Kandida u celom telu

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
(ne)srećnik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 08, 2008 12:22 pm

Kandida u celom telu

Post od (ne)srećnik »

Pre 2 meseca sam dobio terapiju antibioticima u trajanju od mesec dana. Od pre mesec dana imam svakodnevne bolove u stomaku, beo jezik i osećaj slabosti i mučnine. Bio sam u bolnici 2 dana i analize su pokazale da imam u velikom broju kandidu u crevima, nosu i ustima, a pretpostavlja se i u ostatku tela (imam neke bele tufne oko noktiju na nogama, možda je to isto kandida). Evo već mesec dana svakodnevno pijem nistatin, a efekta nema. Tek su mi danas rekli da ne smem da jedem slatko i da smanjim ugljene hidrate na minimum (da jedem samo povrće + sve vrste proteina + hladnoceđena ulja). Diflukan ne smeju da mi prepišu zbog jetre koja na ultrazvuku deluje "problematično" (tako su mi rekli, otpusnu listu dobijam za koji dan kad nađu nekog ko će je potpisati).

Da li ovakva dijeta može da ima efekta? Koji još lek postoji za kandidu osim diflukana i nistatina?

Ja sumnjam da mi je kandida došla od antibiotika, ali moja doktorka tvrdi suprotno, jer kaže da se držala "propisani postulata o lečenju antibioticima", ponovila je to bar 5-6 puta pa sam upamtio. Odakle mi onda kandida i kako da je lečim??
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

vama je potrebna hospitalizacija na insitutu za infektivne i tropske bolesti ("infektivna klinika")
krivko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Nov 01, 2007 4:25 pm

Post od krivko »

Ja sam bio u istoj situaciji, sam sam se izlijecio posto doktori uopste nisu znali sta mi je. Uzrok su ANTIBIOTICI. Jedi dosta bijelog luka ali samo organskog i domaceg to ce ti pomoci. I pogledaj ovu temu obaveno
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 76&start=0
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sludjena mama »

ma,da,krivko,samo ti jedi beli luk u ogromnim kolicinama i ziveces vecno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

drbgd napisao:vama je potrebna hospitalizacija na insitutu za infektivne i tropske bolesti ("infektivna klinika")
Ne lechite se sami i preko interneta, hospitalizujte se i lechite se pobogu!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am

Post od Jesen stize dunjo moja »

Ne znam zasto infektivna, osim mozda zbog simptoma i velike kolicine gljivice... tj. kandidijaze. Jer svi mi valjda imamo kandidu u telu u malim kolicinama, ona je redovni stanovnik crevne flore... kada dodje do pada imuniteta, obicno posle prekomerne upotrebe antibiotika koji pogoduju da se gljivice mnoze do iznemoglosti javlja se candida.

Pored nistatina meni je internista preporucila i KETOKONAZOL, ali samo ukoliko nistatin ne uspe da unisti napast zvanu candida.

Dakle koliko sam ja razumeo candida nije zarazna bolest, tj. svi je nosimo u malim kolicima koje nam ne smetaju ni malo.

Evo i clanka koji su pisali strucnjaci:

http://* REKLAMA */Candida-2076-c60-sickness.htm

Kandidijaza je skoro uvek posledica autoinfekcije tj. infekcije gljivicama koje normalno nastanjuju čovekov organizam i koje se iz određenih razloga, u određenom trenutku počnu intenzivno razmnožavati.
8)
Bye bye little lady
Odgovori