Kandida na jeziku i propratni simptomi

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Brzidan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 21, 2013 5:55 pm

Kandida na jeziku i propratni simptomi

Post od Brzidan »

Pocetkom juna pronadjena mi je candida albicans na jeziku, a bris zdrela nije pokazao prisustvo iste.
Sa saznanjem da imam kandidu otisao sam na more i nisam razmisljao o tome.
Hranio sam se kao i uvek, nisam vodio racuna o cigaretama, pivu i slatkisima. Nisam imao nikakve simptome ili propratne pojave.
Kada sam se vratio sa mora malo sam korigovao navike,ali su se pojavili simptomi nadutosti i ucestalog mokrenja. Cudno je da su simptomi prisutni uglavnom radnim danima dok je vikendom sve OK. Zakazali smo sve analize za 22.07,a doktorka mi je prepisala samo daktanol gel.
Prvi put kada sam osetio ''kao mrave'' na stopalima i neku toplotu natripovao sam se da je u pitanju dijabetes.
U poslednej 2 nedelje bio sam opterecen time iako nije bilo nekih klasicnih simptoma.
U cetvrtak su mi uradili kao neke analize ( Herba fas-herba life) i nisu uopste lose.
Problem je sto sam se u petak super osecao,a onda se desilo nesto cudno.
Dosao sam sa posla i popio pivo( prvo posle 7 dana),a zatim i pojeo 2 parceta gibanice.
Ubrzo sam osetio kao nadimanje, vrtoglavicu i malaksalost.
Popio sam 1.5 mg bromazepam ubedjen da sam uznemiren.
Kada sam legao imao sam kao preterano znojenje i osecaj da mi se soba okrece.
Posto nije prolazilo posle nekih 2 sata otisao sam u Hitnu.
Pritisak 120/80,a secer 4.1 na trakici.
Doktor je rekao ad je sve OK i poslao me kod neurologa.
Tamo sam primio infuziju i po savetu doktorke popio jos 1 bromazepam kada sam se vratio kuci.
Simptomi se nisu vracali i sada je sve OK.
Zna li neko zasto se desilo ovako nesto i moze li uznemirenost(anksioznost) biti razlog?
Interesuje me i secer od 4.1 koji je izmeren nekih 2.5 sata posle pomenute gibanice.
Odgovori