati vise od jednog mesta, da li to znaci da se teze leci ili izlecenje generalno ide na nivou citavog organizma?
Razlog sto mi je kasno otkrivena je zapravo taj sto sam sve lecila na svoju ruku lokalno a stomacne tegobe niko nije ozbiljno shvatao, pa su mi davani samo lekovi za zeludac, probiotici i sl a ostalo se pripisivalo nervozi i tome da "mnogo kukam a nije mi nista", dok mi je zapravo konstantno jako nizak pritisak, ishrana na minimumu jer sam samo tako mogla da kontrolisem dijareje i kiselinu u zeludcu