kalcifikati na testisima

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
dexdex
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 23, 2013 2:47 pm

kalcifikati na testisima

Post od dexdex »

Pre nešto više od dva meseca napipao sam neku kvržicu na gornjem polu levog testisa. Ubrzo otišao kod urologa i uradio ultrazvuk i laboratorijske analize. U Eho nalazu stoji: Desni testis b.o., levi testis b.o, uočava sa na površini testisa (na ovojnici) manja hiperehogena senka sa repom što odgovara kalcifikatu. Struktura oba testisa je apsolutno homogena i odgovara strukturi normalnih testisa.
Da, stoji i to da je rep levog epididimisa nešto deblji, palpatorno bolno neosetljiv, kvržica je na medijalnoj strani levog testisa, veličine zrna prosa inponuje kao kalcifikat. Doktor je predlozio da uradim BETA HCG I AFP, što sam i učinio. Oba nalaza su bila u referentnim granicama. Doktor me je uveravao da je sve u redu, da se kalcifikacije javljaju u velikog broja muškaraca, te da živim normalno i da se ne opterećujem jer je isključio ono najgore. Medjutim, ja nemam mira, stalno opipavam svoje testise, čak mi se čini da sada na levom testisu imam još neki kalcifikat. Opterećujem sebe, dosta čitam, osećam bolove u kičmi i trne mi leva noga. Nisam siguran da li su pravi ili je sve to na psihičkoj bazi. Nemam bolove u testisima niti neke druge tegobe. Predložio mi je kontrolu za 6 meseci što ću sigurno uraditi. Da li su ti kalcifikati opasni? Da li mogu prouzrokovati sterilitet? Da li je moguća upala prostate Može li se iz kalcifikata izroditi nešto gore? Pošto usled dijagnoze paraparesa spastica G80, od koje bolujem od rodjenja i kolena su u lipopleksiji, lekar kaže da uzrok tih kalcifikata indirektno može biti i trenje koje se javlja usled mog hoda.
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2013 9:08 pm

Re: kalcifikati na testisima

Post od Jelisej »

Kalcifikati na testisima nemaju nikakve simptome, tj nema razloga za brigu.
Odgovori