kamen u bubregu

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
mihailovamama
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 28, 2007 12:20 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

kamen u bubregu

Post od mihailovamama »

Postovani,
imam jedno pitanje: Moja sestra je imala kamen u bubregu koji je iznenada krenuo i zaglavio se u mokracnom kanalu. Kada je otisla kod urologa on joj je rekao da je kamen zaustavio oticanje mokrace iz bubrega, da je bubreg otekao i predlozio razbijanje kamena uz pomoc ESWL sto je i uradjeno. Prilikom tog razbijanja je ustanovljeno da postoji suzenje mokracnog kanala, tj. da je postojao prostor velicine jedva vrha olovke kroz koji je mokraca oticala pa je u mokracni kanal stavljena sonda. Sondu je nosila 3 nedelje i posle toga je ultrazvuk pokazao da bubreg vise nije otecen i da je povratio svoj prvobitni oblik. Zakazano je dubinsko snimanje za 15 dana da bi se videlo sa je uradjeno sa kamenom. Medjutim sinoc je sestra imala slabije bolove u predelu bubrega i mokracnog kanala, i izbacila kamencic koji smo mi sami izmerili i videli da je velicine 6mm. Ona i danas ima blage bolove u predelu bubrega i mokracnog kanala koje skoro i ne oseca kada sedi ili lezi ali kada hoda oni su blagog intenziteta. Sta bi to moglo da znaci? Da li je takvo stanje normalno posle izbacivanja kamena iz bubrega? Sta preporucujete tj. sta bi po vasem misljenuju trebalo da bude nas sledeci korak? Unapred zahvalna.
zabrinuta sestra
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Nista, sacekajte da urade IVP i to je to. Urolog ce znati sta dalje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori