Kako da skupim 24h urin?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Warsong
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 24, 2007 6:48 pm

Kako da skupim 24h urin?

Post od Warsong »

Zvao sam privatnu kliniku i rekli su mi da im donesem 24h urin u jednoj posudi stim da poslednja doza bude jutarnji odmah pre nego sto im dam na analizu.
Da li mogu u obicnoj flasi? Ili postoji specialna posuda za tako nesto?
zlett
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jan 12, 2008 4:36 pm

Post od zlett »

Pa ja obicno koristim bure!
Salux ae grotti,prima lex esto!!!
anen
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:35 pm

Post od anen »

Uzmi teglu ili neku plasticnu posudu zapremine do 3l.
Vazno je pravilno da skupljas urin.
Kreni od jutra i to od 7h.
5min pre 7h mokri i taj urin baci,tj.ne stavljaj u teglu.Zatim tokom dana i noci svaki put kad mokris, urin odlazi u teglu.
Sutra ujutru,mokri u 5min.do 7h i taj urin sada ubaci u teglu.
S tim je skupljanje urina zavrseno.Onda uzmi neku casu od 2dl/na prim.od kiselog mleka/ i izmeri zapreminu urina.Zabelezi je i ponesi u laboratoriju.Takodje,od prethodno izmesanog urina ,uzmi uzorak urina i stavi u bocicu do 25o ml.To odnesi u laboratoriju,a ostatak urina zatim baci.
Warsong
Novi član
Novi član

Post od Warsong »

A jel mogu da im odnesem ceo 24h urin pa neka oni tamo mere zapreminu? Ili je to nepisano pravilo da ja odmerim procenat i odnesem u 250ml?
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

A ima i daleko jednostavniji metod - kupi na pijaci plasticnu menzuru kalibriranu na litar, mokri u nju, pa svaki izmokreni litar prespi u flasu ili vecu teglu (ne verujem da ces mokriti vise od 1.5-2 litra pa obezbedi posudu za do 2-2.5 litra.

Dalje, ne shvatam zasto traze da im nosis 24satni urin - da li si siguran da su rekli d aim DONESES urin skupljen za 24 sata ili da IZMERIS kolko urina izbacis za 24 sata?

Ono sto ti je anen reko/rekla za 7 sati ujutro: ako ides u laboratoriju u 9 ujutro, onda ces skupljanje poceti u 9 a ne u 7 (prirodno, da bi ti poslednja doza bila neposredno pred nosenje urina u laboratoriju).
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Jednostavno uradi kako ti je receno. Ja sam to radila 10-tak puta. Skupljaj sav urin u jednu posudu (najbolje veliku teglu) i onda taj urin prespi u flase i sve odnesi. Oni dalje znaju sta treba.
Warsong
Novi član
Novi član

Post od Warsong »

ok, hvala :-?
Odgovori