kako doći do uputnice na koju imam pravo,a doktor neda

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
geronimo01
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Apr 24, 2007 11:54 pm

kako doći do uputnice na koju imam pravo,a doktor neda

Post od geronimo01 »

kako mogu doći do uputnice za pregled ako to zahtjeva specijalista za ponovnu kontrolu jer žele vidjeti ako se stanje promijenilo,a doktor opće prakse neda sve uputnice koje traži specijalist,već samo za one koje misli doktor opće prakse da je potrebno ponoviti,a imam socijalno i zdravstveno,dopunsko,kojoj ustanovi ili kome u bolnici mogu se obratiti za pomoć,radi se o raznim analizama krvi,brisevima na razne bolesti
Padmé
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 9:17 am

Post od Padmé »

Ne znam odakle si, kod nas zdravsvene ustavnove imaju pravnike, ja bih pokusala tamo.
Srecno :wink:
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dannina »

Ma,kakvi pravnici,to zvanje postoji pro forme i taj neko prima platu da bi te ubedjivao da nisi ti u pravu,nego lekar...
Posto postoji princip"izabranog lekara",ti ga lepo promeni i naglasi zasto,pa ce se valjda nesto promeniti u stavu,kad shvate da su tu zbog svog posla,a ne da se prepucavaju preko pacijenata...
geronimo01
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Apr 24, 2007 11:54 pm

Post od geronimo01 »

da a što ako i novi doktor ne želi dati uputnicu,ufff,u nalazu je specijalista napisao da želi sve pretrage putem krvi i brisa,a doktor opće prakse hoće da odluči koje pretrage će se napraviti a koje ne,a meni nije dobro...
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Postoji ombucman za pacijente "pacijentov advokat" u svakoj ustanovi u Srbiji (ako ste u Srbiji). Javite se tamo. Napisite pre toga pismenu zalbu i podnesite uz nju fotokopiju izvestaja specijaliste sa podvucenim zahtevima koje preglede specijalista trazi.
Odgovori