kako da trazim pomoc za tesku emotivnu situaciju

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
televizor
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 15, 2011 12:25 pm

kako da trazim pomoc za tesku emotivnu situaciju

Post od televizor »

Uh... vidim i sam da ima mnogo slicnih pitanja, ali moram i ja da pitam ovako nesto.

Dugo vec razmisljam o tome da bih trebao da bar informativno razgovaram sa psihologom
jer se jako lose osecam na taj nacin sto sam bez volje za bilo cim, smatram sebe bezvrednim,
prihvatam poraze i probleme bez borbe... mrzim svoj zivot i sebe, a nista ne preduzimam jer
se osecam bezvrednim i nedostojnim bilo cije paznje.
I to traje jako dugo, skoro ceo zivot, to jest cela mladost i ovo sto zovu odraslo doba (imam 33 godine)
pa me sada i dodatno davi ta cinjenica da mozda vise i nema smisla menjati stvari kad mi je propala
mladost.
Cak nemam snage ni da se ubijem, iako osecam potpun prezir prema sebi i svom zivotu, i kada bih imao sansu za neki bezbolan i siguran nacin da to uradim, osecam da bih to i uradio.

Medjutim, kad pomislim da bih trebao da se javim psihologu, ja na prvom mestu nemam volje i smatram se
nedostojnim tog truda (ironija, zar ne ? znam da bih trebao da trazim pomoc, ali osecam da to nema smisla) , a na drugom mestu ne znam ni odakle da krenem.
Da li od lekara opste prakse, ili da odem direktno u neku poznatu kliniku za psiholoske probleme,
kao sto je u Palmoticevoj ili pri KC u Beogradu.

Takodje sam na ovom forumu procitao jednu temu od prosle godine gde je neko sa jako losom ocenom
opisao strucnost u nasoj (srpskoj) psiholoskoj struci.
zdravo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 28, 2010 7:20 pm

Re: kako da trazim pomoc za tesku emotivnu situaciju

Post od zdravo »

Dragi moj,
Za pocetak mozes otici u dom zdravlja i reci lekaru da se osecas jako lose i da bi zeleo da se posavetujes sa psihijatrom. Ako te pita zasto, reci mu sve ovo sto si nama ovde rekao. Nemoj na to da gledas kao na lecenje ili pomoc, vec savetovanje. Jednostavno, neko kompententan ce reci sta misli o tvojim brigama i preporucice ti nacine kako da se resis takvog raspolozenja. Ne ocekuj da ce se problem resiti preko noci, ali ocekuj da ces dobiti ogromnu zelju za promenom kada budes osetio velicanstvenost zivota. Sve je na tvojoj strani da krenes putem promene. Prolece je, razmisljas o tome da se izvuces, raspitujes se kako bi mogao da se promenis... Za sada nije bitno koliko ce trajati, samo kreni, jer kad budes shvatio kako da uredis svoj prostor i vreme, shvatices i da uopste nisi zakasnio. Pozdrav!
fudbal111
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 18, 2011 10:04 am

Re: kako da trazim pomoc za tesku emotivnu situaciju

Post od fudbal111 »

Jednostavno odes kod doktora opste prakse i kazes da se osecas psihicki lose i da bi hteo da popricas sa psihijatrom.Dobices uput i onda odes tamo i zakazes.Prvo obavis razgovor sa psihologom pa onda sa psihijatrom i ispricas o svojim problemima bez oklevanja i sigurno uz danasnje antidepresive i razgovrom sa psihijatrom mozes izaci iz vecine problema.Ja sam poceo isto lose misli da imam o zivotu..bezovljnost...samopotcenjivanje ma sve crno i otisao kod psihijatra pre 2 meseca.Koristim antidepresiv Venlafaksin (Velahibin) koji i je vratio volju za zivotom naravno jos razgovor sa doktorom svakih 2 nedelje i pocnes da menjas misljenje os svemu ka boljem.Samo kreni i izvuci ces se sigurno !!!
Odgovori