Kako resiti problem sa gasovima u stomaku

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Stasha_va
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 25, 2012 7:37 pm

Kako resiti problem sa gasovima u stomaku

Post od Stasha_va »

Pre 14 godina imao sam operaciju totalna gastroktomija sa ezofagojejunoanastomozom, tj odstranjen mi je zeludac.Tada sam imao 31 godinu sada 45.Sve vreme imam problem sa varenjem hrane nekada veci nekada manji...ne mogu da jedem masnu hranu itd.Problem sa prolivom prisutan je od operacije.Nakon godinu dana nasli su mi mulj u zucnoj kesi , ali kako idem svake godine ne kontrolu nekada je on veci nekada manji...kako kad.Problem sa gasovima imao sam i pre ali u zadnjih godinu dana to je postalo uzasno.Pre mi se todesavalo samo kada uymem npr bananu ili neku mahunarku a sada skoro sve....gasovi naviru u nenormalnoj kolicini , stolica retka,jako neprijatnog mirisa.
Trazio sam po internetu nesto o tome kako treba da se hrane ljudi koji su imali ovakvu operaciju , na sta da obrate paznju, kakav rizik nosi ova operacija ya ostale organe ali nigde nista nema.
Moze li neki lekar da mi pomogne da resim problem, od cega ovoliki gasovi i kako da ih saniram i dovedem u normalu?
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: Kako resiti problem sa gasovima u stomaku

Post od vasa »

Padam se da ti jedna jednostavna stvar moze pomoci a nisi ni svestan koliko--kretanje--moguce je da je neki prolazan problem i da nije nista strasno.Posebno ako znas da se manje kreces u zadnje vreme. SVAKODNEVNA SETNJA JE PRVI LEK-probaj
Stasha_va
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 25, 2012 7:37 pm

Re: Kako resiti problem sa gasovima u stomaku

Post od Stasha_va »

Nije kretanje u pitanju, hemijski proces varenja je poremecen usled operacije .Procitao sam na nekom sajtu da preparat Betain HCL moze da pomogne u nedostatku zeludacne kiseline...predpostavljam da je to u pitanju ali nisam siguran.Nedostatak HCL,preopterecenost jetre i pankreasa.....
Odgovori