imam Candidu duze vreme, muskarac sam i vec godinu dana se lecim od nje... sve sto sam saznao, saznao sam uglavnom preko interneta, na sajtovima kao sto je ovaj i mnogi drugi uglavnom strani sajtovi... Mogu reci da sam toliko naucio o kandidi da bih knjigu mogao da napisem o njoj i to podeblju

E sad, da se ne lazemo, ali kod kog god doktora da sam bio do sad, uglavnom su doktori u Beogradu veoma slabo informisani sto se tice kandide, i njihove preporuke nisam bas mogao primiti zdravo za gotovo... Npr. bilo je doktora koji su mi preporucivali lekove koji sadrze secer (koji kandida obozava) itd... i sve se zavrsava prepisivanjem nekog leka tipa Nystatin, i to je za blage slucajeve kandide (tipa vaginalna kandidijaza kod zena) dovoljno, ali za teze slucajeve to je tek pocetak...
Dakle ja sam vec godinu dana na striktnoj anti-kandida dijeti (ne jedem secer, kvasac, brze ugljene hidrate, mleko, alkohol itd...) , uzimam redovno anti-mikotike i probiotike itd... Dakle, veoma sam dobro upoznat sa celom problematikom, ali bi mi trebao korak dalje...
tj pitam se sada da li postoji neko mesto u Beogradu gde mogu da odem, gde eventualno moze da mi se uradi neki test da se proveri na koju sam hranu sve alergican (jer moguce je da ima stvari koje smem da jedem, a izbegavam..), gde mogu preko odredjenih testova da pratim svoj napredak itd itd...
Dakle, pitanje je: gde se, i na koji nacin, testirati za kandidu u Beogradu???
PS. Znam da u Beogradu moze da se radi test intolerancije na hranu preko uzorka krvi (na homeopatskom prinicipu), ali ne znam da li to funkcionise za Kandidu??